- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МВР, МО и ЮЗУ
|
|
98 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Много ми се искаше в юридическия форум да се обсъждат теми, които пряко засягат работата на юристите, а не да си мерим ..... За да не оставя някого с погрешно впечатление - аз скоро завършвам СУ, но не смятам, че е редно да коментирам качеството на образованието в другите университети, не ми е работа. Практиката показва много неща и единственото, което мога да кажа в случая е - няма значение къде си учил, има значение какво знаеш и какво можеш. За съжаление, в милата родина основното, което трябва да имаш, заедно с дипломата, са стабилни контакти. И каквото и да говорим - това е действителността! По-важното е да обсъждаме теми, които наистина ни помагат да се развиваме, а не да се опитваме да се изкараме велики юристи, защото от това полза няма!!!
- yancheva
- Младши потребител
Re: До т.н. Митко6
student2000 написа:Драги колега Митко6, ако изобщо си колега и имаш нещо общо с правото /в което дълбоко се съмнявам/. В един пост говориш за човека, в друг - за явлението. Разбирам, че си дълбоко объркан. За колегата Воденичаров не говори без да го познаваш. Това е изключително ерудиран юрист, който се занимава с право от доста години и преди да стане съдия беше адвокат и то от добрите такива - по мнение на съдии пред който се е явявал /СГС, САС, ВАС и ВКС/. Но ти очевидно не си запознат с тези неща. Няма нищо лошо, но като си бос в тази материя - просто не коментирай. От такива като теб с махленски изказвания и твърдения страната ни е на такъв хал. Относно явлението -имало го е, има го и ще го има. 95 % от назначенията в съдебната система са плод на ходатайства или както съм чувал без да съм сигурен - с финикийски знаци.
Не ми се иска да слизам на махленското ниво, което ти навлезе! Не съм ти наистина колега, просто стилистичните ни нива са различни. Но аз нищо ново не съм казал, само обобщих. Млади сте още, но знаете вече, че всичко в този живот, в България, става с "връзки", пари и пр. Е, аз съм наивник и ви казвам, че не всичко, не всичко... И скоро мнозина ще го разберете...
Но да се върнем по темата, щом толкова настоявате:
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001201
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000101
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=12351
http://www.evroportal.bg/article_view.php?id=729290
Какви сте ми апологети... И къде е клеветата, че аз не я схващам - не е ли неморално да ставаш без конкурс районен съдия в най-големия съд, когато други са се явявали на конкурси, не е ли в разрез с нравствеността да станеш 8 месеца по-късно едноличен съдия в СГС, първа инстанция. Не е морално, но е нормално според апологетите на това явление. То дори било и клевета... Горконки! Четете, деца!
- mitko6
- Потребител
Хубаво де !
Не знам какво е ПУЦ пък и не съм длъжен. Друго ми прави впечатление. Защо наричате ЮЗУ ПУЦ ?!
Не знам какво е ПУЦ пък и не съм длъжен. Друго ми прави впечатление. Защо наричате ЮЗУ ПУЦ ?!
- pokerman
- Потребител
Колеги, що се отнася до качеството на обучението по право в ЮЗУ и до неговия декан проф.Воденичаров, мога да споделя моя опит. Единственият ми досег със системата на оценяване на проф.Воденичаров беше преди 3 г. и половина, когато той беше председател на комисията на държавния изпит по публичноправни науки в СУ. Признавам си, че след двата тежки изпита по ГП и НП не можах да се подготвя за изпита, но реших да пробвам и за мой късмет се паднах именно в комисията на проф.Воденичаров. Ивъпреки че по въпросите, които изтеглих буквално не казах и едно изречение, имам оценка 6 - просто бях с достатъчно къса пола и се усмихвах много чаровно. Това не важи само за мен, защото от всички комисии, тази на проф.Воденичаров беше написала най-много високи оценки. Ако всички изпити в ЮЗУ се провеждат по този начин, то представям си какво е качеството на обучението по право в този измислен университет. В СУ за цялото ми следване имаше 2 -3 такива изпита, за които още се шегуваме с колегите, но доколкото знам в ЮЗУ това е правило /вкл. и плащането за вземане на изпит дори и без да се явява колегата, а също и оценяването в кафета, ресторанти и т.н. - по информация на самопохвалили се колеги от ЮЗУ/
- sogio
- Потребител
Наистина трябва да се спрат взаимните обиди по темата кой къде е завършил! Какво да кажем - всички страдаме от недъзите на нашето общество, поради този причина трябва да се научим да оценяваме колегите по знанията и добронамереността. Признавам, към Воденичаров (младши) бях твърде остър, има кой да го оценява, поради което се извинявам на колегите, на които той им е преподавател и смятат, че има какво да научат от него. Желая им успех в трудния път на юриста! Наистина в такова бурно време живеем, че забравяме едно от най-важните неща в общуването - умереността и толерантността! Ако някого съм обидил, не е било злонравно, но въпреки всичко се извинявам! Тази тема за мен е приключила.
- mitko6
- Потребител
sogio магарета има навсякъде !
На мен пък са ми разказвали същите истории само че за СУ
И сега какво излиза: който си учи навсякъде ще си научи , който си плаща навсякъде си плаща! Така че недейте да клеветите само един ВУЗ. Всичките са еднакви !!!
На мен пък са ми разказвали същите истории само че за СУ
И сега какво излиза: който си учи навсякъде ще си научи , който си плаща навсякъде си плаща! Така че недейте да клеветите само един ВУЗ. Всичките са еднакви !!!
- pokerman
- Потребител
Колеги, понеже уча право в ЮЗУ, се чувствам засегната от всички тези коментари. Какви са тези обобщения, какви са тези изводи? Видял си един човек,завършил тук и правиш извода,че всички са такива? Умно ли е това? Признак за наличие на интелект ли е или за неговата липса?
Освен това, за слабите страни на обучението тук, могат да говорят тези, които са учили в този факултет. И аз съм чувала ( и не само чувала) за СУ подобни неща, но не тръгвам да говоря ,че всички са връзкари и са дали доста парички, за да влязат там. Глупав е много подобен начин на разсъждаване просто. Но...глупостта е безкрайна, както беше казал Аинщайн, ако не се лъжа;)
И не допускам някой да си бърбори какво било нивото на обученитео тук и как всички след това с връзки ставали магистрати, защото съм влязла съвсем редовно да уча тук, взимам си изпитите след много учене и много зор и само нека някой да дойде и да ми каже, че тук било лесно
Да не говорим за непрекъснатите колоквиуми, които правим, та не можеш един празник спокойно да си изкараш ( последно това беше Великден ) Лекции имаме по цял ден, след това упражнения поне един час...Цедят ни като лимони и пак не било ставало за нищо обучението тук?!
Вие се подигравате не само с нас, но и с нащите преподаватели, с аситентите. А сред тях има хора, които са страхотни професионалисти и се опитват по всякакъв начин да ни научат на нещо...И изведнъж идва някой и започва да плюе върху всичко...
Не казвам,че се чувствам като студентка с огромна подготовка, защото колкото повече чета, толкова повече разбирам колко необятна е тази материя ( и се успокоявам, че практиката ще промени нещата де ) Но това не ознчава , че щом уча в този университет, аз автоматчино съм човек без необходимия потенциал. И се стрхувам от хората, които мислят по този начин, защото това рефлектира върху възможностите за реализация на мен и колегите ми.
Освен това, за слабите страни на обучението тук, могат да говорят тези, които са учили в този факултет. И аз съм чувала ( и не само чувала) за СУ подобни неща, но не тръгвам да говоря ,че всички са връзкари и са дали доста парички, за да влязат там. Глупав е много подобен начин на разсъждаване просто. Но...глупостта е безкрайна, както беше казал Аинщайн, ако не се лъжа;)
И не допускам някой да си бърбори какво било нивото на обученитео тук и как всички след това с връзки ставали магистрати, защото съм влязла съвсем редовно да уча тук, взимам си изпитите след много учене и много зор и само нека някой да дойде и да ми каже, че тук било лесно
Да не говорим за непрекъснатите колоквиуми, които правим, та не можеш един празник спокойно да си изкараш ( последно това беше Великден ) Лекции имаме по цял ден, след това упражнения поне един час...Цедят ни като лимони и пак не било ставало за нищо обучението тук?!
Вие се подигравате не само с нас, но и с нащите преподаватели, с аситентите. А сред тях има хора, които са страхотни професионалисти и се опитват по всякакъв начин да ни научат на нещо...И изведнъж идва някой и започва да плюе върху всичко...
Не казвам,че се чувствам като студентка с огромна подготовка, защото колкото повече чета, толкова повече разбирам колко необятна е тази материя ( и се успокоявам, че практиката ще промени нещата де ) Но това не ознчава , че щом уча в този университет, аз автоматчино съм човек без необходимия потенциал. И се стрхувам от хората, които мислят по този начин, защото това рефлектира върху възможностите за реализация на мен и колегите ми.
- tender
- Младши потребител
Добре де...
За да не се чувстват Тендър - афектирана; Николов-засегнат, незна си кой-обиден; Воденичаров-оклеветен и т.н. предлагам да направим компромис и да обявим публично, че:
1. ПИФ на ЮЗУ е най-добрият в страната юридически факултет; а Еркюл е най-зле
2. Там са най-добрите преподаватели, водени от Воденичаров;
3. Студентите там са най-добри и най-умни;
4.Нивото на подготовка е изключително високо.
и т. н.
Да не сте казали лоша дума за това светилище на българската правна мисъл, чувате ли???
За да не се чувстват Тендър - афектирана; Николов-засегнат, незна си кой-обиден; Воденичаров-оклеветен и т.н. предлагам да направим компромис и да обявим публично, че:
1. ПИФ на ЮЗУ е най-добрият в страната юридически факултет; а Еркюл е най-зле
2. Там са най-добрите преподаватели, водени от Воденичаров;
3. Студентите там са най-добри и най-умни;
4.Нивото на подготовка е изключително високо.
и т. н.
Да не сте казали лоша дума за това светилище на българската правна мисъл, чувате ли???
- fixxxer
- Потребител
Хаха Още малко и щеше да ми стане смешно, но сигурно съм осакатена и от чувство за хумор Ще помогнете ли и по този проблем?
- tender
- Младши потребител
"Що се отнася до ЮЗУ, то там е най-добрия правен факултет в страната към момента. " ))))
Защо тогава,колеги и колежки, на 90 % от обявите за работа за юристи,включително и такива на чуждестранни компании, изискване е да си завършил СУ ? Много ми e чудно.. нали казват, че търсенетo определяло...
Прост критерий... но затова пък красноречив...
Защо тогава,колеги и колежки, на 90 % от обявите за работа за юристи,включително и такива на чуждестранни компании, изискване е да си завършил СУ ? Много ми e чудно.. нали казват, че търсенетo определяло...
- chadel
- Потребител
Ейййй, като започнете така- критерии, показатели...Ама хора, не разбирате ли? Глупаво е това, смешно е...Е, явно не разбирате...Само едно се чудя, аз защо се занимавам също с тази глупост?
- tender
- Младши потребител
И освен това , моля ви се, как може да кажете такова нещо? ЮЗУ-то най-добрия факултет или там нещо подобно...Ама това ако го кажете на някой друг, ще ви се изсмее...Де в ЮЗУ-то някъде човек с мозъчни клетки, нема такива работи, ние там сме събрани от кол и въже, всяка година я завършим , я не , и да завършим, понеже сме си прости ( няма какво да се заблуждаваме) и работа не си намираме и след това умираме от глад. Като в Намибия, Етиопия и други страни. Страшна работа. Скоро ще започне да го пише и в учебниците. Масов глад и смърт. Не идвайте насам !
Еееех, и да не ви е смешно, на мен си ми е . Дали и това ще се отчете като проблем
Еееех, и да не ви е смешно, на мен си ми е . Дали и това ще се отчете като проблем
- tender
- Младши потребител
Бедни,бедни колеги. Нямате ли си други проблеми? Защо и при най - малкия повод винаги се обсъжда юридическото образование в ЮЗУ? А че там образованието е качествено, е доказано много отдавна. Заместник - министъра на правосъдието е завършил там( един от заместниците,разбира се). Така че, за противниците на ЮЗУ мога да кажа само едно - правете това, което прави вятъра - ДУХАЙТЕ.
- taisana
- Младши потребител
http://alek82.blog.bg/
Не бих приел зам. министър Сапунджиева за еталон на каквото и да е било качество ! Лично я познавам и не съм впечатлен особено !
- alek.dskbank
- Младши потребител
chadel написа:"Що се отнася до ЮЗУ, то там е най-добрия правен факултет в страната към момента. " ))))
Po-golqma glupost ot tova ne sym 4uval.
Tia gi razpravqite v niakoi drug forum.
taisana,e mnogo mnogo prava.
Kolegite ot Su sami vijdat,4e obrazovanieto tam zapada i sega izlivat zloba i zavist po otno6enie na PIF
- Гост
xaxaxa адв. Николов, "глупост" било а? Ц-ц-ц, отвори си jobs.bg и виж не е ли така, както казвам. И след това дай смислен коментар, ако можеш.... ама очевадно няма да можеш щото пред фактите и боговете мълчат!
"Описание и
Изисквания АПИС търси юрист за редакторска работа, свързана с европейското право. Изисквания: добро владеене на английски език. Предимства: ЮФ на СУ, други езици... "
"Адвокат
Описание и
Изисквания Кандидатите да са завършили юридическото си образование в СУ "Св. Климент Охридски". Да имат опит в сферата на търговското, вещното и облигационното право. "
"Стажант
Описание и
Изисквания Изисквания към кандидатите:
- студент специалност "Право"- Софийски университет, 3-4 курс "
"TODOROV & DOYKOVA LAW FIRM specialized in corporate and commercial law is looking to recruit Attorney at Law for the following position:
We expect:
1. Law degree from Sofia University “St. Kliment Ohridski” (excellent or very good average grades are a must); "
Смятам че няма нужда да се дават повече примери. И в интерес на истината никъде не съм видял в обява да търсят някои завършил точно ПИФ, нито пък който и да е друг университет в България освен СУ.
"Описание и
Изисквания АПИС търси юрист за редакторска работа, свързана с европейското право. Изисквания: добро владеене на английски език. Предимства: ЮФ на СУ, други езици... "
"Адвокат
Описание и
Изисквания Кандидатите да са завършили юридическото си образование в СУ "Св. Климент Охридски". Да имат опит в сферата на търговското, вещното и облигационното право. "
"Стажант
Описание и
Изисквания Изисквания към кандидатите:
- студент специалност "Право"- Софийски университет, 3-4 курс "
"TODOROV & DOYKOVA LAW FIRM specialized in corporate and commercial law is looking to recruit Attorney at Law for the following position:
We expect:
1. Law degree from Sofia University “St. Kliment Ohridski” (excellent or very good average grades are a must); "
Смятам че няма нужда да се дават повече примери. И в интерес на истината никъде не съм видял в обява да търсят някои завършил точно ПИФ, нито пък който и да е друг университет в България освен СУ.
- chadel
- Потребител
98 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|