начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

изпит за мл.юрисконсулт

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

изпит за мл.юрисконсулт

Мнениеот happy_foto » 25 Апр 2007, 13:38

Здравейте колеги,
Предстои ми изпит за мл.юрисконсулт в държавната администрация. Много Ви моля, ако някой скоро се е явявал на подобен , нека ми помогне - как протича практическия изпит - няма да има тест - в същност какво означава практически изпит
Благодаря предварително!
happy_foto
Младши потребител

Мнениеот portokal » 25 Апр 2007, 13:47

Казуси. Или пък ти дават някакви документи да откриеш грешката или да отговориш на някакъв друг въпрос по тях.
Потърси назад, имаше преди време подобна тема.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот happy_foto » 25 Апр 2007, 15:13

portokal написа:Казуси. Или пък ти дават някакви документи да откриеш грешката или да отговориш на някакъв друг въпрос по тях.
Потърси назад, имаше преди време подобна тема.

благодаря колега, но може ли малко по подробно, ако може дай някакъв пример
happy_foto
Младши потребител

Мнениеот happy_foto » 25 Апр 2007, 16:50

колеги моля Ви, няма ли да се включи още някой
happy_foto
Младши потребител

Мнениеот happy_foto » 25 Апр 2007, 16:59

Бих искала да помоля колегата DEFY , ако е във форума да се включи или ако е възможно да ми пише на happy_foto@abv.bg
Доколкото разбрах, ако не греша е участвал в комисия на точно такива изпити. Предварително благодаря и се извинянам ако с нещо затруднявам колегата
happy_foto
Младши потребител

Мнениеот terry_ezra » 25 Апр 2007, 17:42

На един конкурс задачата беше да се напише заповед за назначаване на държавен служител по реда на ЗДС (само реквизитите). Принципно дават тест, но доколкото разбирам няма да имате такъв, така че остават въпроси свързани с материята, с която ще се занимавате. Помислете за мотивите си да кандидатствате точно за тази длъжност-това ще е въпрос № 1 и разбира се бъдете убеделен !!! Изглеждайте (или поне се опитайте) да изглеждате лъчезарен, приветлив и така (това вече са неща извън практическия изпит) ще спечелите още точки от комисията.
Успех и стискам палци!!!! :D
terry_ezra
Младши потребител

Мнениеот titania » 27 Апр 2007, 13:36

Преди седмица се явих на конкурс за [color=darkred]юрист към Народно събрание [/color]в нова дирекция. Дадоха ни проектоакт за внос на плодове и зеленчуци, като около 20% беше на английски и имахме един ден да напишем кратка анотация, да кажем мнението си върху кои български закони ще повлияе този проектоакт и какви промени трябва де се направят в тях и положително ли ще е влиянието за България?Разбрах, че съм изкарала, въпреки че се отказах да ходя там, защото се оказа,че работата не е това, което искам. Водиш се експерт, а доколкото знам тогава не е много сигурно тече ли ти юридически стаж. В общи линии това беше, но при тебе ще по-различно. При всички положения мисля, че тези конкурси не са толкова тежки. Успех! :roll: :lol: :D
VENI,VIDI,VICI!
titania
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити