- Дата и час: 30 Ное 2024, 07:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Благодаря на Alegrina. Честно казано и аз имах съмнения, че така трябва да се формулира декларацията, защото другото противоречи на всякаква логика. Не съм мислила, че трябва да напускаме работа, за да участваме в конкурса. Но се притесних като видях публикувания текст на декларацията. Нали знаете, в България малко неща са нормални и нямаше да се учудя особено, ако от недоглеждане са въвели абсурдно изискване. А след като са го въвели и са сгафили, да оставят някоя незнайна служителка, която да отговаря на безбройните запитвания по указаните телефони с фразата "Не зная. От мен не зависи ... Щом така пише, значи така трябва да е!". И ние да си блъскаме главите, да роптаем и да се чудим, но без резултат.
- desiY
- Нов потребител
Сигурно си знаете, но да ви напомня, че ако имената в дипломата и документа ви за самоличност са различни /отнася се за жените/, трябва да представите и декларация за идентичност на имена, защото в противен случай,считат че документите са нередовни. В свидетелството за съдимост е достатъчно да пише : За конкурс по ЗСВ.
- alegrina
- Потребител
Колеги, какво става? Никакъв интерес към конкурса за сега. Как са настроенията. Дали ще участват и действащи магистрати в конкурса?
- alegrina
- Потребител
ми .. колегите явно са си нагласили нещата .. разбирай - платили където трябва и въобще не се интересуват от форумчета
- nadja_net
- Нов потребител
Благодаря за отговорите за свидетелството за съдимост. Правилно ми го издадоха в крайна сметка.
И аз като els да питам - каква автобиография ще пишете - свободен текст или CV?
И аз като els да питам - каква автобиография ще пишете - свободен текст или CV?
- stanimiraa
- Младши потребител
ми .. чувам тук .. там ... мизата е към то 20000 лв., ама нали се сещаш, че човекът е по-важен .. трябва да разбереш на кой да ги дадеш
- nadja_net
- Нов потребител
Към алегрина - ако името на жената е променено само с тире, след което е добавено и това на съпруга пак ли трябва декларация за идентичност на имената?
- nena66
- Младши потребител
Защо декларация? Не се ли вади в такива случаи удостоверение от службата по гражданско състояние в общината?
- els
- Младши потребител
Alegrina,предполагам знаеш как се установява идентичност на имената,моля те да споделиш,защото тъкмо си мислих,че съм готова с комплекта документи,а пък то...
- elinceto1973
- Младши потребител
Промяната се удостоверява с декларация за идентичност на лице с различни имена. Може да е в свободен текст: ............. декларирам че името с което съм в ЛК и името .............. с което съм в еди кой си документ са мои имена. Известна ми е отговорността по 313 НК.
- andronika
- Потребител
Не смятам,че трябва да се изважда удостоверение за идентичност на имената,нито пък да се попълни и декларация Участвала съм в два конкурса,в които не са ми искани такива документи и съответно моите са взети за редовни.Освен това,аз вече си подадох моите без това удостоверение и декларация и ми приеха без проблем
- aa123
- Младши потребител
Колеги, може ли да ми отговорите на следния въпрос- в пакета документи за кандидатствана за младши съдия фигурира и удостоверение, че кандидатът е психически здрав,та въпроса ми е от къде да го извадя от Психодиспансера или от преглед при психиатър?
- kenn4o
- Потребител
Един по-малко. Колеги, реших да не участвам в този конкурс Не съм подготвена, пък и местата за мл. съдии са само 20 . По мои груби изчисления за едно място сигурно ще кандидатстват около 100 човека. Зная, че трябва и късмет, но не съм уверена, че в това отношение ще бъда приета. Не съм се явявала до сега. Така, че пожелавам на всички добър късмет и успех! Нека спечелят на-добрите от вас и да няма разочаровани!
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
- marter
- Потребител
Както желаете колеги. На конкурса за нотариуси, много докумети бяха обявени за нередовни именно поради тази причина. Но там беше даден 7 дневен срок за отстраняване на нередности.
За останалите конкурси не знам. Но нищо не ви пречи да си напишете една такава декларация, не е нужно да вадите удостоверение от общината.
От там нататък ....четене и късмет, въпреки че не съм сигурна ,че само те са достатъчни.
За останалите конкурси не знам. Но нищо не ви пречи да си напишете една такава декларация, не е нужно да вадите удостоверение от общината.
От там нататък ....четене и късмет, въпреки че не съм сигурна ,че само те са достатъчни.
- alegrina
- Потребител
Аз казах за удостоверението, защото моя приятелка, която се явяваше на предишен изпит за мл. прокурор си вади точно точно такова нещо заради разликата в имената. И аз бих си извадила, ако има нужда, за да съм сигурна, че няма да имам проблем. Ама пък щом и се декларация става...
- els
- Младши потребител
|
|