начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Изключително важно за студентите по право от ЮЗУ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изключително важно за студентите по право от ЮЗУ

Мнениеот Гост » 09 Май 2007, 21:43

Здравейте,колеги.

Тази седмица нашият университет разпрати стотици писма до родителите на студентите юристи,които са отсъствали над 3 пъти по упражнения.В писмото е казано,че самите студенти няма да получат заверка на летен семестър и следователно ще презапишат съответната година,ако не представят уважителни причини.

Има два проблема.

Много колеги,когато бяха болни от онзи тежкия грип, и им беше отказан преглед от лекар от пликлиниката в Благоевград(и на мен също) тъй като нямат личен лекар в самия град.Бяха изпратени да се преглеждат в спешното отделение.Там ни бяха издадени само рецепти,без извенителни медицински.Как да си извиним отсъствията ?

Второ,на много от колегите упражнениеята съвпадаха с поправителната сесия,като беше невъзможно да присъстват хем на изпит,хем на упражнения.

Трябва да се вземат мерки :?
Гост

Re: Изключително важно за студентите по право от ЮЗУ

Мнениеот donna » 09 Май 2007, 21:51

advokat_nikolov написа:Здравейте,колеги.

Тази седмица нашият университет разпрати стотици писма до родителите на студентите юристи,които са отсъствали над 3 пъти по упражнения.В писмото е казано,че самите студенти няма да получат заверка на летен семестър и следователно ще презапишат съответната година,ако не представят уважителни причини.

Има два проблема.

Много колеги,когато бяха болни от онзи тежкия грип, и им беше отказан преглед от лекар от пликлиниката в Благоевград(и на мен също) тъй като нямат личен лекар в самия град.Бяха изпратени да се преглеждат в спешното отделение.Там ни бяха издадени само рецепти,без извенителни медицински.Как да си извиним отсъствията ?

Второ,на много от колегите упражнениеята съвпадаха с поправителната сесия,като беше невъзможно да присъстват хем на изпит,хем на упражнения.

Трябва да се вземат мерки :?

Колега вижте първо ЗВО и после правилника на ВУЗ-а и вижте доколко са задължителни тия упражнения и кво общо имат родителите ,тъй като децата им са вече пълнолетни.
Също вижте колко пъти имате право да запишете семестъра т.н. "служебно" без заверки :lol:

Е тука се намесва мъжа ми да каже ....заради такива като мене дето дават такива "акъли" студентите не ходят по лекции и упражнения и нищо не знаели............аз обаче не съм в системата на ВО така ,че споко ще се оправите :D
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост » 09 Май 2007, 21:53

А така :P Ще ги сцепа аз :P
Гост

Мнениеот Clavdivs. » 10 Май 2007, 10:38

Ето тука само да вметна /не с цел да стане луда дискусия като в една друга тема :wink: /, че в някои толкова низвергнати от колегата Николов университети, няма такива простотии като заверки и респективно писма до родителите. :D /то и там имаше ама отпаднаха :wink: /

Все си мисля, че толкова новаторски и с толкова високо ниво на обучение по право /според някои най-високото у нас :wink: / университет, трябва да си измисли друга система за стимулиране на студентската активност по време на семестъра.
Така де какви са тия посещения на филми в "Синемакса", пиене на бири в "Клуба на емигранта" и други подобни... Аааааа!
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот chadel » 10 Май 2007, 13:07

Oooooo advokat nikolov, ti oshte ne si zavyr6il maii a ?? :P
chadel
Потребител

Мнениеот Гост » 11 Май 2007, 14:46

chadel написа:Oooooo advokat nikolov, ti oshte ne si zavyr6il maii a ?? :P

Prmonihte li si ve4e mnenieto za men ?
Гост

Мнениеот atanaspetrovmeister » 12 Май 2007, 12:24

Clavdivs. написа:Ето тука само да вметна /не с цел да стане луда дискусия като в една друга тема :wink: /, че в някои толкова низвергнати от колегата Николов университети, няма такива простотии като заверки и респективно писма до родителите. :D /то и там имаше ама отпаднаха :wink: /

Все си мисля, че толкова новаторски и с толкова високо ниво на обучение по право /според някои най-високото у нас :wink: / университет, трябва да си измисли друга система за стимулиране на студентската активност по време на семестъра.
Така де какви са тия посещения на филми в "Синемакса", пиене на бири в "Клуба на емигранта" и други подобни... Аааааа!

Здравейте,нека и аз да вметна-при нас в ПУ няма такива щуротии.Заверката става в момента на плащане на семестриалната такса.Не знам дали сме новаторски университет,но всяка година имаме прехвърлени от други ВУЗ-ове,които обаче си плащат за удоволствието със суми от порядъка м/у 2000-4000лв + семестриална такса в пъти по-голяма от нашата(то не че това нашето е някаква такса,но...)!
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Мнениеот atanaspetrovmeister » 12 Май 2007, 12:24

:lol:
Аватар
atanaspetrovmeister
Потребител

Назад към Общи дискусии