начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

ВАС СПРЯ КАЗУСИТЕ !

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот kolman » 14 Май 2007, 17:03

[quote="kris_maturata"]Така, аз вече имам готов и правилен отговор :) Днес бях при извора Кино Лазаров и дълго говорихме, аз съм изпаднал в лека заблуда, и съм допуснал частична грешка, но не пълна. Наистина унищожаемият акт, е акт който има тежък порок, а нищожният акт, е акт който има съществено тежък порок т.е. по-тежък от унищожаемия. А леките и незначителните пороци не са чак толкова важни за правните последици. Кино Лазаров преди е защитавал въведената от мен теза, но в последствие на базата на изследванията в тази област на някакъв руски професор е променил становището си. Но както казва колегата по-горе - има и вярно в изтъкнатата първоначално моя теза, понеже нищожния акт е правно нищо.
Аз затова казвам, че грешката ми е частична и все пак мога да призная когато греша, за разлика от друго посетители на форума, които се крият като шушумиги и злорадстват, когато някой обърка нещо...особено ако този някой съм аз :)[/quote]

Жестоко! Върха! Супер! Титан!!!! Съществено тежък много висок супер як порок! Щото когато порока е по-съществен, значи води до нищожност, а пък друг щото е по-малко съществен, води до унищожаемост. Браво!
А не е ли по-просто да се каже - конкретен порок води до нищожност, а друг до унищожаемост? Очевидно за автора на темата - не - трябва да покажем повече знания ли, що ли?
kolman
Потребител

Мнениеот kris_maturata » 14 Май 2007, 17:18

kolman, прочети си малко учебника и млъкни.. А питаш защо ли ? Ами понеже да си забиеш един фишек в г*за...за т`ва
Кристиан Гьошев (юрист)

Правото не е за спящите, а за бдящите...
kris_maturata
Потребител

Re: :)

Мнениеот kris_maturata » 14 Май 2007, 17:20

ayurveda написа:Обжалваха ли определението на ВАС, колеги?! Днес май е крайния срок за това! :)

До настоящия момент, нямам данни за обжалване от страна на Министерски съвет. Но все пак не се знае кога са получили обявление за определението, а срока тече от тогава.
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот kolman » 14 Май 2007, 17:30

kris_maturata написа:kolman, прочети си малко учебника и млъкни.. А питаш защо ли ? Ами понеже да си забиеш един фишек в г*за...за т`ва

Ползваш ли си фишеците по този начин?
kolman
Потребител

Мнениеот kris_maturata » 14 Май 2007, 17:42

Ами ако си много отворен да ти оставя телефона си да ми се обадиш, да си уговорим среща и да ти обясня
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот kolman » 14 Май 2007, 19:00

Не искам. Гнуслив съм!
kolman
Потребител

Мнениеот kris_maturata » 14 Май 2007, 19:37

ami sudeiki ot sebe si qvno e normalno da si gnusliv.pup4iv 4atur kompleksiran
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот kolman » 14 Май 2007, 19:41

kris_maturata написа:ami sudeiki ot sebe si qvno e normalno da si gnusliv.pup4iv 4atur kompleksiran

Ти като пишеш да не би да описваш какво виждаш в монитора?
kolman
Потребител

Мнениеот kris_maturata » 14 Май 2007, 19:49

s taq razlika, che az v monitora ne vijdam nishto drygo, osven tupite ti pisaniq...
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот kolman » 14 Май 2007, 20:23

kris_maturata написа:s taq razlika, che az v monitora ne vijdam nishto drygo, osven tupite ti pisaniq...

Интересно пък какъв мозъчен напън те импулсира да пишеш за районен административен съд?
kolman
Потребител

Мнениеот kris_maturata » 14 Май 2007, 20:53

tva puk kvo ob6to imashe s temata kak moga da ti strosha na jivo kratunata ?
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот kolman » 14 Май 2007, 21:43

kris_maturata написа:А иначе Районния административен съд ги разглежда исковете.

Интересно, дали пък като си се видял в огледалото не си получил мозъчен удар, да ти роди главицата горната мисъл. Как ли се наричаш вече, като се гледаш в огледалото? Матурата, Държавния, леко-тежкия Порок, Районния административен съд? Продължавай, събрания ти душевен гной ще изцвъка. А пък творческите ти маструбации по въпроси, за които не ти се помага, ме забавляваха искрено. Мерси.
kolman
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 14 Май 2007, 23:45

Сега е ред на kris_maturata да отговори на репликата на колегата kolman ...

И двамата се излагате като кифладжии. Нека който е по - умен да се сети да млъкне и да остави другия сам да се излага. Като някви кикимори се държите . :shock: :shock: :shock:
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот valentina.dimitrova » 15 Май 2007, 14:36

ponedelnik mina 17h.-su6to
a ima li objalvane ne razbrah ili aktyt na VAS ... :mrgreen: spira sporovete nai-posle
valentina.dimitrova
Нов потребител

Мнениеот kris_maturata » 15 Май 2007, 16:43

kolman написа:
kris_maturata написа:А иначе Районния административен съд ги разглежда исковете.

Интересно, дали пък като си се видял в огледалото не си получил мозъчен удар, да ти роди главицата горната мисъл. Как ли се наричаш вече, като се гледаш в огледалото? Матурата, Държавния, леко-тежкия Порок, Районния административен съд? Продължавай, събрания ти душевен гной ще изцвъка. А пък творческите ти маструбации по въпроси, за които не ти се помага, ме забавляваха искрено. Мерси.

Tolkova si prost, che daje si po-prost ot kifladjiqta s obrazovanie 4-ti klas. Procheti APK i vij koi sud razglejda kato purva instanciq iskovete po Zakona za otgovornostta na durjavata i ob6tinite za vredi ! Debil tup
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 15 Май 2007, 17:38

Аз пиша на български, а ти?
Gabi1
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 15 Май 2007, 17:43

kris_maturata написа:
kolman написа:

Tolkova si prost, che daje si po-prost ot kifladjiqta s obrazovanie 4-ti klas. Procheti APK i vij koi sud razglejda kato purva instanciq iskovete po Zakona za otgovornostta na durjavata i ob6tinite za vredi ! Debil tup

Чл. 146. НК.
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот kolman » 15 Май 2007, 20:45

Ало, Леко-тежкия порок,
Къде има районен административен или пък окръжен административен съд бе .............? Изцвикай си пуберските напъни и се научи да говориш и уважаваш противника.
kolman
Потребител

Мнениеот valentina.dimitrova » 15 Май 2007, 20:57

abe,hora,...otvetnicite objalvali li sa akta,ne razbrah?! :idea:
valentina.dimitrova
Нов потребител

Мнениеот kris_maturata » 16 Май 2007, 03:11

kolman написа:Ало, Леко-тежкия порок,
Къде има районен административен или пък окръжен административен съд бе .............? Изцвикай си пуберските напъни и се научи да говориш и уважаваш противника.

Ей прошляк пост чети АПК и мри уе :

Глава четвърта
ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ
Спорове за компетентност

Чл. 19. (1) Споровете за компетентност между административни органи се решават от общия им по-горен административен орган. Когато няма такъв, спорът се решава с определение от съответния административен съд, а ако органите са от различни съдебни РАЙОНИ - от АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД - град София.
(2) Актовете по ал. 1 не подлежат на обжалване.

Предявяване на искането

Чл. 251. (1) Искането се предявява писмено пред административния съд по местоизвършване на действията.
(2) Искането за констатиране на конфликт на интереси на държавен служител се прави пред съдия от СЪОТВЕТНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД.
.........................................

Дали ще кажа Административен съд - Пловдив или Районен Адм. съд - Пловдив е толкова еднакво, колкото да кажа врата и порта
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити