начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ВАС СПРЯ КАЗУСИТЕ !

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот fixxxer » 16 Май 2007, 09:20

Последният пост на Криси-Мадурката :D е от 2 и 11 сутринта, когато той за пореден път си го направи сам, след поредното четене на АПК, така както дявола чете евнагелието - привиждат му се районни административни съдилища, унищожаемост, която е по-силна от нищожността /след като се е консултирал с бай Кино по това време/ и т.н.
Ало, Любимец 13 искаш ли да ти уредя някое момиченце, щото те виждам че много си закъсал и си адски неудовлетворен, което ти избива във форумите? :P
fixxxer
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 16 Май 2007, 10:07

kris_maturata написа:
Дали ще кажа Административен съд - Пловдив или Районен Адм. съд - Пловдив е толкова еднакво, колкото да кажа врата и порта

Е тука вече стана както в "Улицата", когато на Кръстю Лафазанов му поискаха 50 000 лв. за културата.

Хубаво младеж си се надъхал ама поне като се изходиш /по въпроса/ гледай после да не си сядаш в произведението.

За четвътри курс студент не звучи сериозно гореизказаното от теб. Наименованията на съдилищата са строго определени и не се извеждат от процесуалните закони, а от устройствените такива. В копипейстнатите от теб разпоредби се има предвид района като ареал на компетентност на АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД. По твоята перверзна логика би трябвало да се казва и районен апелативен съд /защото и той си има район/.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот kris_maturata » 16 Май 2007, 10:30

fixxxer написа:Последният пост на Криси-Мадурката :D е от 2 и 11 сутринта, когато той за пореден път си го направи сам, след поредното четене на АПК, така както дявола чете евнагелието - привиждат му се районни административни съдилища, унищожаемост, която е по-силна от нищожността /след като се е консултирал с бай Кино по това време/ и т.н.
Ало, Любимец 13 искаш ли да ти уредя някое момиченце, щото те виждам че много си закъсал и си адски неудовлетворен, което ти избива във форумите? :P

fixxxer, аз такова момиченце си имам, което ти не можеш и да сънуваш. Така, че замълчи и иди до початиш малко в mIRC или пък да напишеш някое мнение в друг форум, понеже си ми много скучен тук.
А последния не ми прави забележка за някакви незначителни неща, понеже едва ли заеш повече от моята особа
Кристиан Гьошев (юрист)

Правото не е за спящите, а за бдящите...
kris_maturata
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 16 Май 2007, 10:55

понеже едва ли заеш повече от моята особа

Надали ама едва ли.

А, какво становище взе председателя на Висшата административна прокуратура по делото?
:D
Последна промяна Clavdivs. на 17 Май 2007, 02:12, променена общо 2 пъти
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот kolman » 16 Май 2007, 11:48

kris_maturata написа:Sarkis_999, нека да не слагаме тигана, преди да сме хванали рибата от морето.
А иначе Районния административен съд ги разглежда исковете. До 5000 лв иск е с последна инстанция Окръжния съд, а над 5000 лв. ВАС.

Браво
kolman
Потребител

Толкова време а нищо продуктивно.

Мнениеот kinshasa » 16 Май 2007, 11:52

МИ евала момчето борбено, има време и се занимава, не му завиждайте.
Щом е решил нека съди които си иска нали затова са законите, да влизат в употреба :lol: Що да не осъди някои хлебарките че влизат в апартамента ти сас взлом :lol: Евалата колегата kris_maturata, ако има грешка може да ме съдиш, но не смятам, че трябва да помня имена. Темата се изчекна, въпроса беше друг - казусите - но много се засегнаха и сега става мазало. Всеки има право да се надува колкото си иска, всеки е СВОБОДЕН да се противопостави на нещата които не харесва. А до казусите - когато му се наложи тогава ще ги решава, защо да му ги налага. Може да стане Министър на правосъдието и той да налага правото. :lol: В Русия съм, в Русия съм :lol: :twisted:
kinshasa
Потребител

Щом е решил нека съди които си иска нали затова са законите, да влизат в употреба :lol: Що да не осъди някои хлебарките затова, че влизат в апартамента ти сас взлом :lol: Евалата колегата kris_maturata, ако има грешка може да ме съдиш, но не смятам, че трябва да помня имена. Темата се изчекна, въпроса беше друг - казусите - но много се засегнаха и сега става мазало. Всеки има право да се надува колкото си иска, всеки е СВОБОДЕН да се противопостави на нещата които не харесва. А до казусите - когато му се наложи тогава ще ги решава, защо да му ги налага. Може да стане Министър на правосъдието и той да налага правото. :lol: В Русия съм, в Русия съм :lol: :twisted:
kinshasa
Потребител

Щом е решил нека съди които си иска нали затова са законите, да влизат в употреба :lol: Що да не осъди някои хлебарките затова, че влизат в апартамента ти сас взлом :lol: Евалата колегата kris_maturata, ако има грешка може да ме съдиш, но не смятам, че трябва да помня имена. Темата се изчекна, въпроса беше друг - казусите - но много се засегнаха и сега става мазало. Всеки има право да се надува колкото си иска, всеки е СВОБОДЕН да се противопостави на нещата които не харесва. А до казусите - когато му се наложи тогава ще ги решава, защо да му ги налага. Може да стане Министър на правосъдието и той да налага правото. :lol: В Русия съм, в Русия съм :lol: :twisted:
kinshasa
Потребител

Мнениеот kinshasa » 16 Май 2007, 11:53

kinshasa
Потребител

Мнениеот kinshasa » 16 Май 2007, 11:54

kinshasa
Потребител

Мнениеот kolman » 16 Май 2007, 11:59

[quote="kris_maturata"] Става дума за това в горния член, че когато ВАС отмени един акт като незаконосъобразен /понеже е унищожаем/ или го обяви за нищожен/ако няма законово основание за издаването му/-по-малкия порок е нищожност, по-големия - унищожаемост - Районния административен съд на базата на решението на ВАС установява, че дадения акт е незаконосъобразен и тогава определя размера на претендираната от ищеца обезвреда.
Колко плащаш за лекцията

ВАС НИКОГА НЕ ОТМЕНЯ НОРМАТИВЕН АКТ КАТО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН ПОНЕЖЕ Е УНИЩОЖАЕМ. ВАС ВИНАГИ ПРОГЛАСЯВА НИЩОЖНОСТ НА НОРМАТИВЕН АКТ. ПРОЧЕТИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ГОСПОЖАТА С КОЯТО СЕ ГАВРИШ ТУК.
ЗА ЛЕКЦИЯ ЗА РАЙОНЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ПЛАЩАМ МНОГО, ЩОТО ТАКЪВ НЯМА.
kolman
Потребител

Мнениеот kontrol » 16 Май 2007, 13:31

kolman написа:ВАС НИКОГА НЕ ОТМЕНЯ НОРМАТИВЕН АКТ КАТО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН ПОНЕЖЕ Е УНИЩОЖАЕМ. ВАС ВИНАГИ ПРОГЛАСЯВА НИЩОЖНОСТ НА НОРМАТИВЕН АКТ.
Тука малко и ти се изсили....
Чл. 194. Съдебното решение, с което се обявява нищожност или се отменя подзаконовият нормативен акт ...
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот kris_maturata » 16 Май 2007, 19:52

kolman написа: ВАС НИКОГА НЕ ОТМЕНЯ НОРМАТИВЕН АКТ КАТО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗЕН ПОНЕЖЕ Е УНИЩОЖАЕМ. ВАС ВИНАГИ ПРОГЛАСЯВА НИЩОЖНОСТ НА НОРМАТИВЕН АКТ. ПРОЧЕТИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ГОСПОЖАТА С КОЯТО СЕ ГАВРИШ ТУК.
ЗА ЛЕКЦИЯ ЗА РАЙОНЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ПЛАЩАМ МНОГО, ЩОТО ТАКЪВ НЯМА.

kolman, a profesionalen kaval moish li da mi napraish, sled kato prochetesh APK i dvata uchebnika po administrativno pravo i proces na Lazarov ?
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот d_eneva » 16 Май 2007, 21:06

На мен обаче не ми стана ясно. Казусите за всички студенти ли се отменят или не? Питам, защото съм студентка 3-ти курс, а ние чсе още решаваме казуси и никой нищо не ни е казал.
Благодаря Ви предватително.
d_eneva
Младши потребител

Мнениеот kolman » 16 Май 2007, 21:08

когато ми намериш районния административен съд и лекото основание за нищожност
kolman
Потребител

Мнениеот d_eneva » 16 Май 2007, 22:59

kontrol, благодаря Ви за информацията.
d_eneva
Младши потребител

Мнениеот kris_maturata » 17 Май 2007, 02:21

d_eneva написа:На мен обаче не ми стана ясно. Казусите за всички студенти ли се отменят или не? Питам, защото съм студентка 3-ти курс, а ние чсе още решаваме казуси и никой нищо не ни е казал.
Благодаря Ви предватително.

d_eneva , ne mu obrushtai vnimanie na momcheto, toi strada ot internet adikciq, koeto e mnogo lo6o bolestno sustoqnie na pristrastenost kum virtualnoto..postoqnno mu otkacha bushona.

d_eneva, ako kazusite se otmenqt, shte gi otmenqt za vischki studenti ot 2-ri do 5-ti kurs vkluchitelno, bez tezi koito v momenta sa 1-vi kurs, poneje te sa zapo4nali obuchenieto si pri veche vlqzli v deistvie normi za polagane na tazi izpiti.
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

Мнениеот kris_maturata » 17 Май 2007, 02:27

kolman написа:когато ми намериш районния административен съд и лекото основание за нищожност

Прошляк, чети малко : http://bulgaria.actualno.com/news_100903.html
и виж в края на статията, цитирам :

Пенчев подчерта, че докато е на този пост дейността на съда ще бъде изключително прозрачна и той смята, че това е най-важната част от борбата с корупцията.

Създаването на 28 районни административни съдилища след 1 март 2007 г. е гаранция за сериозния обхват на тази дейност и минимализиране на корупционните случаи в областта на администрацията.
=================================

А ся моиш ли да му ядеш главичката, понеже някъде и в учебниците на Кино Лазаров го пишеше така.
Кристиан Гьошев (юрист)

kris_maturata
Потребител

крайно вулгарно

Мнениеот hasplu » 17 Май 2007, 02:53

напълно съм сигурен, че езикът вече стана неприемливо вулгарен и отвратителен!!!! не разбирам защо още му се обръща внимание на това комплексарче и тази тема е още на дневен ред!!!!!!!! убеден съм, че е крайно време да се закрие темата и да си напомним всички какъв е форума и какви сме повечето от участниците му!
Приканвам всички интелигентни (изключая непораснали сополанковци - комплексари с мания за величие) участници да игнорират постовете тук и темата да си отмре от самосебе си - като не се връзвате на изсмукани провокации!!!!!
Все още следя форумите, участник съм от създаването на портала, но все по-малко се считам за юрист, чието внимание би трябвало да се задържа в lex.bg!!!!!

дано да греща........дано!?
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот hebigatsu » 17 Май 2007, 03:26

:lol: :lol: :lol: Това: http://bulgaria.actualno.com/news_100903.html - е най-"юридически" издържаната статия писана от "дипломиран юрист" и представлява "публичен акт", най-вероятно с "нормативен" характер(според kris_maturata), и е най-железният аргумент за правотата на "тезата" за "районните административни съдилища". :roll: :roll: :roll: :wink:
:lol: :lol: :lol:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити