- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Младши адвокати-Варна
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Младши адвокати-Варна
Интересува ме дали някой има онформация какви документи се изискват, къде се подават и кога евентуално ще има изпит? Питам защото се смлях да търся информация за варненската адвокатска колегия, но никъде няма изнесена подобна информация да не говорим, че страниците им не са обновявани от не знам си кога. Моля някой ако има подобна информация или някакъв линк (проверен) където има такава информация да ми пише, че вече се изнервям. Благодаря предварително.
- pdimitrow
- Потребител
Уважаеми колега,
относно документите: Наредба №2/29.10.2004г. на Висшия адвокатски съвет за условията и реда за провеждане на изпита за адвокати и младши адвокати
За актуална информация относно изпита следете тук: http://www.vas.lex.bg
А ето и датите за изпита:
http://www.vas.lex.bg/news.html&pn=0&id=297
ЗАПОВЕД НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ
02.04.2007 | ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ВАС
З А П О В Е Д №56
на
Председателя на Висшия адвокатски съвет
На основание чл.8 ал.1 от Закона за адвокатурата, чл.4 ал. 1 и 2 от Наредба №2/29.10.2004г. на Висшия адвокатски съвет, изм. и доп. ДВ бр.39/10.5.2005г. и бр.41/13.05.2005г.
О П Р Е Д Е Л Я М
КОМИСИЯ за провеждане на изпита на кандидатите за вписване в адвокатурата, писмен – на 09.06.2007г. и устен – на 23.06.2006г. в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ – Петър Кирилов Петров – член на ВАС
ЧЛЕНОВЕ: 1. проф. д-р Александър Асенов Джеров – АК- София
2 . Наталия Любенова Ценова – АК - София
4. Драгомир Георгиев Димов – АК – Варна
4. Георги Иванов Митов – АК - София
РЕЗЕРВИ: 1. проф. д-р Симеон Владимиров Тасев – АК – София
2. Момчил Савов Попсавов – АК – Пловдив
3. Емануил Любомиров Георгиев – АК - София
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАС
ТР. МАРКОВСКИ
.........................
Успех!
относно документите: Наредба №2/29.10.2004г. на Висшия адвокатски съвет за условията и реда за провеждане на изпита за адвокати и младши адвокати
За актуална информация относно изпита следете тук: http://www.vas.lex.bg
А ето и датите за изпита:
http://www.vas.lex.bg/news.html&pn=0&id=297
ЗАПОВЕД НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ
02.04.2007 | ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ВАС
З А П О В Е Д №56
на
Председателя на Висшия адвокатски съвет
На основание чл.8 ал.1 от Закона за адвокатурата, чл.4 ал. 1 и 2 от Наредба №2/29.10.2004г. на Висшия адвокатски съвет, изм. и доп. ДВ бр.39/10.5.2005г. и бр.41/13.05.2005г.
О П Р Е Д Е Л Я М
КОМИСИЯ за провеждане на изпита на кандидатите за вписване в адвокатурата, писмен – на 09.06.2007г. и устен – на 23.06.2006г. в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ – Петър Кирилов Петров – член на ВАС
ЧЛЕНОВЕ: 1. проф. д-р Александър Асенов Джеров – АК- София
2 . Наталия Любенова Ценова – АК - София
4. Драгомир Георгиев Димов – АК – Варна
4. Георги Иванов Митов – АК - София
РЕЗЕРВИ: 1. проф. д-р Симеон Владимиров Тасев – АК – София
2. Момчил Савов Попсавов – АК – Пловдив
3. Емануил Любомиров Георгиев – АК - София
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАС
ТР. МАРКОВСКИ
.........................
Успех!
- jurist_ddd
- Младши потребител
А датите са 09.06.07 - писмен и 23.06.07- устен.
Необходимите документи можете да видите по наредбата, която Ви посочиха колегите. За повече информация обърнете се към Варненска адвокаска колегия, на място. Питайте ги за заявление и конспект. Документите се подават при тях.
Успех на изпита!
Необходимите документи можете да видите по наредбата, която Ви посочиха колегите. За повече информация обърнете се към Варненска адвокаска колегия, на място. Питайте ги за заявление и конспект. Документите се подават при тях.
Успех на изпита!
- naska
- Младши потребител
тестове от изпита
Колеги, моля някой ако има тестове от изпитите за младши адвокати да помогне! Предварително благодаря!
- rayyy
- Нов потребител
Колега, ето линк към теста: http://lex.bg/f/test.pdf
От 2005г. е, но 90% от въпросите се повтаряха на изпита през ноември 2006г.
От 2005г. е, но 90% от въпросите се повтаряха на изпита през ноември 2006г.
- jurist_ddd
- Младши потребител
Хиляди благодарности!!!
Благодаря за теста, който сте публикували. Нямах си и най-малка представа за какво става въпрос на изпита.
Ако има някой възможност да публикува и други материали от проведени изпити, моля да го направи. Благодаря предварително!
Ако има някой възможност да публикува и други материали от проведени изпити, моля да го направи. Благодаря предварително!
- Jackal
- Нов потребител
Моля, споделете опита си - как протича изпита (освен общоизвестното от наредбата) и ще има ли промяна тази година според Вас.
- marialex
- Младши потребител
Абре колеги изпита за младши адвокати в София ли се провежда или по градове, защото като гледам е определена само една комисия, което ме навежда на мисълта, че се провежда там. Нека ако някой има информация да каже, че нещо не ми се пътува пак до София.
- pdimitrow
- Потребител
Заявленията и изброените по наредбата документи се подават до адвокатския съвет на колегията, където кандидатът желае да бъде вписан, но изпитът се провежда централизирано в София за кандидатите от всички адвокатски колегии. Срокът за подаване на документи за юнската сесия, обаче е до края на м.април, така че ако не сте подали в този срок колега, следва да се явите през м.ноември.
- naska
- Младши потребител
naska написа:Заявленията и изброените по наредбата документи се подават до адвокатския съвет на колегията, където кандидатът желае да бъде вписан, но изпитът се провежда централизирано в София за кандидатите от всички адвокатски колегии. Срокът за подаване на документи за юнската сесия, обаче е до края на м.април, така че ако не сте подали в този срок колега, следва да се явите през м.ноември.
A как протича изпита наясно ли си колежке? В смисъл пародия ли е или си трябват знания? Иначе аз документите съм ги подал, но изобщо не съм наясно дали съм допуснат или не съм. Казаха ми да гледам в страницата на Висшия адвокатски съвет ама там няма и грам информация, освен за хората, които са в комисията. Или може би е прекалено рано още да искам такава информация. Благодаря предварително за информацията, която ще споделите, защото явно разполагате с повече от мен.
- pdimitrow
- Потребител
За съжаление колега изпита изобщо не е пародия. Трябват си знания, за да се справиш с теста, после с казусите, а след това и на устния. Скоро дори във форума имаше подобна тема поставена от недоволни колеги, с търсачката може да я откриете и да прочетете доста крайни становища. Май четенето си му е майката....
Иначе доста одавна са извадени списъците с допуснатите и недопуснатите кандидати, проверете в станицата на колегията, за която кандидатствате. Май беше Варна...?!?! Както и да е, не съм сигурна и много, много УСПЕХ!
Иначе доста одавна са извадени списъците с допуснатите и недопуснатите кандидати, проверете в станицата на колегията, за която кандидатствате. Май беше Варна...?!?! Както и да е, не съм сигурна и много, много УСПЕХ!
- naska
- Младши потребител
Колега, погледнах в станицата на ВАС http://vas.lex.bg/news.html&pn=5 ..... и всъщност прав сте, наистина няма списък с кандидатите. На датата от м.май е старият списък от ноември. Звъннете във ВАС, може да Ви кажат повече. По другите колегии има извадени списъци.
- naska
- Младши потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|