начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

иск по чл.33 от ск

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск по чл.33 от ск

Мнениеот юристка » 05 Окт 2004, 11:29

колеги помогнете ми с това,срещу кого се адресира иска,какви експертизи се искат
по делото,детето след,като е на 5 години призовава ли се,ако може някой да ми
отпечата примерна искова молба.Предварително благодарч.
юристка

Re: иск по чл.33 от ск

Мнениеот МЛАДЕЖА » 05 Окт 2004, 11:46

СРЕЩУ КУПУВАЧА НА ДЕЛА >
МЛАДЕЖА

Мнениеот юристка » 05 Окт 2004, 14:10

нямали кой да ми помогне.моля ви!!
юристка

Мнениеот advokat_ » 05 Окт 2004, 14:43

кажи нещо по-конкретно колежке ...
advokat_

Мнениеот юристка » 05 Окт 2004, 14:58

описала съм конкретно нещата,водя дело за оспорване на произхода на дете родно по време на брак но във фактическа раздяла на родителите и детето е писано на съпругът на майката.
юристка

Мнениеот елза » 05 Окт 2004, 16:42

Не е ясно Вие на страната на майката (ал. 2) или на бащата сте. Съмнява ме да има успех, щом детето е на 5 г. Ако сте за бащата, трябва да установите, че той не е знаел, че дете се е родило и той е писан за баща. Срокът е една година от узнаването. Експертизите сега са: кръвно-групова- ок. 240 лв, ДНК - ок. 1000 лв. Исковата Ви молба - описвате кратко за какво става дума, че детето не е било могло да бъде заченато от бащата и петитум: Моля Съдът да постанови решение, с което да признаете за установено по отношение на маййката.........и детето......, че не съм биологичен баща на роденото (заченатото) по време на брака ни дете....Искът е срещу майката и срещу детето, искате назначаване на особен представител, медицинска експертиза кръвно-групова, чак когато излезе резултата, тогава искайте ДНК, няма смисъл да плащате предварително. Може още с първата експертиза да се установи, че той не е баща. Четете практика по чл. 33, прочетете и ГПК и ще Ви се изясни, не е толкова сложно. Ако нещо не ви е ясно, 7-ми състав на СГС гледа тези дела, вижте кога има заседания, влезте малко в зала да послушате, 2 часа ще са ви достатъчни, за да Ви се изясни. Спокойно!
елза

Назад към Семейни казуси