- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурси
|
|
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
конкурси
Здравейте, колеги!
Скъсаха ме на конкурса за дознатели на 2 тур.
Сега незнам къде да се насоча.
От град Хасково съм Някой може ли да ме насочи къде да си търся работа като юрист. Къде се публикуват конкурсите за други длъжности
От град Хасково съм Някой може ли да ме насочи къде да си търся работа като юрист. Къде се публикуват конкурсите за други длъжности
- tanya1979
- Младши потребител
ako nqma6 vruzki,6te ti e mnogo trudno da zapo4ne6 rabota po specialnostta!Ako ti predlojat nqkakva druga rabota na sravnitelno dobra zaplata,zapo4ni, a posle 6te se orientira6.Ne gubi vreme da 4aka6 predlojeniq po specialnostta!
- JoyBringer
- Потребител
Започни като адвокат. Разбира се, преди това провери в колегията в Хасково как стоят нещата със изпитите за младши адвокати, и разбира се, намери си патрон. Мисля че няма да ти бъде кой знае колко трудно, тъй като е само про - форма.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
Много е скъпо вписването.Ако нямаш връзки,няма да има и клиенти,изобщо-набутвация отвсякъде, а и адвокати бол.Плюс осигуровки и членски внос 100 лв месечно,наем,консумативи.Докато избиеш... Послушай мене- минала съм по този път!НИКОГА НЕ ЗНАЕШ ОТКЪДЕ ЩЕ изскочи ЗАЕКЪТ!
- JoyBringer
- Потребител
виж по разните администрации -общини, поделения на разни комисии, областни администрации, агенция за държ. вземания и др. подобни. трябва да започнеш отнякъде. Следи в сайта на министерски съвет има специален сайт "конкурси за незаети длъжности", остави това МВР!
- shturka
- Младши потребител
Подкрепям казаното от shturka!
Следи оттук за конкурси в държавната администрация
http://www1.government.bg/ras/konkursi/index.html
В провинцията е по трудно, заради по ограничения брой места, но във всяка администрация има юрисконсулти и текучество, следи обявите, добре е известно време да понатрупаш опит някъде, дори и на по-ниско платена работа, докато изникне нещо по добро или пък си зациклиш там като мен
Желая ти успех, и не се предавай, работа за юристи винаги има, стига да търсиш и да се бориш за мястото си под слънцето!
Следи оттук за конкурси в държавната администрация
http://www1.government.bg/ras/konkursi/index.html
В провинцията е по трудно, заради по ограничения брой места, но във всяка администрация има юрисконсулти и текучество, следи обявите, добре е известно време да понатрупаш опит някъде, дори и на по-ниско платена работа, докато изникне нещо по добро или пък си зациклиш там като мен
Желая ти успех, и не се предавай, работа за юристи винаги има, стига да търсиш и да се бориш за мястото си под слънцето!
- ednaotvsicki
- Потребител
Най-добрия вариант е адвокатурата-64 лева на месец и 20 чл.внос не е чак толкова много, а тече юридически стаж. Като натрупаш малко,може да търсиш работа ,тогава има по-голям избор,защото винаги искат 2-3 год.юридически стаж.Без стаж-конкуренцията е огромна.
Явявала съм се на конкурси и по най-малките градчета, направо селца, а съм от София. ВРЪЗКИ!!! Винаги питат кой те праща, уж конкурси,ГЛУПОСТИ.
Адвокатурата е без връзки-100 % гаранция. Вписваш се служебен адвокат и търсиш клиенти.
Явявала съм се на конкурси и по най-малките градчета, направо селца, а съм от София. ВРЪЗКИ!!! Винаги питат кой те праща, уж конкурси,ГЛУПОСТИ.
Адвокатурата е без връзки-100 % гаранция. Вписваш се служебен адвокат и търсиш клиенти.
- eliana
- Потребител
Re: конкурси
tanya1979 написа:Здравейте, колеги!
Знам,че е много неприятно,и аз преживях нещо подобно преди повече от 1 год.И като нямах избор ходих на адвокатския и сега ксъм адвокат.
Не е чак толкова лошо адвокат.Е вярно,за разлика от дознателите-на които държавната заплата им е "в кърпа вързана",/независимо от това дали работят ,или не работят/ трябва да си заработваш прехраната и да събираш приходите си стотинка по стотинка.
Първите четири месеца след вписването "бях чирак" в една кантора.Научих се дотолкова,че да мога да пиша адвокатските документи.После се отделих.Купих си офис близо до съда в нашето градче.Трудно ми беше,но все пак потръгна работата.Завъртяха се по малко дела,клиенти,нотариална работа.
И ако искаш ми вярвай,макар,че съм само на 5 месеца адвокат успявам да си заработя всеки месец чисто "така мечтаната дознателска заплата".Даже май един път или два пъти минах заплатата им.Трудно е,но полека по лека човек се научава и свиква.Месечните ми разходи са някъде сумарно около 150 лв.останалото каквото си изкарам е за мен.Това е,че трябва да се съобразяваш и да слугуваш на клиентите си.Другата лоша страна е,че особено ако си като мен в малко градче останалите т.нар колеги ще се опитват по всякакъв начин да ти подливат вода,но да не ти пука-гледай работата ти да върви и това е.
Ако нещо допълнително те вълнува как е адвокатството питай,каквото знам ще ти кажа.
- sarbijanac
- Активен потребител
вписване в адвокатската колегия?
интересувам се, когато подадеш заявление за конкурса за младши адвокат, явиш се на конкурса и го издържиш - задължително ли е да се впишеш в някакъв определен срок в адвокатска колегия?
- mypoints
- Потребител
Re: вписване в адвокатската колегия?
mypoints написа:интересувам се, когато подадеш заявление за конкурса за младши адвокат, явиш се на конкурса и го издържиш - задължително ли е да се впишеш в някакъв определен срок в адвокатска колегия?
В самия закон не е посочен срок за вписване.Аз се вписах три месеца след моя изпит.
Вписването в колегия е право,а не задължение.Ако си намерите друга по-подходяща работа можете да не се вписвате изобщо.
Трябва обаче да проверите в колегията дали след изтичането на някакъв по-голям срок няма да загубите право за вписването.
- sarbijanac
- Активен потребител
В адвокатлъка всичко е въпрос на шанс. Като при тотото. Може да имаш много клиенти и добри доходи, може и да работиш на загуба с години.
- bignik
- Младши потребител
bignik написа:В адвокатлъка всичко е въпрос на шанс. Като при тотото. Може да имаш много клиенти и добри доходи, може и да работиш на загуба с години.
Така е.Но първите няколко години се работи за име,а след това,ако е рекла съдбата името започва да работи за теб.
Но все пак,и най-пропадналия адвокат успява да заработи по една дознателска заплата
- sarbijanac
- Активен потребител
Но все пак,и най-пропадналия адвокат успява да заработи по една дознателска заплата
Сърбиянац (абе, защо такъв ник?), не знам дали това го казваш нарочно с цел да засегнеш дознателите, но ако случайно не е с такава цел - на път си да задминеш пишещия като адвокат Николов с неговите изцепки (извинявай, колега Николов, ама са изцепки), че 1500 лева такса за вписване се избиват за един месец.
Познавам кадърни юристи, които не успяваха като адвокати да заработят по толкова. Да не говорим за "най-пропадналия".
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Сърбиянац (абе, защо такъв ник?), не знам дали това го казваш нарочно с цел да засегнеш дознателите......Познавам кадърни юристи, които не успяваха като адвокати да заработят по толкова. Да не говорим за "най-пропадналия".
Е поне аз успявам да си ги заработя-от нотариална работа,от делца ,от консултацийки.Все пак за малко градче като нашето доволно-предоволно.Просто трябва да се бачка и да се слугува на клиентите-това е.Сегяа през лятото ще е доста по слабо,ама живот и здраве наесен пак ще има работа.
А ако не е тайна Вие колега /колежке/ Портокал в каква насока на правото се реализирате и по колко "заработвате"
- sarbijanac
- Активен потребител
Проблемът е докато си младши адвокат.Аз имам клиенти ,които са платежоспособни,имат имуществени проблеми ,но не могат да ме ангажират самостоятелно като повереник по граждански дела, тъйкато не мога да се явявам на този етап пред окръжен съд като първа инстанция ,а делата са с цена на иска над 10000 лева. Налага се да деля хонорара с колеги,които имат необходимия стаж,въпреки че мога да се справя и сама. Въпросът е да се запознаваш с подходящите хора.
Един клиент желае да регистрира фирма в Кипър-офшорка.Само от това ще се храня цяла година.
Един клиент желае да регистрира фирма в Кипър-офшорка.Само от това ще се храня цяла година.
- eliana
- Потребител
Re: конкурси - оле, оле, оле
tanya1979 написа:Здравейте, колеги!
не искам да те плаша или да те хвърлям в излишна паника, но е полезно да знаеш, че съдбата на току-що завършилия юрист е много често - много, много трудна.
от написаното по-горе от теб разбирам, че си опитала в дознанието - няма лошо, от опит глава не би трябвало да боли!
според мен, обаче т.нар. "конкурс за дознатели" е повече ИЗБОР, отколкото конкурс - е, разбира се трябва да покажеш и определено познаване на материята. лично аз познавам хора, които са късани 3 пъти на теста за езикова подготовка, но сега са дознатели. с други думи: в общият случай нужни са ти определени познанства за да започнеш да я работиш тази работа, а как ще си вършиш работата - при този недостиг на кадри в дознанието, вероятно никой няма да ви подразделя на знаещи и незнаещи...
след като, обаче е станало ясно, че няма да бъдеш дознател би било разумно да се насочиш към другите няколко възможности: конкурсите за магистрати, конкурсите за юрисконсулти и разбира се, адвокатското поприще!
имай предвид това, че 90% от адвокатите в София нямат почти никаква работа(за другите градове незнам как е!).
магистратските конкурси са доста висока летва и е много, много възможно да се случи така, че никога да не я скочиш - но пък за сметка на това, смятам, че конкурсите в съдебната власт са едни от най-непредубедените!!! ДА, едни от най-непредубедените смея да твърдя, защото пък да знаеш КАКВА ПОМИЯ СА КОНКУРСИТЕ ЗА ЮРИСКОНСУЛТИ.
ПП: запознайте ме с един такъв, който е успял да спечели конкурс за юрисконсулт някъде си, и комисията да не е била негова(т.е. конкурса е бил непредубеден) - да му стисна ръката искам
- mypoints
- Потребител
ПП: запознайте ме с един такъв, който е успял да спечели конкурс за юрисконсулт някъде си, и комисията да не е била негова(т.е. конкурса е бил непредубеден) - да му стисна ръката искам
Има много места, които се печелят без връзки, без да твърдя, че връзкарщината е изкоренена. Доста от тях не са особено атрактивни, разбира се, но и като цяло работата като юрисконсулт в държавната администрация (предполагам, че за нея говориш, а не за търговско дружество например?) не се смята за връх на сладоледа, с малки изключения може би.
Печелила съм не веднъж, а два пъти конкурс за юрисконсулт в администрацията. Не твърдя, че е някакво кой знае какво постижение - нищо такова не е. Но ти обобщаваш, та да ти кажа: и двата пъти комисията не е била моя.
Колегата, с когото работех по едно време (икономист), спечели конкурс за длъжност главен експерт в министерство - после казваше, че и той не вярвал, че комисията ще бъде непредубедена.
То па голямата работа, дето са ниските длъжности в администрацията, та да си струва комисията да е "твоя".
-
portokal - Старши потребител
да ти стисна ръката
portokal написа:ПП: запознайте ме с един такъв, който е успял да спечели конкурс за юрисконсулт някъде си, и комисията да не е била негова(т.е. конкурса е бил непредубеден) - да му стисна ръката искам
Има много места, които се печелят без връзки, без да твърдя, че връзкарщината е изкоренена. Доста от тях не са особено атрактивни, разбира се, но и като цяло работата като юрисконсулт в държавната администрация (предполагам, че за нея говориш, а не за търговско дружество например?) не се смята за връх на сладоледа, с малки изключения може би.
Печелила съм не веднъж, а два пъти конкурс за юрисконсулт в администрацията. Не твърдя, че е някакво кой знае какво постижение - нищо такова не е. Но ти обобщаваш, та да ти кажа: и двата пъти комисията не е била моя.
Колегата, с когото работех по едно време (икономист), спечели конкурс за длъжност главен експерт в министерство - после казваше, че и той не вярвал, че комисията ще бъде непредубедена.
То па голямата работа, дето са ниските длъжности в администрацията, та да си струва комисията да е "твоя".
от изложеното излиза, че следва да се случи това да ти стисна ръката...
ПП: между другото какво работиш сега?
поздрави и успех.
- mypoints
- Потребител
Колега Sarbijanac, ще ти бъда благодарна, ако напишеш повече за прохождането на адвоката Аз съм точно на този етап и се чудя дали ще се справя. Имам добри основни теоретични познания, но практиката естествено ми куца.
Ти сам ли се справяш? Има ли някой, който ти помага? Когато дойде клиент можеш ли да реагираш веднага и т.н........
Ти сам ли се справяш? Има ли някой, който ти помага? Когато дойде клиент можеш ли да реагираш веднага и т.н........
- deece
- Нов потребител
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|