начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изпит за младши адвокати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот tessa » 16 Юни 2007, 11:27

Да ви попитам, ако някой има информация, на устния има ли възможност, като изтеглим въпросите, да седнем спокойно и да си понахвърляме някои основни неща по въпросите или директно започваме да се изпитваме? :?
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот lateva » 16 Юни 2007, 12:29

tessa написа:Да ви попитам, ако някой има информация, на устния има ли възможност, като изтеглим въпросите, да седнем спокойно и да си понахвърляме някои основни неща по въпросите или директно започваме да се изпитваме? :?

Тесса, на устния изпит, на който аз се явих бяха няколко изпитващи. Ал.Джеров, Лулев (Бог да го прости), адв.Ботев (бивш председалет на САК, май), председателката на САК и председателя на Варненска адв. колегия. Всеки един от тях изпитва самостоятелно. За жалост не можеш да си избереш при кой да седнеш, а те викат и те разпределят. Имаш време не само да си помислиш и да пишеш ами и доволно да си почакаш. Аз лично не съм писала, паднаха ми се въпрос, който ми беше на държавния по ГПН и въпрос, който ми се падна на семестриален изпит по НП:):) И седнах директно да говоря,което беше добре за мен, защото не ме разпитва Ботев и точно за 10 мин. бях готова:):)
Имаше колеги, които доста време баха в залата, така че не се притеснявай! Предполагам, че и сега ще има скъсани, не знам кой е най-лошия изпитващ, но ако си уверена в себе си, ще минеш!
Успех!
lateva
Младши потребител

Мнениеот tessa » 16 Юни 2007, 12:39

lateva, Благодаря! и за информацията, и за:
lateva написа:Успех!
:D
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот lateva » 16 Юни 2007, 12:51

tessa написа:lateva, Благодаря! и за информацията, и за:
lateva написа:Успех!
:D

Еее, как иначе, нали знаеш - "информацията си е взет изпит"! :wink:
lateva
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 16 Юни 2007, 22:28

tessa написа:Да ви попитам, ако някой има информация, на устния има ли възможност, като изтеглим въпросите, да седнем спокойно и да си понахвърляме някои основни неща по въпросите или директно започваме да се изпитваме? :?

Спомням си голямото стълпотворение пред залата.А иначе самиья устен -нищо особено.теглиш си 3 въпроса,с няколко думи си нахвърляш най-важното ,говориш и това е.

Минава устния и след това пред новоизлюпилия се мл.адвокат /адвокат/ веднага излиза въпроса - а сега на къде ? :roll: :roll: :roll:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот jolie » 18 Юни 2007, 15:03

Kazaha mi ,4e ustnia izpit bil kato darjavnite ,naistina li minava tolkova seriozno .Ne 4e sam osobeno obezpokoena ,no vse pak pri darjavnite ima6e mnogo razpitvania po konspekta i otnemaha vreme ,ta samo se 4udeh...
jolie
Нов потребител

изпит за адвокати и мл. адвокати

Мнениеот kaktuska » 18 Юни 2007, 15:04

Моля някой от колегите, които ще се явявят на изпит за адвокати и мл. адвокати, ако има по актуален конспект от публикувания на страницата на ВАС, да ми го прати на емайл kaktuska_27@abv.bg Понеже от колегията ми дадоха най стария, от първия проведен изпит,нямали нов, а той съществено се различава от публикувания в сайта на Вас. :shock: Благодаря предварително. :) [/b]
kaktuska
Нов потребител

Мнениеот moloko » 18 Юни 2007, 16:31

Здравейте!!! Ако има колеги издържали изпита за мл.адвокати и адвокати ще им бъда много благодарна ако споделят как мина устния изпит?? Чувам различни мнения ...хваща ме предизпитната треска )))
Радостта от издържания писмен премина в страх от устния....
moloko
Нов потребител

Мнениеот tessa » 18 Юни 2007, 17:24

sarbijanac написа:Минава устния и след това пред новоизлюпилия се мл.адвокат /адвокат/ веднага излиза въпроса - а сега на къде ? :roll: :roll: :roll:

:D То животът е точно това - поставянето и постигането на цели. Иначе какво ще правим и по какво ще си хабим нервите до инфаркт на 40 години? :wink:
Аватар
tessa
Потребител

Re: Изпит за младши адвокати

Мнениеот zzzzz » 18 Юни 2007, 17:29

tessa написа:
diplomatka написа: Ако някой има информация за устния изпит, нека да я сподели!

И аз моля!

Колеги, според списъка допуснати до устния изпит са 366 човека, мисля ,от общо 400.Ако е така, все пак орязването не е толкова голямо и е доста по-малко от половината?
zzzzz
Потребител

Мнениеот tessa » 18 Юни 2007, 17:36

Не, някъде към 220 са, това 366 е грешка в поредния номер, както има и други такива грешки извътре по списъка.
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот lawyer.bg » 20 Юни 2007, 09:00

202ма човека сме допуснатите - егн-тата слизат на долен ред и като махнеш градовете - остават точно 202 редчета с класирали се кандидати :) а за устния - миналата година по това време колегите ми казаха, че е като правоспособността. дон'т шеш енд пеник, няма да ви зададат нещо, което да го няма в тухличките. напънете се! :P успех на мене и на вази =)
lawyer.bg
Младши потребител

Мнениеот jolie » 20 Юни 2007, 09:39

dori i izpitat da ne e kato pravosposobnostta ,koito ne be6e daje izpit:)))vse pak dano minava dobre i ne se bavi,za6toto v sabota go davat 40 gradusa!!!
jolie
Нов потребител

изптът е елементарен

Мнениеот syn4o4 » 21 Юни 2007, 16:33

Колеги, явих се на изпита миналата година и тогава беше елементарен. От прочетенето виждам, че и сега е бил доста ЛЕСЕН. За теста не мога да кажа нищо, не е публикуван, но казусите-те са песен. Аз никога не съм имала интерес в наказателното и сега не се занимавам с наказателно, въпреки това казусът го реших за около минута, а за гражданскоправния-само ако си прочетеш ГПК и ЗН няма да имаш никакъв проблем да го решиш, е малко и от ЗС ще трябва да видиш.
Какви ги говорите тука, че са били сложни и т.н.
То е ясно, че ако такива казусите те затрудняват, по-добре да не ставаш адвокат, че най-много да о...каш положнието на някой клиент.
Така че, който не е допуснат, да сяда да чете, защото много има да учи още.
syn4o4
Нов потребител

Мнениеот syn4o4 » 21 Юни 2007, 16:42

Пропуснах да спомена, че според статистиката всяка година има около 120 човека недопуснати до устен изпит, което означава, че всяка година има 120 тотално незнаещи хора!
syn4o4
Нов потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 21 Юни 2007, 16:48

Напълно съм съгласна с колегата syn4o4, за съжаление е прав(а).
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот jolie » 22 Юни 2007, 00:18

Съгласна съм ,че казусите бяха лесни,но теста беше труден от гледна точка на памет -70 % срокове,които или знае6 или не.Нищо кое знае колко за размърдване на мозъка.Побликуваният тест в страницата на ВАС ми се беше сторил елементарен,но пък човек ,когато не е в изпитна обстановка усеща нещата по по-различен начин.Така че когато ги четеш спокойно у вас е едно,на изпит е друго ,все търсиш под вола теле :))))ако си чел де ,ако не ,нищо не търсиш...
ДА,наистина трябва да има избирателност.Пожелавам късмет на всички ,които са на изпит в събота !И дано мине бързо,че е ЖЕГА!!!!
jolie
Нов потребител

Мнениеот pdimitrow » 22 Юни 2007, 09:14

syn4o4 написа:Пропуснах да спомена, че според статистиката всяка година има около 120 човека недопуснати до устен изпит, което означава, че всяка година има 120 тотално незнаещи хора!

Чак пък "тотално незнаещи хора"???? Я се замисли не може ли просто да се е случило нещо на човека или да се е паникьосал и затова да не е допуснат до устния. Не може всеки да е като перде и да не му пука какво ще направи на този изпит, а и както надявам се си наясно не всички хора са еднакви. Пък и не мога да си обясня как на устен изпит са допуснати точно 50% от кандидатите!?!? Надявам се да не се заядеш за някоя стотна. Не съм си играл да правя точна статистика за градовете, но специално за Варна видях, че и так са 50%. Не мога да си обясня как така (ако е нямало други фактори) точно 50% са "тотално незнаещи хора" според товето определение. Даже и за София са точно 50% от 151 кандидати до устен са допуснати 75. Просто не ми се прави подробна статистика за всеки град. Ако някой има правдоподобно мнение нека да сподели с нас простосмъртните как така се получават тези 50%. Имам чуството, че проверяващите са играли на тото кой да бъде допуснат и кой да не бъде, защото отговорите на казусите (тези които аз смятах тогава за верни) ги дадох на адвоката на когото ходя да помагам и той ми каза да така са отговорите, а и има съвпадение с дадените тука някои отговори на казуса. Може и в теста да съм направил повече от позволените грешки, никой не искам да обвинявам за недопускането си, само ще се мотивирам да чета още повече следващия път. Но пак призовавам ако някой ми даде логично и достоверно мнение, отговор, теза или там какво и да е, за тези 50% (точни) орязване ще съм много благодарен.
pdimitrow
Потребител

Мнениеот tessa » 22 Юни 2007, 09:27

Аз имам чувството, че казусите не играят голяма роля. Според наредбата казусите се проверяват, само ако е минат теста с необходимия брой верни отговори и не ми се вярва някой да е минал теста, а пък за това, че не са му много верни разсъжденията на казусите, да го отрежат (освен ако абсолютно нищо не е писал, де). Някой ако е ходил да провери защо не е допуснат, може да каже нещо по въпроса.
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот syn4o4 » 22 Юни 2007, 09:49

Az mislq, che kazah, che za testa ne moga da si pozwolq da komentiram, zashtoto ne sym go widqla.Minalata godina testyt beshe lesen.
A za izpitnata obstanowka, to tq trqbwa da motiwira chowek da si reshi kazusite i testa.Oshte poweche, che mojesh da polzwash normatiwnite aktowe i sydebnata praktika pri kazusite.Dostatychno e da znaesh koe kyde e uredeno i nqmash nikakwi problemi.A ako ne si nauchil towa w hoda na sledwaneto si, nqmash nikakwo mqsto sred adwokatskoto syslowie.
Moje da se panikiosash, no profesiqta, koqto si si izbral e takawa, che da ne mojesh da si go pozwolish- trqbwa da mojesh da reagirash wyw wsqkakwi situacii na momenta. Imajki predwid kolko sa bili lesni kazusite, towa waji s oshte po-golqma sila.
syn4o4
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити