начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изпит за младши адвокати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот pdimitrow » 22 Юни 2007, 10:00

syn4o4 написа:Az mislq, che kazah, che za testa ne moga da si pozwolq da komentiram, zashtoto ne sym go widqla.Minalata godina testyt beshe lesen.
A za izpitnata obstanowka, to tq trqbwa da motiwira chowek da si reshi kazusite i testa.Oshte poweche, che mojesh da polzwash normatiwnite aktowe i sydebnata praktika pri kazusite.Dostatychno e da znaesh koe kyde e uredeno i nqmash nikakwi problemi.A ako ne si nauchil towa w hoda na sledwaneto si, nqmash nikakwo mqsto sred adwokatskoto syslowie.
Moje da se panikiosash, no profesiqta, koqto si si izbral e takawa, che da ne mojesh da si go pozwolish- trqbwa da mojesh da reagirash wyw wsqkakwi situacii na momenta. Imajki predwid kolko sa bili lesni kazusite, towa waji s oshte po-golqma sila.

Значи на 1-во място тези хора, които се явяват там не са никакви професионалисти в по - голямата си част и не можеш да искаш от тях да не се паникьосват и притесняват за изпита. Просто всичко се придобива с опита. 2-ро това определение за незнаещите или както там беше не е много коректно от твоя страна, защото и ти може да не си спокойна на други места (например, когато си караш колата) не се хващай за примера моля.
Защо така смяташ, че тези хора нямат никакво място сред адвокатското съсловие. Не смятам, че ти си човека, който трябва да казва това. Все пак сме общество с всякакъв вид конкуренция включително и в адвокатското съсловие. Ако тези хора, които ти така генерално зачеркваш нямат желание да се научат или наистина не стават самите клиенти ще ги отхвърлят. Пък и както говориш имам чувството, че се смяташ за перфектна, в което между впрочем няма нищо лошо, но съм убеден, че има области в които и ти не можеш да се справиш, но така или иначе ти се иска да можеш. Още не се е родил наистина перфектния човек и много силно се съмнявам това да си ти или да си най - добрата сред адвокатите. Не искам да се заяждам с теб и повече няма да пиша, но моля те спри да даваш определения за хора, които нито познаваш, нито знаеш какви са, нито какво им е било в главата в момента на изпита. Съгласен съм, че има и такива които не стават и правилно не са допуснати до устния изпит, но има и такива, при които роля са изиграли други фактори. Представи си, че си с 40 градуса температура на изпита ама си учила и не искаш да чакаш до следващата дата през м. Ноември, защото това си е бая време. Няма ли да се пробваш да се явиш и да се надяваш, че ще успееш да го вземеш. Да ако наистина не ставаш клиентите ще ти го покажат много бързо и или ще избереш пътя на самообучението си или ще паднеш в канала.
pdimitrow
Потребител

Мнениеот syn4o4 » 22 Юни 2007, 10:33

W swoq zashtita shte kaja samo, che si prochel mejdu redowete i ne si razbral kazanoto ot men.
1. Nikoj ne ochakwa na tozi izpit da se qwqwat profesionalisiti, no i kazusite ne sa kato za profesionalisti tochno poradi tazi prichina.
2.Kazah, che ako ne znaesh koe kyde e uredeno nqmash mqsto pri adwokatskoto syslowie i towa e fakt. Ako ne znaesh takiwa neshta, oznachawa, che ne si nauchil nishto pri sledwaneto si.
3.Ne se mislq za perfektna, nikak dori, a otnosno klientite, ima dostatychno adwokati, koito precakwat delata si, nqma nujda ot oshte takiwa.
4. Moje na nqkoi da mu e priloshalo i prochie, no ne mislq, che w sluchaq obsyjdame tochno takiwa hora.
syn4o4
Нов потребител

Мнениеот jolie » 22 Юни 2007, 12:08

Факт е,4е тази година са орязани половината кандидати-няма как на 50 % да им е прилошало:)))Иначе съм напълно съгласна със Sin4o4 .Наистина като знаеш кое къде в законите е просто няма как да не се справиш с казусите,верно е ,че все още не сме професионалисти,но пък проверката при изпита е по-скоро теоретична ,оценява се как се ориентираш в законите и практиката .
Но все пак -тестът от моя гледна точка тази година беше по-труден от тези,които съм виждала .Там хората очевидно са били скъсани ,24 грешки са много ,но аз самата ,която считах ,че съм доста добре подготвена и чела подробно законите за н'ти път ,си намерих някъде към 10 грешки със сигурност.Нещата се забравят и искат постоянно припомняне и четене ,иначе няма как да се сетиш за всичко.:))Всеки се профилира малко или много.
Не искам да обиждам никой ,но наистина -трябва да има избирателност ,мисля че е ноторно известно че адвокатите са страшно много и според мен тестовете ще стават все по-трудни .
jolie
Нов потребител

Мнениеот I_R_S » 24 Юни 2007, 15:25

alissa kaza}
По въпрос 1.правна квалификация на деянията.
За Пич 1- престъпление по чл. 330 ал. 3, пр.1, вр. чл.330 ал.2, т.1 вр. чл.330 ал.1 НК. Чл. 116, ал.1 т.6 НК, във вр. с чл. 20, ал.3, вр. чл.20 ал.1 НК.
ne moge da mu pripi6e6 4l.116 pri sau4astie - tozi deto ti go e kazal ne znam dali e 4uval za exces
I_R_S
Нов потребител

Въпрос!

Мнениеот angelika » 30 Сеп 2007, 11:13

Колеги, ще съм много благодарна, ако някой от вас ми даде информация, къде да намеря конспекта за изпита пред САС - т.е. за АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ!
Предварително благодаря и УСПЕХ на явяващите се!!!
angelika
Младши потребител

Re: Въпрос!

Мнениеот kalahan » 30 Сеп 2007, 11:23

angelika написа:Колеги, ще съм много благодарна, ако някой от вас ми даде информация, къде да намеря конспекта за изпита пред САС - т.е. за АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ!
Предварително благодаря и УСПЕХ на явяващите се!!!

http://vas.lex.bg/news.html&pn=20
kalahan
Потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити