начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ипотечен кредит

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ипотечен кредит

Мнениеот Зарина » 19 Окт 2004, 15:16

Имам следния въпрос:искам да си закупя жилище,но тъй като не ми достига определена сума ми се налага да тегля кредит от банката.В същото време настоящият собственик на апартамента също го е закупил чрез ипотечен кредит и смята да го погаси с моята сума.Възможно ли е да се прехвърли неговата партида на мое име,как следва да се оформи такъв договор и въобще ако може да ми дадете подробности в този случай?Предварително благодаря!
Зарина

Re: ипотечен кредит

Мнениеот Зарина » 20 Окт 2004, 10:57

Много ви моля,дайте отговор!Спешно е!
Зарина

Мнениеот tonov » 20 Окт 2004, 11:04

Въпросът Ви е по-скоро практически.Посетете заедно с продавача банката, от която е получил кредита, оттам могат да Ви отговорят точно, дали тове е допустимо по нейните (на банката) правила.
tonov

Мнениеот МЛАДЕЖА » 20 Окт 2004, 11:06

можртр да го купите , но ви съветвам плащането да стане и да се упомене ,че с парите ще погасите ипотеката, като искате съгласие за това от банката на продавача/ съгласието и да заличи ипотеката/ ОСВЕН това може да изполвате и ...........адвокат
МЛАДЕЖА

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 20 Окт 2004, 13:53

kupuvate go zaedno s ipotekata za chastta ot cenata koiato imate i vie ia pogasiavate vmesto nego.
kato zaedno s dogovora za prodajbata poemate negovoto zadaljenie kum bankata
naricha se cesia, i ipotekata se zapazva v polza na bankata.
NUJNO VI E saglasieto na bankata i ostavate solidarno otgovorni pred neia.
no tova veche e obligacionno otnoshenie mejdu vas i ne moje da povliae na sklyuchenaTA SDELKA
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Anastassia Terzieva » 20 Окт 2004, 20:56

predi burzah, dori sajaliavam che izobshto sum vi otgovorila taka nabarzo, no tova ne e nepopravimo :
vsashtnost jiteiski imate tri varianta
1. kato kazah kupuvate apartamenta zaedno s ipotekata kato ot dogovorenata cena vadite ostataka koito traibva da se doizplati na bankata i ustno se ugovariate vie da poemete izplashtaneto na ostataka ot zaema. Togava izobshto ne zanimavate bankata.

2. kato kazah kupuvate apartamenta zaedno s ipotekata kato ot dogovorenata cena vadite ostataka koito traibva da se doizplati na bankata . Pravite si edin dogovor za vstupvate v dulg s dlajnika t.e. prodavacha i ostavate solidarno otgovorni pred bankata

3. kato kazah kupuvate apartamenta zaedno s ipotekata kato ot dogovorenata cena vadite ostataka koito traibva da se doizplati na bankata , otivate v bankata i dogovariate che ipotekata se zapazva v polza na bankata a s neino suglasie vie poemate dulga na prodavacha a toi se osvobojdava ot otgovornost.

i trite varianta si imat plyusovete i minusite, reshavashto shte e kakvi sa vi otnosheniata s kupuvacha , dali toi ima drugo sekvestiruemo imushtestvo osven tozi apartament, dali ot bankata biha se saglasili da poemete negovia dulg i t.n.

a ima i chetvarti variant- otkazvate se ot sdelkata...

s dve dumi triabva vi advokat...
Anastassia Terzieva

Назад към Ипотека