- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВАС СПРЯ КАЗУСИТЕ !
|
|
Добре бе, не Ви ли омръзна да се дъвчете с мен ? Какво искате сега ? Много добре знаете, че сме прави и ни прецакват. Как не ви писна да се дракате с мен и да ми поставяте безумни кнтрапунктове на аргументите, които съм дал и които са на 100% правилни. Явно не разбирате от дума. Веднъж се опитах като човек да ви кажа, че не искам да се заяждаме повече и ако погледнете писанията след това, само и единствено Ви сте хората, които апк пишете глупости за мен. По този начин заставате на страната на тези безумци от държавата, като и самите вие знаете, че те не са прави.Стегнете се малко, сериозно.
Кристиан Гьошев (юрист)
Правото не е за спящите, а за бдящите...
- kris_maturata
- Потребител
kolman написа:Ако искаш, пусни новото си /старо искане/ до тричленката, тя ти е водеща.
kolman, друже,
Не им пали излишно фитилите. От постовете до тук и от развоя на производствата виждам, че са на път да наострят и съда срещу себе си, а от това ще пострада основната идея на обжалването на акта на МС. Според мен вместо да си губят времето с искания за спиране действието на оспореният нормативен акт, трябва да се съсредоточат в изработването на аргументирана и защитена теза на основното си искане и да гонят приключване на производството в едно заседание.
Поздрави!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
Според мен вместо да си губят времето с искания за спиране действието на оспореният нормативен акт, трябва да се съсредоточат в изработването на аргументирана и защитена теза на основното си искане и да гонят приключване на производството в едно заседание.
Поздрави![/quote]Дано от едно да не станата 9 и повече ,че тогава ще му ядем главата.
Поздрави![/quote]Дано от едно да не станата 9 и повече ,че тогава ще му ядем главата.
- Sarkis_999
- Потребител
abe kato ne vi haresvam nali sum vi kazal za fisheka.. ai ne me qdosvaite pak.
Кристиан Гьошев (юрист)
- kris_maturata
- Потребител
Koito ne e gledal predavaneto s nasheto uchastie po Nova TV - eto go http://www.vbox7.com/play:0cea19bb
Кристиан Гьошев (юрист)
- kris_maturata
- Потребител
Колега Крис - като всеки нормален човек си имаш свойте доводи, държиш на тях и имаш право да се опиташ да ги докажеш в съдебна зала. Подържай позицията си и не обръщай внимание на писания по форумите.
Успех!
Успех!
- P_petroff
- Младши потребител
kolman написа:Ако искаш, пусни новото си /старо искане/ до тричленката, тя ти е водеща.
Съжалявам, ако някой е приел горното като заяждане - предложението ми е да се пусне във форума новото искане за спиране до състава - то е водещото, за да може да се изведат касационни основания.
Може би имам вина, че звучи като заяждане, но уверявам, не това е целта.
- kolman
- Потребител
Изгледах предаването току-що, прочетох и всичките коментари. На мен ми предстоят държавни изпити следващата есен и въпреки това нещо ме подразни и в поведението и писанията на борците срещу казусисите.
Някак си много ученичско и доста егоистично държание имате. Нашите випуски хубаво ще отърват казусите, ами другите...Какво значение има програмата, по която си приет, работя в адвокатска кантора и съм си говорила с хора от различни университети, и всички казват, че преобладава теоритичното-не практическото.
Да си говорим честно, не малка част от преподавателите си знаят и пеят едно и също от години и рядко могат да посочат добри примери от практиката. За съжаление съм присъствала и на лекции, когато по зададен въпрос от колега във връзка с конкретен случай преподавателя не знае какво да каже и видимо се опитва да разбие и разводни същността на нещата, за да излезе от положение.
Да не говорим, че решаването на казуси е упражнение, извършвано 2-3 пъти на семестър и то по идея на някой напорист асистент. И как точно тези същите хора, досега преподавали по този начин, заради някаква хартийка ще променят маниера си.
Ще си кажат стоп випуските приети по новата програма ще ги учим различно.
Да не би сега, когато уж приемат випуски, които ще ходят на матура, нивото в училище по български език и литература да се е повишило?
Някак си много ученичско и доста егоистично държание имате. Нашите випуски хубаво ще отърват казусите, ами другите...Какво значение има програмата, по която си приет, работя в адвокатска кантора и съм си говорила с хора от различни университети, и всички казват, че преобладава теоритичното-не практическото.
Да си говорим честно, не малка част от преподавателите си знаят и пеят едно и също от години и рядко могат да посочат добри примери от практиката. За съжаление съм присъствала и на лекции, когато по зададен въпрос от колега във връзка с конкретен случай преподавателя не знае какво да каже и видимо се опитва да разбие и разводни същността на нещата, за да излезе от положение.
Да не говорим, че решаването на казуси е упражнение, извършвано 2-3 пъти на семестър и то по идея на някой напорист асистент. И как точно тези същите хора, досега преподавали по този начин, заради някаква хартийка ще променят маниера си.
Ще си кажат стоп випуските приети по новата програма ще ги учим различно.
Да не би сега, когато уж приемат випуски, които ще ходят на матура, нивото в училище по български език и литература да се е повишило?
- oriyall
- Нов потребител
To i maturi nqma da ima.. sq septemvri she im hakna novoto delo na MON
Кристиан Гьошев (юрист)
- kris_maturata
- Потребител
И като го хакнеш какво, ще получат диплома за средно разни дето пишат близки със "с".
Присъединявам се до колежката писала преди това, занимавате се с козметични процедури, а всъщност има нужда от пластична операция.
С или без казуси да завършим какво значение има, на изпита се решава 1-2, а после цял живот се решават стотици.
Ако при теб скоро след като си завършил, без казусите, един човек в затруднение и ти каже, така и така такъв проблем имам, помогни ми, какво ще му кажеш:ама вижте сега, аз съм приет по старата програма и не мога да ви помогна!
Нима, ако човек иска да успее ще го спрат някакви казуси, може би да на първа дата, но не и на следващите!
Присъединявам се до колежката писала преди това, занимавате се с козметични процедури, а всъщност има нужда от пластична операция.
С или без казуси да завършим какво значение има, на изпита се решава 1-2, а после цял живот се решават стотици.
Ако при теб скоро след като си завършил, без казусите, един човек в затруднение и ти каже, така и така такъв проблем имам, помогни ми, какво ще му кажеш:ама вижте сега, аз съм приет по старата програма и не мога да ви помогна!
Нима, ако човек иска да успее ще го спрат някакви казуси, може би да на първа дата, но не и на следващите!
- zar4eto
- Нов потребител
zar4eto написа:И като го хакнеш какво, ще получат диплома за средно разни дето пишат близки със "с".
Тези приказки си ги приказвай на пазара. Както в самото начало на тази тема отбелязах, тук не желая да обсъждаме това - дали трябва да има казуси или не - а дали са законни или не ! В случая за приетите преди 2006-2007 г. Не са законни. Има съдебна практика с Решение № 10271/2002 г. на ВАС, петчленен състав. Така че няма какво да се обсъжда. Една норма трябва да е целесъобразна, но на първо място законосъобразна !!! Както отбелязах в предаването по Нова ТВ - http://www.vbox7.com/play:0cea19bb .
А що се отнася за матурите и аз съм завършил без матури, понеже показах гражданска позиция и ги съборихме в съда. Случая е идентичен. А такива коментатори като теб, ги понмя още от тогава в стария форум на МОН...накрая му ядаха главицата като спечелихме първото дело на Нина Георгиева. Покриха се като мишоци.
П.П. и си изтрий 2 от мненията. Разбрахме какво си искала да кажеш и от 1 път.
Кристиан Гьошев (юрист)
- kris_maturata
- Потребител
Урок за това как да си наврем фишека в задника, по препоръка от жалбоподателя г-н К.Гьошев:kris_maturata написа:abe kato ne vi haresvam nali sum vi kazal za fisheka.. ai ne me qdosvaite pak.
http://zazz.bg/play:0245b38c
http://zazz.bg/play:9a0afe36
Добре ,че не ни кара да ги изстрелваме от устата:
http://zazz.bg/play:33c66f40
- Sarkis_999
- Потребител
Колега kris_maturata много остро се изказвате във форума . По- спокойно малко . Някои колеги пък искат да има казуси и не подкрепят вашата инициатива. Хубаво незконосъобразно е но дали е целесъобразно отнменянето ? Замислете се малко та нали след това на конкурсите пак ще има казуси. Не мислите ли че е по-добре да се излагаме във ВУЗовете отколкото на изпитите за магистрати? Или искате да докажете колко сте велик и може да спечелите всяко дело? Едно са матурите друго са казусите. Защо да няма още една цедка? Навъдиха се много туристи които завършват просто ей така да имат диплома. Нека се спънат някъде. То може и аз да не реша казусите и ще трябва да се сърдя само на себе си. Аз лично ви предлагам да забравите тези глупости и да седнете да четете и да ходите на упражнения по-често защото там се решават казуси. Сега естествено ще почнете " кой си ти че да ми казваш какво да правя" или " я си гледай работата бе ... " и т.н Не се хаби. Не приляга на колега да се държи така просташки. Ако искате да ми кажете нещо и аз уча в ЮЗУ и ще ви дам тел. ако искате да се видим и да ме напсувате в очите. Искате ли тел. номер ?
- pokerman
- Потребител
Както казах преди това, някои хора трябва да се съсредоточат върху изработването на сериозна теза за незаконосъобразност на разпоредбите за писмените държавни изпити за специалност "Право".
Подадената жалба по адм.дело 3114/2007 г. на ВАС може да се изтегли от тук, в едно с обжалваният акт - http://www.sac.government.bg/scancache. ... enDocument
Изложената в жалбата схема, определено не считам, че ще мине.
Успех на ентусиастите!
ПП. За Sarkis_999,
Мислиш ли, че посочените филмчета имат връзка с тази тема или имат място в този раздел на форума. Не, че не са забавни...напротив, но по прилягат за раздел "Общи приказки".
Подадената жалба по адм.дело 3114/2007 г. на ВАС може да се изтегли от тук, в едно с обжалваният акт - http://www.sac.government.bg/scancache. ... enDocument
Изложената в жалбата схема, определено не считам, че ще мине.
Успех на ентусиастите!
ПП. За Sarkis_999,
Мислиш ли, че посочените филмчета имат връзка с тази тема или имат място в този раздел на форума. Не, че не са забавни...напротив, но по прилягат за раздел "Общи приказки".
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
pokerman написа:Колега kris_maturata много остро се изказвате във форума . По- спокойно малко . Някои колеги пък искат да има казуси и не подкрепят вашата инициатива. Хубаво незконосъобразно е но дали е целесъобразно отнменянето ? Замислете се малко та нали след това на конкурсите пак ще има казуси. Не мислите ли че е по-добре да се излагаме във ВУЗовете отколкото на изпитите за магистрати? Или искате да докажете колко сте велик и може да спечелите всяко дело? Едно са матурите друго са казусите. Защо да няма още една цедка? Навъдиха се много туристи които завършват просто ей така да имат диплома. Нека се спънат някъде. То може и аз да не реша казусите и ще трябва да се сърдя само на себе си. Аз лично ви предлагам да забравите тези глупости и да седнете да четете и да ходите на упражнения по-често защото там се решават казуси. Сега естествено ще почнете " кой си ти че да ми казваш какво да правя" или " я си гледай работата бе ... " и т.н Не се хаби. Не приляга на колега да се държи така просташки. Ако искате да ми кажете нещо и аз уча в ЮЗУ и ще ви дам тел. ако искате да се видим и да ме напсувате в очите. Искате ли тел. номер ?
Извинявайте, ама Вие юрист ли ще ставате или скромна и примирена душичка, която се обръща на държавата ?
Преди целесъобразността се гледа законосъобразността. Щом проф.Воденичаров е съгласен с моята инициатива и тя се подкрепя от по-голямата част от преподавателите, за мен Вашето мнение не е от значение.
Явно не сте запознат добре за "Казуса матури" и не знаете, че става дума за еднакъв случай. Но явно Вие сте много повече разбиращ и с повече практика в съдебните зали от мен...
Не ми трябва телефона Ви, ако на някой аз му трябвам, той да ме търси
Кристиан Гьошев (юрист)
- kris_maturata
- Потребител
Sarkis_999 написа:Урок за това как да си наврем фишека в задника, по препоръка от жалбоподателя г-н К.Гьошев:kris_maturata написа:abe kato ne vi haresvam nali sum vi kazal za fisheka.. ai ne me qdosvaite pak.
http://zazz.bg/play:0245b38c
http://zazz.bg/play:9a0afe36
Добре ,че не ни кара да ги изстрелваме от устата:
http://zazz.bg/play:33c66f40
Саркис, отдавна ми се ще да ти кажа нещо и сега вероятно ще съжелявам, че съм го направил, ама май момента е настъпил. Когато имаше някакви несмислени въпроси и становища във форума, винаги съм се старал да те поправям, да споря с теб и да ти поставям контрапунктове, ама ти явно не поемаш. Според мен правилно колегите от ПУ нямат добро мнение за теб, понеже и според мен ТИ НЯМАШ НИЩО ОБЩО С ПРАВОТО. Незнам по какъв начин си влязал в университета, обаче Юридическия факултет за теб не е правилната среда за развитие. Можеш да пробваш с философия, психология или във Висшия Селскостопански Институт, ама правото някак си не е за теб. Не ми се сърди ама така мисля.Дано да греша
Кристиан Гьошев (юрист)
- kris_maturata
- Потребител
kris_maturata написа: Щом проф.Воденичаров е съгласен с моята инициатива
Алелуйияя Ооо еей!
Ех този златен Декан бе....
* Отново да направя уточнението, че с този пост не изразявам отношение към съществото на спора
- Clavdivs.
- Потребител
Kolegi ,az zavur6ih naskoro -vzeh si darjavnite izpiti po starata sistema -bez kazusi.
No sled tova se iavih na advokastki izpit ,koito, kakto vsi4ki znaete, e na bazata na kazusi po NP i GP.
Triabva da vi kaja, 4e ne moga da razbera za6to e cialata tazi suetnia okolo kazusite .Az li4no predi advokatskia biah ''re6avala ''kazusi niakolko pati ,davani mi prez godinite ot ,kakto se izrazi niakoi po-gore vav foruma ,''naporist asistent''.No na advokatskia se spravih s lekota -neka tova da ne zvu4i kato hvalba .Prosto ,kolegi ,mislia si ,4e kogato se poznava dobre normativnata baza ,a i sad.praktika malko ili mnogo ,niama kak tezi kazusi da badat problem .Znam za kakvo se bori kolegata kris_maturata -za zakonosuobraznost na provedenia izpit.Ima rezon v tova po princip ,oba4e az sam malko po-pragmati4na moje bi.
Samo kazusi ni 4akat ottuk natatak.I si mislia,4e v tiah e istinata .Neka tova da ne zvu4i kato zaijdane ,za6toto ne e .
A 6to se otnasia do tova da se promeniat ne6tata o6te prez godinite na prepodavaneto -napalno sam ZA .Tova ve4e e vapros na jelanie ot strana na prepodava6tite ,asisitenti i lektori.Mnogo po-lesno i neangajira6to e mislia da si pro4ete6 lekciata ,posle da ia obsadi6 na uprajnenia.Neka ne zabrviame ,4e goliama 4ast ot asistentite niamat goliam prakti4eski opit ,pove4eto ne praktikuvat realno ,a se zanimavat s nau4na dejnost.
No sled tova se iavih na advokastki izpit ,koito, kakto vsi4ki znaete, e na bazata na kazusi po NP i GP.
Triabva da vi kaja, 4e ne moga da razbera za6to e cialata tazi suetnia okolo kazusite .Az li4no predi advokatskia biah ''re6avala ''kazusi niakolko pati ,davani mi prez godinite ot ,kakto se izrazi niakoi po-gore vav foruma ,''naporist asistent''.No na advokatskia se spravih s lekota -neka tova da ne zvu4i kato hvalba .Prosto ,kolegi ,mislia si ,4e kogato se poznava dobre normativnata baza ,a i sad.praktika malko ili mnogo ,niama kak tezi kazusi da badat problem .Znam za kakvo se bori kolegata kris_maturata -za zakonosuobraznost na provedenia izpit.Ima rezon v tova po princip ,oba4e az sam malko po-pragmati4na moje bi.
Samo kazusi ni 4akat ottuk natatak.I si mislia,4e v tiah e istinata .Neka tova da ne zvu4i kato zaijdane ,za6toto ne e .
A 6to se otnasia do tova da se promeniat ne6tata o6te prez godinite na prepodavaneto -napalno sam ZA .Tova ve4e e vapros na jelanie ot strana na prepodava6tite ,asisitenti i lektori.Mnogo po-lesno i neangajira6to e mislia da si pro4ete6 lekciata ,posle da ia obsadi6 na uprajnenia.Neka ne zabrviame ,4e goliama 4ast ot asistentite niamat goliam prakti4eski opit ,pove4eto ne praktikuvat realno ,a se zanimavat s nau4na dejnost.
- jolie
- Нов потребител
|
|