начало

Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup

Моля спешно за съвет относно предстоящо уволнение в МВР

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля спешно за съвет относно предстоящо уволнение в МВР

Мнениеот 32766 » 20 Юли 2007, 02:27

Уважаеми юриси, нуждая се от спешен съвет относно образувано срещу мен дисциплинарно производство и съм с предложение за дисциплинарно уволнение. Служител съм в системата на МВР от 16 години. Досега съществени нарушения в работата си не съм имал. Не знам по какви причини обче в момента срещу мен се скалъпват неверни истории с неизвестна за мен цел.
Става въпрос за събитие от август 2006 година. Пъувайки към родното си село получих обаждане от познат, че в съседна къща се извършва претоварване на някаква техника. От мен се искаше само да проверя дали има такова нещо. На връщане засякох автомобил, управляван от колега. Спряхме колите и разговаряхме. По заобиколен начин се опитах да разбера дали наистина са товарили нещо, но той отрече. Същата вечер ми се обадиха, че в строеж до къщата ми е оставен кашон. Без да го отварям го прибрах. Няколко дни по-късно в извънработно време ме извикаха спешно в ОДП. Там в присъствието на дознател и двама началници ми направиха протокол за доброволно предаване и дадох обянения по случая като свидетел. С това историята приключи.
Преди два дни обаче бях отново извикан в ОДП. Там ме запознаха със заповед на министъра, относно образувано дисциплинарно производство за извършено тежко нарушение по чл.227,ал11т.10 от ЗМВР и чл.230 ал.2 т4 от ППЗМВР. Отново дадох писмени обяснения. На следващия ден ми бе изготвена обобщена справка. За моя голяма изненада обаче тя беше пълна с измислици, като заключението на комисията е да бъда уволен дисциплинарно.
В становището си проверяващите са ме описали като закоравял кадец и престъпник от най-висок ранг. Възамерявам да направя възражение по справката, както и ако се наложи да си търся правата по съдебен ред. Имам съмнеия, че с отсвирването ми проверявящите се целят в друг, висшестоящ служител. С една дума курбан ме правят, защото описаната от тях историята е пълна измислица.
Въпросът ми към вас е по какъв начин трябва да формулирам възражението си, тъй като живея в малък провинциаен град и тук няма специалисти в тази област.
Благодаря ви предварително.
32766
Нов потребител

Мнениеот josefin » 20 Юли 2007, 17:00

малко повече подробности-поне относно показанията които сте дал като свидетел-за какво са Ви питали и какво сте отговорили.
А също и какво е имало в кашона-прибрал сте го без да го отваряте и така си е стоял у Вас така няколко дни......?!?!!! Него ли предадохте доброволно?
josefin
Младши потребител

Мнениеот dinev » 21 Юли 2007, 14:08

Дай поне правдоподобно обяснение защо чак сега след една годна ще те уволняват. Това в системата става доста бързо. Нещо послъгваш. Май. 8)
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Re: Моля спешно за съвет относно предстоящо уволнение в МВ

Мнениеот policai » 22 Юли 2007, 14:43

32766 написа:..... Същата вечер ми се обадиха, че в строеж до къщата ми е оставен кашон. Без да го отварям го прибрах.

Нещо ни спестявате, вероятно много ни спестявате. Кой се обади, защо на Вас, как влязохте в чужда собственост, в какво качесво взехте кашона, защо дни е бил у Вас....изобщо изложеното в началото на темата е доста загадъчно, като в "Туин Пийкс" става....., дано се разминете с уволнението, щото, ако се включи и военна пр-ра - лошо...
:D А, ако греша, значе не сте ни казали истинате отначало! 8)
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот Vesi_Atanasova » 26 Юли 2007, 17:03

Мога да помогна с писането на възражението. Наистина ще трябват повече подробности. Ако желаете пишете на е-майла
Vesi_Atanasova
Нов потребител

Назад към Наказателно право