- Дата и час: 26 Ное 2024, 02:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.345а НК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
чл.345а НК
Извинявайте, някой може ли да ме упъти, преди приемането на чл.345а НК през 2000г ("Който в нарушение на установения за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно превозно средство..."), кой закон е определял тези действия като незаконни
Последна промяна dpetev на 09 Авг 2007, 21:29, променена общо 1 път
- dpetev
- Младши потребител
а дали не е от НК?
Извинявайте, грешката е моя - наистина е НК
БЛАГОДАРЯ!
Апропо - СРП се позовава на този член за нещо, направено неясно кога (но преди 1997), неясно къде (защото колата е внесена преди 1997) и неясно от кого (защото във всички документи номерът на рамата отговаря на този след пренабиването). И ако последните 2 факта могат да бъдат поставени евентуално под подозрение, то годината...
Отново - благодаря!
- dpetev
- Младши потребител
Gabi1 написа:Ако е доказано, че е преди това, тотава май и няма да има наказателна отговорност....
Ами до толкова, доколкото в документите на първия собственик в България е записан не истинският (фабрично набитият) номер, а пренабитият...
Едва ли купувач ще купи кола с несъответствие точно в номера на рамата и после ще тръгне да го пренабива за да са еднакви.
Не че въпреки издирените и предадени в районното 4 нотариални акта, проследяващи кой на кого е продавал колата в България, попречиха на въпроси към собственика от рода на "правили ли сте някакви ремонти на колата, докато е била ваша собственост" (не бе не, хич - 16г кола не иска никакви ремонти )и далеч по-директния - "вие ли пренабихте номера"
Ама това е - 4 години от началото на тая сага никой не иска да знае, че в далечната 1997г (поне!) това не е било престъпление
Лек ден на всички!
- dpetev
- Младши потребител
Ми май поли_г не е разбрала проблема, защото колегата дпетев явно е човека на който са метнали за разследване това гнусно евентуално престъпление и сега се чуди как да накара СРП да се загледа в делото и да го прекрати
- josefin
- Младши потребител
Здравейте отново!
Не мислех, че подробностите ще са интересни и затова просто ги пропуснах.
Не, този казус не ме интересува служебно.
Историята съвсем накратко:
Когато регистрирах колата на мое име за малко да я задържат - усъмниха се, че номерът е пренабиван и искаха да го снимат, но решиха, че фабричното набиване на номера не се е получило съвсем ясно. Регистрирах я, а и нямаше какво друго да правя - колата беше дарение (наистина!)
Продадох след време въпросния автомобил на една жена не от София и в "другия" КАТ направо прибрали колата. Върнах на жената парите, развалихме договора и се почна се яко писане в районното; намерих назад по веригата всички собственици, дадох на полицаите копия от тяхните документи за покупка - не та не - "номерът е пренабит в България, ти ли го пренаби". И не казват ни къде е колата, ни в коя прокуратура са документите.
След 3 месеца всякакви врътки разбрах къде е, че дори и назначиха наблюдаващ прокурор (едва тогава). После се почна - жалба, 3-4 месеца да получа отговор (щото деловодството там е бързо), пак жалба и т.н.
След 1г (малко повече от 12мес) съдът реши да си получа колата. След още 2 месеца полицаите благоволиха да ми я дадат. Е, поочукана, покарана (само 4000км)....
И толкова ме бяха отвратили, че не исках повече и да чувам. Но наесен - ще видим
За защитника - нямах си такъв, в онзи момент се налагаше да се оправям сам, но пък всичко това събуди интереса ми към правото
Лек ден на всички!
Не мислех, че подробностите ще са интересни и затова просто ги пропуснах.
Не, този казус не ме интересува служебно.
Историята съвсем накратко:
Когато регистрирах колата на мое име за малко да я задържат - усъмниха се, че номерът е пренабиван и искаха да го снимат, но решиха, че фабричното набиване на номера не се е получило съвсем ясно. Регистрирах я, а и нямаше какво друго да правя - колата беше дарение (наистина!)
Продадох след време въпросния автомобил на една жена не от София и в "другия" КАТ направо прибрали колата. Върнах на жената парите, развалихме договора и се почна се яко писане в районното; намерих назад по веригата всички собственици, дадох на полицаите копия от тяхните документи за покупка - не та не - "номерът е пренабит в България, ти ли го пренаби". И не казват ни къде е колата, ни в коя прокуратура са документите.
След 3 месеца всякакви врътки разбрах къде е, че дори и назначиха наблюдаващ прокурор (едва тогава). После се почна - жалба, 3-4 месеца да получа отговор (щото деловодството там е бързо), пак жалба и т.н.
След 1г (малко повече от 12мес) съдът реши да си получа колата. След още 2 месеца полицаите благоволиха да ми я дадат. Е, поочукана, покарана (само 4000км)....
И толкова ме бяха отвратили, че не исках повече и да чувам. Но наесен - ще видим
За защитника - нямах си такъв, в онзи момент се налагаше да се оправям сам, но пък всичко това събуди интереса ми към правото
Лек ден на всички!
- dpetev
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|