- Дата и час: 26 Ное 2024, 02:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване на Наказателно постановление издадено от КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Обжалване на Наказателно постановление издадено от КАТ
Колеги знам че до скоро не се се плащаха никакви държавни такси за обжалване на наказателно постановления. Ще съм благодарен да ми кажете дали има някакви промени, и ако има да ме насочите къде да прочета какъв е размерът на дължимата такса.
- spike
- Младши потребител
И още едно въпросче. Ако евентуално се загуби делото дължат ли се разноските по него и колко са те горе долу?
- spike
- Младши потребител
Не се дължи държавна такса за обжалване на наказателно постановление. Можете да претендирате разноски, направени във връзка със съдебното производство-например адвокатски хонорар.
- prof_prof
- Потребител
prof_prof написа:Не се дължи държавна такса за обжалване на наказателно постановление. Можете да претендирате разноски, направени във връзка със съдебното производство-например адвокатски хонорар.
Здравейте,
При оспорване на наказателно постановление и постановяване на решение във Ваша полза, сторените от Вас разноски извън посочените в НПК, към които разпоредби препраща ЗАНН, не се заплащат, в това число и заплатения от Вас адвокатски хонорар. Същия следва да се " възстанови " по друг ред установен в Българското законодателство.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
spike написа:Мерси за отговора! А ако аз изгубя делото ще дължа ли разноските по него?
Здравейте,
При положение, че при оспорване на нак. постановление се яви юрист на съответната РДВР и се поиска заплащане на юрисконсулстко възнаграждение и Съдът потвърди този този акт / не в смисъла на ИАА /, то Вие ще дължите заплащане на тези разноски.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Здравейте,
При положение, че при оспорване на нак. постановление се яви юрист на съответната РДВР и се поиска заплащане на юрисконсулстко възнаграждение и Съдът потвърди този този акт / не в смисъла на ИАА /, то Вие ще дължите заплащане на тези разноски.
За сметка на това обаче по тези дела не може да се явяват юрисконсулти, защото се по отношение на процесуалното представителство се прилага НПК, а там те не се предвиждат. Така че отидете на делото и възразете срещу явяването на юрисконсулт, ако такъв се яви.
- civilista
- Младши потребител
Моля ви, колеги, никога не се присъждат разноски в НАХ-делата...нито се дължат на тези, които са ги спечелили, нито осъждат тези, които са изгубили делото...трайна съдебна практика!
- sluncho
- Младши потребител
То и в Дупница е много трайна е практиката да се искат 10 лева държавна такса по тези дела. Отделно на повече места пък искат и 5 лева за частни жалби по а.х. дела. Трайната практика тук става регионална, защото окръжният /сега административният съд/ са последна инстанция и си правят каквото си искат.
Не е зле питащият да каже за къде го интересува.
Не е зле питащият да каже за къде го интересува.
- civilista
- Младши потребител
Да, и аз чух такова нещо - за оставяне на жалбата без движение поради незаплатена такса от 10 лв, но за съжаление не се сещам за кой районен съд ставаше дума. Очевидно, някъде из България съществува тази порочна практика.
- prof_prof
- Потребител
Абсолютно съм сигурна, че по НАХ-делата пред районния съд, такси не се събират, а какво прави Административния съд - незнам, може и да събира д.такси, но ставаше въпрос само и единствено за РАЗНОСКИТЕ, дали се присъждат или не ...или съм в грешка?!
- sluncho
- Младши потребител
Питането е и за евентуални дължими такси. По закон такива не се дължат, за касационното обжалване също. Работата изглежда е там, че има първоинстанционни състави, които искат заплащането на такса от 10 лв. - такава каквато тя е за оспорване на административни актове. НЕ МИ СЕ МИСЛИ АКО ТЕЗИ СЪСТАВИ СА ОСТАНАЛИ С УБЕЖДЕНИЕТО, ЧЕ НАКАЗАТЕЛНОТО ПОСТАНОВЛЕНИЕ Е АДМИНИСТРАТИВЕН АКТ И ПОРАДИ ТОВА ТАКА ДА СЕ ИЗЛАГАТ. Но друго обяснение не намирам!
- prof_prof
- Потребител
Ще спра дотук в софия не съм срещал нито такси, нито разноски по тези дела, но и рядко гледам такива. В други градове често се е налагало да се плащат такси, но разноски не съм срещал и юрисконсулти на КАТ не са се явявали. Трайната практика е регионална. Пак повтарям, нека питащият да си каже за кой съд се интересува. Лека нощ на всички.
- civilista
- Младши потребител
Става въпрос за СРС. Интересувам се толкова от разноските и таксите защото наказателното постановление на КАТ налага глоба от 20 лв и 3 к.т. И не ми се иска да стане така, че ако изгубя делото да платя примерно 100-200 лв.
Мерси много за отговорите!
Мерси много за отговорите!
- spike
- Младши потребител
При това положение преценете какви са шансовете Ви и доколко си заслужава според Вас.
За таската казвам категорично, че такава не се дължи, но за присъждането на разноски за другата страна (ако тя го е поискала), в случай че вие загубите, не съм много съгласен с колегата slunco. Съдебната практика познава "изключения".
За таската казвам категорично, че такава не се дължи, но за присъждането на разноски за другата страна (ако тя го е поискала), в случай че вие загубите, не съм много съгласен с колегата slunco. Съдебната практика познава "изключения".
- prof_prof
- Потребител
Обжалване до районен съд...
Може ли някой да ми каже как да си напиша обжалване до районния съд, по повод наказателно постановление от КАТ? Моля за бърз отоговор ако е възможно.
- lilqna
- Нов потребител
civilista написа:За сметка на това обаче по тези дела не може да се явяват юрисконсулти, защото се по отношение на процесуалното представителство се прилага НПК, а там те не се предвиждат. Така че отидете на делото и възразете срещу явяването на юрисконсулт, ако такъв се яви.
Колега,
Ще Ви помоля за малко по-подробна информация,тъй като ме заинтересува.Предстои ми /за първи път/ явяване по НАХД дело относно обжалване постановление на КАТ.
Има ли възможност по НАХД да се яви юрисконсулт и въпреки нашите възражения съдът да го допусне и окниституира като процесуален представител на въззиваемата страна ?
И ако го допусне има ли възможност да се обжалва постановеното решение по това НАХД дело за допуснати процесуални наршения ?
- sarbijanac
- Активен потребител
Здравейте, колеги!
И на мен ми предстои такова дело пред ПРС, а все още не съм изучавал НПК. Ще съм много благодарен на колегата, посочил/а някаква практика. Имам приблизително два месеца срок ( т.к. съдът бил в съд.ваканция) и обещавам да се подготвя ( все пак наказаният съм аз) ! Благодаря Ви предварително!
И на мен ми предстои такова дело пред ПРС, а все още не съм изучавал НПК. Ще съм много благодарен на колегата, посочил/а някаква практика. Имам приблизително два месеца срок ( т.к. съдът бил в съд.ваканция) и обещавам да се подготвя ( все пак наказаният съм аз) ! Благодаря Ви предварително!
-
atanaspetrovmeister - Потребител
само като допълнение НП до 50 лв. вече не подлежат на обжалване
сутрин неуморно изграждам, вечер без пощада руша
- brianna
- Младши потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|