начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Банков кредит

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Банков кредит

Мнениеот ........... » 10 Ное 2004, 13:24

Моля за най- обща информация, с какви документи следва да се сдобие един земеделски производител, който цели отпускане на банков кредит за оборотни средства, при следната , така да се каже обща хипотеза:
- иска кредит до 50 000 лева
- намерил си е кой да му стане гарант, като гарантът ще ипотекира собствен недвижим имот за целта. Т.е. какви документи следва да представи и въпросният гарант?;
Знам, че всяка банка си има различни изисквания, затова моля за обща информация, най- вече от правна гледна точка на кои книжа следва да обърна особено внимание.
Благодаря.
...........

Re: Банков кредит

Мнениеот ........... » 10 Ное 2004, 16:45

Никой ли не може да ми каже нещо по темата?
...........

Мнениеот донна2 » 11 Ное 2004, 00:35

когато кандидатсваш за кредит от банката ще ти кажат точно какви документи ще им представиш
е мога да предположа , нот.акт за имота ,удостоверение за тежести ,удостоверение по чл182 от ДПК ,ще искат оценка на имота от оценител /банката ще ти прати оценителя с когото работи /,ако лицето което ще обезпечи вашият дълг с ипотека върху имот е тарговец /физическо/ЕТ/ или юридическо лице /търговско дружество,кооперация//,удостоверение за актуално състояние ,извадка от инвентарната книга ,че имота се води по баланс ,няма да ме учуди ако поискат удостоверения ,че имота не е държавна или общинска собственост
донна2

Мнениеот донна2 » 11 Ное 2004, 00:36

допълвам се удостоверение от изпълнителната служба ,че примерно срещу него няма заведени дела ,данъчна оценка за имота
донна2

Назад към Ипотека