начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Ипотеки ЗЗД

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ипотеки ЗЗД

Мнениеот Петър » 12 Ное 2004, 22:33

Моля, да ми отговорите, като съм ипотекирал едно ателие с идеални части от земята за 12 000 евро за 10 години. Кредиторът - банката може ли да насочи вземането си към друг мой имот, ако откажа да плащам вноските или ще излезе на търг, или ще ме осъди. Ако търг а неможе да погсаси тази сума какво следва за мен.
Петър

Re: Ипотеки ЗЗД

Мнениеот llilia » 12 Ное 2004, 23:15

Зависи в какво качество сте получили кредита и дали сте гарантирали задължението на трето лице. Ако сте получили кредит като физическо лице-отговаряте с ялото си имущество, ако като Ет-също, акто като ООД ЕООД или АД, то отговаряте само със ипотекирано имущество. Ако сте гарантирали задължението на трето лице-само с ипотекираното имущество.
llilia
Младши потребител

Мнениеот Петър » 13 Ное 2004, 00:05

Като частно лице съм теглил кредит от банка за срок от 10 години. Ако не платя вноските на търг ли отива? И ако този търг не удовлетвори теглената сума ще насочат ли вземането си към други имоти?
Петър

Мнениеот llilia » 13 Ное 2004, 19:14

Ако сте получили кредит като физическо филе, то отговаряте с цалото си имущество. Банката може да се снабди с изпълнителен лист и да наложи възбрана на ипотекирания недвижим имот. Ако в хода на изпълнителното производство /при евентуално продажба на ипотекирания имот получените парични средства на погасят задължениео ви може да запорира или възбрани други Ваши имущества, но на ФЛ и да пристъпи към продажба но по съотвения ред-изпълнително призводство. /
llilia
Младши потребител

Назад към Ипотека