- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Написаното от DonBalon очертава един друг проблем, който по-мое мнение е масов и не е за пренебрегване- подаването на жалби с цел да се пречи. Да, безумие е да се променя закона по средата на конкурса... Но хората, които са напуснали работа, уверени че имат стаж и по новия закон какво са виновни за да се отлага назначението им и да остават известно време без работа. Подаването на жалби с цел да се пречи е стара практика, някой го правят само от злоба, други за пари. От подобни жалби преди време някои болници останаха без лекарства, тъй като не можеше да се приключи обществена поръчка, има си участници по търгове и конкурси, които го правят единствено за да вземат някой лев да се откажат или след това за да си оттеглят жалбата. И не ми разправяйте, за случайит, когато може би имат основание- говоря за явно неоснователни жалби пуснати за да се пречи. Съгласен съм, че всеки може да упражни правото си на жалба, но следва и да е готов да понесе последствията ако тази жалба бъде отхвърлена. Не може да се подават жалби с концепцията- аз нямам какво да губя, за това да става каквото ще. И ако такива неща се правят от бъдещи магистрати мноого лошо се пише на тези които ще се явят утре пред тях като страни.
- GG_BG
- Младши потребител
цитат: Или се притеснявате, че новите Ви колеги с високите оценки ще знаят повече от Вас и след известен период от време определено ще са по-кадърни?
Не се притесняваме.
И понеже не сме спрели да учим, даже ще се радваме на възможността да научим повече, вкл. и от вас. И това го казвам лично и най - добронамерено.
Макар, че избирателно приемате "най - меродавния" ред, успех и пожелания за душевен мир!
Не се притесняваме.
И понеже не сме спрели да учим, даже ще се радваме на възможността да научим повече, вкл. и от вас. И това го казвам лично и най - добронамерено.
Макар, че избирателно приемате "най - меродавния" ред, успех и пожелания за душевен мир!
- vtora
- Младши потребител
В днешния брой на Държавен вестник е публикуван новия правилник за устройството и дейността на НИП. За колегите-магистрати и младши магистрати, мисля, че ще е много добре да го прочетат, въпреки, че е вътрешноустройствен акт.
- fixxxer
- Потребител
Вчера цял ден телефоните даваха заето. Днес ще пробвам към края на деня, но при този интерес мислите ли, че ще вдигат?
- Mar4elo
- Младши потребител
Колеги, току що разбрах, че гласуването е минало и от ВСС са започнали да позвъняват на спечелилите.
- lilana
- Младши потребител
информация
Преди около 20 мин. успях да се свържа с ВСС, отдел "Кадри и ...", НО МЕ ОТРЯЗЯХА -, заседанието не било свършило, информация по телефона не дават, ще трябва да се изчака публикуването на протокола в нета. Така че, до понеделник поне ще сме в неизвестност, ако не ни се обадят от там. ЗДРАВИ НЕРВИ на всички!!!!!!!
- desiY
- Нов потребител
Аз не мисля, че ще се обадят на назначените, едва ли ще им се занимава с това. Все пак това са 91 човека. Колеги, назначени за младши съдии - на вас обадиха ли ви се след заседанието, на което ви гласуваха?
- kazablanka
- Младши потребител
Re: Изпитите
Akademika написа:Сам себе си изненадах колко добре се представих на последните изпити. За съжаление нивото между колегите не е особено високо. Слабите резултати на действащи магистрати пък са направо стряскащи.....Но така е - връзкарщината не води до нищо добро !
Akademika, чакат ви разочарования.
Животът е многолик и колегите ще ви изненадат, защото ги подценявате.Дано не сте съдия, липсва ви прозорливост.
Ситуацията около конкурса и назначенията е пълна отврат .Това е възможно най-гадната и несправедлива развръзка.
Не вярвайте на авторитети,които не сте проверили сами!
- Skaramush
- Младши потребител
Не бях подценил, а надценил
Skaramush, не подценявам дори дете на 2 години , камо ли колеги:))
Но наистина , имах възможността да се любувам на доста правна неграмотност по време на устния изпит. Искрено съчувствах на членовете на комисията , които се наслушаха на доста глупости.
Явно някой хора твърде насериозно вземат голото наличие на юридическо образование. Не са чели някога и продължават да не четат, при все че са практикуващи юристи.....
Но наистина , имах възможността да се любувам на доста правна неграмотност по време на устния изпит. Искрено съчувствах на членовете на комисията , които се наслушаха на доста глупости.
Явно някой хора твърде насериозно вземат голото наличие на юридическо образование. Не са чели някога и продължават да не четат, при все че са практикуващи юристи.....
- Akademika
- Потребител
kazablanka написа:Аз не мисля, че ще се обадят на назначените, едва ли ще им се занимава с това. Все пак това са 91 човека. Колеги, назначени за младши съдии - на вас обадиха ли ви се след заседанието, на което ви гласуваха?
Колеги, от ВСС няма да ви се обадят /освен ако не са приели нова практика да звънят на гласуваните/. Изчакайте да излезе протокола и като видите за кой съд/прокуратура сте гласувани, вие позвънете там, за да се разберете за встъпването.
- abcde
- Младши потребител
minesla написа:Колеги утре вечер ще мога да ви кажа как се е развила ситуацията от първа ръка,на заседанието, но до вечерта ще съм в движение и без възможност за нет.До утре.
Колега, имаш ли вече информация за това от кога започва обучението на мл.съдии?
- abcde
- Младши потребител
minesla, вчера обеща някаква информация "от извора"....какво става? ...Назначения...гласувания...резултати...очаквания...срокове...кажи нещо...всички сме в очаквания за новини от първото заседание на новоизбрания ВСС!
- sluncho
- Младши потребител
|
|