Penalist написа:Закона е категоричен в този случай - при подадена жалба кандидатите не встъпват в длъжност, сега не мога да ви цитирам члена, но мисля, че беше 187 ЗСВ. Изчакайте ВАС да се произнесе по жалбата, по всяка вероятност тя няма да бъде уважена, защото тия "спортисти - жалбари" само бавят хубавите хора и им развалят работата, и тогава ще си встъпите. А за това, че сте гласуван, честито, аз също, но при мен няма жалби...
- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Що не се кръстите Хвалипръцко, а не Пеналист
- fatamorgana1
- Нов потребител
Ха, ето нови последователи на Възродителния процес - тук някоя си, т. нар. паткаморгана 1, си позволява да пита мен, защо това, защо онова..., ЧЕ И МИ ДАВА СЪВЕТИ ДА СИ СМЕНЯ ИМЕТО, МОЛЯ ВИ СЕ :lol: Е, гроздето е кисело, а вие /нееее, знам, че Вие се пише с главна буква, но това е когато е в учтива форма.../ явно сте от АУТСАЙДЕРИТЕ, нали се сещате, от тези ОТ ДРУГАТА СТРАНА, ОТ ТЕЗИ ИЗВЪН БОРДА, ОТ НЕУСПЕЛИТЕ... Откъде да знам, може заради мен да не сте ОТ ТАЗИ СТРАНА - немалко хора отстраних от пътя си - БЕЗМИЛОСТНО, С ЛАКТИ И КОЛЕНЕ, САМ... СВРЪХЧОВЕКА, ИЗКАЧВАЩ ПЛАНИНАТА НА ЖИВОТА !!!
- Penalist
- Младши потребител
[quote="Skaramush"]Признавам,не съм гледал протоколите ,но нали споменахте ,че един от кандидатите за Пловдив
не бил одобрен от ВСС ,макар да имал необходимия бал. Този човек дали е обжалвал ?![/quote
Да, той наистина заслужава да обжалва, но за съжаление не го е направил. За сметка на това има жалба срещу отлагането на гласуването за евентуалното му назначаване в РС/виж жалба № 10/. Аз още не мога да разбера какво е целта на тази жалба - дори ВАС да реши, че ще уважи жалбата - какво ще последва? Времето си е отминало и не може да се върне назад. Ако някой вижда някакъв друг смисъл в тази жалба, моля нека да сподели!
не бил одобрен от ВСС ,макар да имал необходимия бал. Този човек дали е обжалвал ?![/quote
Да, той наистина заслужава да обжалва, но за съжаление не го е направил. За сметка на това има жалба срещу отлагането на гласуването за евентуалното му назначаване в РС/виж жалба № 10/. Аз още не мога да разбера какво е целта на тази жалба - дори ВАС да реши, че ще уважи жалбата - какво ще последва? Времето си е отминало и не може да се върне назад. Ако някой вижда някакъв друг смисъл в тази жалба, моля нека да сподели!
- dozn03
- Потребител
Не знаех, че 4- и километър е на баир...
Penalist написа:Ха, ето нови последователи на Възродителния процес - тук някоя си, т. нар. паткаморгана 1, си позволява да пита мен, защо това, защо онова..., ЧЕ И МИ ДАВА СЪВЕТИ ДА СИ СМЕНЯ ИМЕТО, МОЛЯ ВИ СЕ :lol: Е, гроздето е кисело, а вие /нееее, знам, че Вие се пише с главна буква, но това е когато е в учтива форма.../ явно сте от АУТСАЙДЕРИТЕ, нали се сещате, от тези ОТ ДРУГАТА СТРАНА, ОТ ТЕЗИ ИЗВЪН БОРДА, ОТ НЕУСПЕЛИТЕ... Откъде да знам, може заради мен да не сте ОТ ТАЗИ СТРАНА - немалко хора отстраних от пътя си - БЕЗМИЛОСТНО, С ЛАКТИ И КОЛЕНЕ, САМ... СВРЪХЧОВЕКА, ИЗКАЧВАЩ ПЛАНИНАТА НА ЖИВОТА !!!
- fatamorgana1
- Нов потребител
Re: Не знаех, че 4- и километър е на баир...
Интересно, не пишете мнение, защото нямате такова, а цитирате безсмислено моите думи... Толкова млад, и вече ме цитират, не съм се и надявал... А колкото до вашите подзаглавия - хайде, хайде, това бе само един конкурс, ще има и други, не е нужно да стигате до крайности и да научавате къде е 4 - ти километър..., че от сега ако полудеете, как ще бъдете масовка и на следващата суперпродукция на ВСС
А и доколкото си спомням от следването си в СУ, подчертавам, в СУ... минавал съм покрай 4 - ти километър и там е равно, явно вие сте ВЪДВОРЕНА някъде другаде
А и доколкото си спомням от следването си в СУ, подчертавам, в СУ... минавал съм покрай 4 - ти километър и там е равно, явно вие сте ВЪДВОРЕНА някъде другаде
- Penalist
- Младши потребител
Не ми е известно при следване в СУ, ПОДЧЕРТАВАМ СУ, да организират посещения на 4- и километър, вероятно Вашето е било частно?
- fatamorgana1
- Нов потребител
А Вие, интересно футболист ли сте или юрист?
Latinici написа:Във всяко състезание има победители и победени. Трябва да умееш да губиш. Преди малко завършиха няколко футболни мача, в които също имаше победители и победени. Добре, че футболистите не са юристи, иначе щеше да има порой от жалби.
- fatamorgana1
- Нов потребител
fatamorgana1 написа:Не ми е известно при следване в СУ, ПОДЧЕРТАВАМ СУ, да организират посещения на 4- и километър, вероятно Вашето е било частно?
Ами естествено, че няма да ви е известно, след като от изказванията ви личи, че сте завършила само шестмесечен профкурс за секретар - протоколисти..., а сте си въобразила, че сте кой знае какво... хе хе хе... в СУ се изучават дисциплини, които вам, простосмъртните, не е дозволено да знаете...
Колкото до другото - аз знам само вкуса на ПОБЕДАТА !!! СМЯТАМ И ЗАНАПРЕД ТАКА ДА ОСТАНЕ !!!
- Penalist
- Младши потребител
Penalist написа:Ха, ето нови последователи на Възродителния процес - тук някоя си, т. нар. паткаморгана 1, си позволява да пита мен, защо това, защо онова..., ЧЕ И МИ ДАВА СЪВЕТИ ДА СИ СМЕНЯ ИМЕТО, МОЛЯ ВИ СЕ :lol: Е, гроздето е кисело, а вие /нееее, знам, че Вие се пише с главна буква, но това е когато е в учтива форма.../ явно сте от АУТСАЙДЕРИТЕ, нали се сещате, от тези ОТ ДРУГАТА СТРАНА, ОТ ТЕЗИ ИЗВЪН БОРДА, ОТ НЕУСПЕЛИТЕ... Откъде да знам, може заради мен да не сте ОТ ТАЗИ СТРАНА - немалко хора отстраних от пътя си - БЕЗМИЛОСТНО, С ЛАКТИ И КОЛЕНЕ, САМ... СВРЪХЧОВЕКА, ИЗКАЧВАЩ ПЛАНИНАТА НА ЖИВОТА !!!
Да, нямаме достатъчно добър материал да "опечем" съдебната реформа! Жалко... за това изказване, а дваж по-жалко за встъпването в длъжност на този, който го е написал!
- mitko6
- Потребител
Penalist написа:fatamorgana1 написа:Не ми е известно при следване в СУ, ПОДЧЕРТАВАМ СУ, да организират посещения на 4- и километър, вероятно Вашето е било частно?
Ами естествено, че няма да ви е известно, след като от изказванията ви личи, че сте завършила само шестмесечен профкурс за секретар - протоколисти..., а сте си въобразила, че сте кой знае какво... хе хе хе... в СУ се изучават дисциплини, които вам, простосмъртните, не е дозволено да знаете...
Колкото до другото - аз знам само вкуса на ПОБЕДАТА !!! СМЯТАМ И ЗАНАПРЕД ТАКА ДА ОСТАНЕ !!!
Колко нахално, надменно и глупаво! Единственото оправдание е младостта! Възползвайте се от нея и се успокойте! Има тепърва да ви препъват, в "системата" такива като Вас стават послушковци, защото искат да бъдат винаги "Победители". Останалите знаят вкуса на загубата и победата! А загубата - справедлива или не, ги учи на много неща! Не се опиянявайте от един частичен успех - доказването тепърва започва!
- mitko6
- Потребител
МОЛЯ Penalist да спре с хулите по колегите и със самонадеяността си!!! Казвам го от позицията на спечелила конкурса през 2005-та. Слезте на земята, колега! Успехът, дошъл като плод на лични усилия, е много сладък, знам го от опит. Но колкото по-рано възприемете мисълта, че без останалите в процеса прокурорът е едно нищо, че без съвместните усилия за постигане на ПРАВОСЪДИЕ сме за никъде, толкова по-лесна ще е работата Ви. Не сте хванал Господ за шлифера. Просто сте кандидатствал за работа, одобрен сте и оттук нататък ще разберете и Вие, и останалите, дали наистина имате подготовка, дух и сърце за нея. Не се ли научите обаче да УВАЖАВАТЕ колегите си от ВСИЧКИ СТРАНИ на барикадата, ще страдате ежедневно, продължително и докато напуснете системата. А битките са всеки ден по няколко...
- sunshine_75
- Потребител
1. Не съм хулил никого, нямам и намерение да го правя, просто отговорих на някой, който се опита да се прави на интересен...
2. За какъв прокурор говорите, изобщо не разбирам !
Е, довиждане, както се казва, аз напускам този форум, защото смятам да се гмурна в дебрите на истинското право...
Е, довиждане, както се казва, аз напускам този форум, защото смятам да се гмурна в дебрите на истинското право...
- Penalist
- Младши потребител
dozn03 написа:Skaramush написа:Признавам,не съм гледал протоколите ,но нали споменахте ,че един от кандидатите за Пловдив
Spored men tazi jalba e procesualno nedopustima- nai -malko poradi lipsa na praven interes
- de_iure
- Младши потребител
Колеги, а какво мислите за следното:
За тези места, за които има жалби, гласуваните не могат да встъпят до произнасяне на ВАС. Следва ли да се приеме, че за тях 1-месечния срок по ЗСВ за встъпване не важи? Би трябвало, защото срокът за обжалване е 2-седмичен от съобщаването и ВАС едва ли ще се произнесе за оставащите по-малко от 2 седмици. И ако ВАС не уважи жалбата, започва ли от тогава да тече нов 1-месечен срок за встъпване или няма срок тогава?
И по принцип от кога може да се встъпва, като нито назначеният, нито председателят на съответния съд ще знае кои лица биха могли да жалят, кога им е съобщено решението /публикуването в нета счита ли се за "съобщаване" по смисъла на чл. 149, ал. 1 АПК или са им изпратили от ВСС писмено съобщение по пощата - и ако е така кога са го получили?!/ ?
И какво ще стане ако поради това незнание някой назначен е встъпил и после се окаже, че има жалба против назначаването му на това място?
За тези места, за които има жалби, гласуваните не могат да встъпят до произнасяне на ВАС. Следва ли да се приеме, че за тях 1-месечния срок по ЗСВ за встъпване не важи? Би трябвало, защото срокът за обжалване е 2-седмичен от съобщаването и ВАС едва ли ще се произнесе за оставащите по-малко от 2 седмици. И ако ВАС не уважи жалбата, започва ли от тогава да тече нов 1-месечен срок за встъпване или няма срок тогава?
И по принцип от кога може да се встъпва, като нито назначеният, нито председателят на съответния съд ще знае кои лица биха могли да жалят, кога им е съобщено решението /публикуването в нета счита ли се за "съобщаване" по смисъла на чл. 149, ал. 1 АПК или са им изпратили от ВСС писмено съобщение по пощата - и ако е така кога са го получили?!/ ?
И какво ще стане ако поради това незнание някой назначен е встъпил и после се окаже, че има жалба против назначаването му на това място?
- dozn03
- Потребител
Penalist написа:1. Не съм хулил никого (останахме с противното впечатление, но ако грешим, прощавай), нямам и намерение да го правя, просто отговорих на някой, който се опита да се прави на интересен...
Моля, заповядайте и на добър час!
- mitko6
- Потребител
Dozn03, относно съобщаването, мисля че е меродавно публикуването на протокола в интернет. Защото за един от приключилите с гласуване конкурси аз още не съм получила писмото, че не съм гласувана поради липса на свободни щатни бройки /а не си спомням миналата година колко време след гласуването получих такова писмо/.
- andronika
- Потребител
Би трябвало да си права Андроника, защото иначе е пълен хаос. Аз още не съм получила писмо за конкурса, в който съм назначена, та какво остава за тези дето не са?!
А какво мислите по другите въпроси? Никой ли не желае да вземе отношение?
А какво мислите по другите въпроси? Никой ли не желае да вземе отношение?
- dozn03
- Потребител
|
|