- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
анулирайте конкурса за съдии
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
анулирайте конкурса за съдии
Ами колеги смятам, че след като изпитващата Момянка Гунева получи европейско признание, че не става за съдия, следва да се приеме, че не може да сочи кой трябва да стане такъв. А относно възмущението срещу жалбите по повод назначенията, да споделя, че след като имат право, хората ще си жалят.А с тази нетърпимост към жалбите, новоназначените и невстъпили колеги само ще си патят в професирането...Все пак в повечето случаи уважаеми потенциални съдии сте на три инстанции, нали така...Няма избор, свиквайте да приемате жалбите като обективни дадености, нищо лично... И в заключение, като сте се хванали на такъв ерзац конкурс, ще стискате до край и при оспорването на резултатите му.
- fatamorgana1
- Нов потребител
И що? Намирам за логично твърдението на fatamorgana1, в частта му в която се твърди, че след като изпитващата М. Г. е отпаднала от класацията за европейски съдия, на ниво БИОГРАФИИ, поради ЛИПСА на професионални качесва /общоизвестен факт/, не може да сочи кой трябва да стане такъв.
Позицията ми НЕ Е на лично ниво, защото нито съм учавствала в конкурса за съдии, нито познавам въпросната госпожа. Но след като самата тя няма качества с какъв морал сочи кой е кадърен и кой не да стане съдия в БГ. Или тук може...
Не споделям мнението за анулиране на конкурса. / Кой ще върне парите на колегите а /
Господи пази България! / от управниците и /
Позицията ми НЕ Е на лично ниво, защото нито съм учавствала в конкурса за съдии, нито познавам въпросната госпожа. Но след като самата тя няма качества с какъв морал сочи кой е кадърен и кой не да стане съдия в БГ. Или тук може...
Не споделям мнението за анулиране на конкурса. / Кой ще върне парите на колегите а /
Господи пази България! / от управниците и /
- alissa
- Потребител
Който отрича правото на жалба на кандидат за съдия, която е обоснована и не представлява злоупотреба с право, не става за съдия. Същото се отнася и за следователи и прокурори. Съдът е този, който трябва да прецени основателността на жалбата и законността на конкурса.
- mitko6
- Потребител
mitko6 написа:Който отрича правото на жалба на кандидат за съдия, която е обоснована и не представлява злоупотреба с право, не става за съдия.
Млади колега, Вие ли бяхте онзи, дето хленчеше тука, че не искал с четворка да стане съдия и не отиде на устен изпит... хм, не съжалявате ли сега за тази си постъпка... Според мен хора с доста по -ниски оценки от Вашите станаха наши колеги... Не мислите ли, че след като нямахте доблестта да идете пред комисията, за да ви изпита и тя да прецени ставате ли за съдия, е доста пресилено Вие точно да казвате кой става - и кой не, за съдия ... хи - хи - хи
- agents_group
- Младши потребител
agents_group написа:mitko6 написа:Който отрича правото на жалба на кандидат за съдия, която е обоснована и не представлява злоупотреба с право, не става за съдия.
Млади колега, Вие ли бяхте онзи, дето хленчеше тука, че не искал с четворка да стане съдия (да, аз бях, този, който "хленчеше") и не отиде на устен изпит... хм, не съжалявате ли сега за тази си постъпка...(напротив, моите опасания се потвърдиха - справка: вижте оценките на устния за определени колеги - как ви се струват две оценки по 2,50, една 5-ца и две 5,50? И. Аз не съм се отказал заради някаква уплаха, това бе моят начин за протест - това е твърде лично, трудно може го разбра:) ) Според мен хора с доста по -ниски оценки от Вашите станаха наши колеги... (пожелавам им бързо да забравят този конкурс-подигравка и да имат куража да се потопят в "системата")Не мислите ли, че след като нямахте доблестта (мисля, че изясних вече какво е доблест) да идете пред комисията, за да ви изпита и тя да прецени ставате ли за съдия (тази комисия бе решила вече, на писмения, че 95% от кандидатите не стават за съдии), е доста пресилено Вие точно да казвате кой става - и кой не, за съдия ... хи - хи - хи
На вашия ехиден въпрос бих отговорил отново с въпрос - "Точно Вие ли ще кажете дали ставам или не за съдия?"
Хайде, моля, много високо самочувствие имате! Та, така - който отрича правото на жалба на всеки един правен субект за защита на своите субективни права и законни интереси, първо трябва да прочете конституцията, а след това да претендира, че е съдия!
Да ви напомня нещо тъй тривиално:
Чл. 56. Всеки гражданин има право на защита, когато са нарушени или застрашени негови права или законни интереси.
И само съдът може да установи дали дадено право е накърнено!
Благодаря все пак, че ме нарекохте "колега", а дваж повече "млад"! Тези комплименти не се забравят!
- mitko6
- Потребител
Поразрових се из сакралния архив на "агентурата" и видях, че и Вие имате интерес към Основния закон! Но само не забравайте основните права на гражданите, особено когато и Вие се позовавате на основоплагащи правила! Това е отговорът на екзистенциалния Ви въпрос, отправен към мен!
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?p=162 ... ht=#162333
И други интересни изказвания прочетох! Твърде поучителни при това, достопочтени господине!
Ех, млади човече, доколкото разбирамe Вие и други тука кандидатствате, за да влезете в съдебната система, което по принцип само по себе си е похвално като амбиция, но гарнирано с незнание на елементарни неща, като това в кой закон да намериш нормативната база на изпитния материал, заради което питаш на всеослушание и два дни всички останали мълчат като риби, защото знаят точно толкова, колкото и ти, се превръща в една канска мъкааааа..... Колкото до Нашето мнение, за което Вие казвате, че никой не го е искал, ще Ви посъветвамe да надникнете в чл. 39, ал. 1 от Конституцията на РБ / да, има и такова нещо, и то е основен закон на държавата /, и там ще прочетете следното "Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин."
Колкото до това за допълването дали е разрешено да се използват принтирани нормативни актове, не е наша работа, тъй като Сме от доста време в съдебната система и по Наше време нямаше такива смехории, като тези сега.
Радваме Ви се !!! С поздрави: Agents Group
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?p=162 ... ht=#162333
И други интересни изказвания прочетох! Твърде поучителни при това, достопочтени господине!
- mitko6
- Потребител
На вашия ехиден въпрос бих отговорил отново с въпрос - "Точно Вие ли ще кажете дали ставам или не за съдия?"
Хм, аз никъде не казвам ставате ли за съдия, или не... Просто Ви напомням, че оценката на комисията, съставена от Наши колеги, и то опитни и достойни магистрати, е меродавна, а не самооценката на един или друг... Де да знам,както се казва, може би Вие лишихте съдебната система от един чуден кадър във Ваше лице , отказвайки се, при това с четворка /!/... На един колега тука дъщеричката му, много добра девойка впрочем, стана съдия с, ако не се лъжа, три и нещо на писмения и 6 на устния... [/quote] Скъсаха се да пишат за това някои, фалшификация било, не зцнам какво си - ами чете детето, обаче едно е да се озовеш пред белия лист, друго е да говориш, тя има дар слово, тъй че успя... Е, Ваша си работа в крайна сметка, прекратявам тази тема сега.
Хм, аз никъде не казвам ставате ли за съдия, или не... Просто Ви напомням, че оценката на комисията, съставена от Наши колеги, и то опитни и достойни магистрати, е меродавна, а не самооценката на един или друг... Де да знам,както се казва, може би Вие лишихте съдебната система от един чуден кадър във Ваше лице , отказвайки се, при това с четворка /!/... На един колега тука дъщеричката му, много добра девойка впрочем, стана съдия с, ако не се лъжа, три и нещо на писмения и 6 на устния... [/quote] Скъсаха се да пишат за това някои, фалшификация било, не зцнам какво си - ами чете детето, обаче едно е да се озовеш пред белия лист, друго е да говориш, тя има дар слово, тъй че успя... Е, Ваша си работа в крайна сметка, прекратявам тази тема сега.
- agents_group
- Младши потребител
agents_group написа:На вашия ехиден въпрос бих отговорил отново с въпрос - "Точно Вие ли ще кажете дали ставам или не за съдия?"
Хм, аз никъде не казвам ставате ли за съдия, или не... (да, така е - не го казвате, а си го мислите, но Вашите мисли най-малко ме занимават). Просто Ви напомням (дълбокопреклонно благодаря), че оценката на комисията, съставена от Наши колеги, и то опитни и достойни магистрати (някой да се съмнява в това, напротив - те са едни от най-достойните, може би и най-опитните, та дори и повече от Вас самият; за това Ви подсказах, че бе безсмислено да се явявам, след като дълбокоуважаваната от Нас - от Вас и мен (разбира се, че "мен" трабва да се изписва с малки букви), комисия прецени, още на писмения, че 95% не стават за съдии), е меродавна (да, това е истината и приемайки я безпрекословно, реших да не бъда доблестен, да се оттегля и да не се явя пред доблестната комисия), а не самооценката на един или друг... (ето виждате ли колко общи мисли имаме! -, а ме заподозряхте, че съм от групата на "антиагентите", моля Ви, та Вие за нас сте като слънцето и въздуха за всяко живо същество ). Де да знам,както се казва, може би Вие лишихте съдебната система от един чуден (ще си позволя тази недалновидност тук лекинко да Ви поправя, само не го приемайте като противопоставяне - не чуден, а чудесен "кадър", защото кадрите, кадрите са важни, инак как ще се "кадрува") кадър във Ваше лице , отказвайки се, при това с четворка /!/...(да, това е най-високата оценка през живота ми и да изпусна шанса на живота си) На един колега тука дъщеричката му, много добра девойка впрочем, стана съдия ("я, пак, свободно - поправи се", казваше старшинката в казармата - с прискърбие само мога да кажа, че "третият" етаж е твърде висок за Вас, така че...)с, ако не се лъжа, три и нещо на писмения и 6 на устния... Скъсаха се да пишат за това някои, фалшификация било, не зцнам какво си - ами чете детето, обаче едно е да се озовеш пред белия лист, друго е да говориш, тя има дар слово, тъй че успя... Е, Ваша си работа в крайна сметка, прекратявам тази тема сега (е, не, на кого ни оставяте, агенте?!) Вие сте чуден (обичан от Вас епитет) човек - не откривате тема, обаче имате властта да я прекратявате И това със смирение ще го понесем, дори ще сме благодарни само като препрочитаме Вашите великолепни слова, с такова майсторство изваяни словоформи, метонимии и пр. тропи).
А най-жалкото от този конкурс е, както вече го споделих, че и успелите останаха с горчивото чувство, не че са успели, а че "Те", "Агентите" са решили така - те да бъдат! С две-три засечки, но, както знаем, не винаги всичко може да се предвиди - дори и от "агентурните групари".
А аз смятам, че решението на ВСС да назначи всички спечелили този конкурс е правилно и според мен (виждате ли, драги ми ... Агенте как промених изказа си - "според мен", без и най-малко съмнение за категоричност на мнението ми) жалби, основани на пар. 12 от "новия" ЗСВ, следва да бъдат отхвърлени!
Още веднъж, благорадя Ви, Агенте, за вниманието, че достигнахте до края и прочетохте безсмислените слова на един неудачник! Зная, доста труд, усилия и най-вече сдържане на погнусата Ви е коствало!
- mitko6
- Потребител
Само да уточня за непредубедените читатели, че тук фабулата на сказката се развива във връзка с конкурсите за окръжни съдии - граждански отделения. За другите нямам преки наблюдения, само от познати съм чувал, че конкурсът за наказателни съдии в ОС е протекъл нормално. С това в никакъв случай не желая да противореча на уважаемия Агент, че конкурсът за граждански съдии в ОС е бил "ненормален" - напротив, твърде нормален беше, имайки предвид на какви географски ширини живеем.
- mitko6
- Потребител
Не измествайте спора
Поставих въпрос в контекста на "атестирането" на изпитващата Гунева...Стига сте въртяли около параграфи и ВСС, там всичко е фекално ясно.Нека се замислим и реално си дадем сметка какъв срам и пълен абсурд е едно лице, което публично е отречено като притежаващо качествата да правораздава, да извършва селекция на съдии.Докога в тази смешна Държава некадърните, мазните и бруталните ще се пъчат на първия ред от общата снимка.
Ами уважаеми кандидати за съда по ПЧ, що поне не прочетохте биографиите на съдиите, които правораздават там?! Или след позора Ботуш...., смятате, че са ни свикнали?
Ами уважаеми кандидати за съда по ПЧ, що поне не прочетохте биографиите на съдиите, които правораздават там?! Или след позора Ботуш...., смятате, че са ни свикнали?
- fatamorgana1
- Нов потребител
Re: Не измествайте спора
fatamorgana1 написа:Поставих въпрос в контекста на "атестирането" на изпитващата Гунева...Стига сте въртяли около параграфи и ВСС
Ха така, сега и имена взехме да споменаваме - първо напишете собственото, а после изиквайте от другите отговори - персонални. И не виждам връзката между отхвърлянето на кандидатурата на някой от ПАСЕ за съдия в ЕСПЧ и провеждането на изпити за магистрати в България, юридическа връзка, която още повече да е основание за отмяна на решението на ВСС. Ето, това Вашето е "изместване на спора"!
- mitko6
- Потребител
Кой твърди юричическа връзка?
И защо да не си изразим мнението по един или друг въпрос? Все пак някои неща трябва да се поставят принципно и морално и от някъде трябва да се тръгне
Така, че колега не възприемайте нещата така буквално....
И защо да не си изразим мнението по един или друг въпрос? Все пак някои неща трябва да се поставят принципно и морално и от някъде трябва да се тръгне
Така, че колега не възприемайте нещата така буквално....
- fatamorgana1
- Нов потребител
Напълно съм съгласна и подкрепям мнението на fatamorgana1 за анулиране на конкурса, поради простата причина, че този конкурс както и редица други са опорачени още от самото начало. Лично аз станах неволен свидетел когато председателката на изпитната комисия подробно обясняваше на конкретни субекти как са маркирани листчетата с определените въпроси. Видях и колко неловко се почувства и когато седнах да говоря пред нея .... И това ми било конкурс.... Не мога да проумея и как някой от изпитващите си позволяваха да наричат колеги "сладури"....
Поздравявам колегите, които са успели разчитайки единствено на себе си, защото наистина го заслужават!
Поздравявам колегите, които са успели разчитайки единствено на себе си, защото наистина го заслужават!
- ddlex
- Нов потребител
Няма смисъл да се анулират конкурсите . Всеки, който е спечелил нечестно ще си го отнесе откъм гузна съвест, а на честно спечелилите - честито !
- crazyfrog
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|