- Дата и час: 23 Ное 2024, 10:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Latinici написа:Вероятно трябва да напрят искане да бъдат конституирани.
Да де, ама АПК казва:
Чл. 153. (1) Страни по делото са оспорващият, органът, издал административния акт, както и всички заинтересовани лица.
Чл. 154. (1) Съдът конституира страните служебно.
По искане на лицата е само при ОАА, а това решение на ВСС за назначаването на определено лице на определена длъжност не виждам как засяга неограничен кръг лица /като се замислям - засяга, щото като е назначен Х за съдия в еди кой си съд, после всеки който евентуално може да му се наложи да търси прависъдие от този съд и попадне на некомпетентност от страна на съдията Х ще е засегнат , ама това в кръга на шегата си остава за сега, въпреки, че е добър довод/.
Хич не съм в час с административното право, да не говорим за новия АПК, но явно ще ми се наложи да се позапозная....
- dozn03
- Потребител
С това, че хич не сте в час с административното право, и в частност АПК, не е нужно да се хвалите на всеослушание... то си личи от изказванията, които правите. Вижте по - добре разпоредбата на чл. 82, ал. 1, т. 4 от АПК:
Изключения от обхвата на оспорването по административен ред
Чл. 82. (1) Не подлежат на оспорване по предвидения в този кодекс административен ред актовете:
1...2...3...
4. на Висшия съдебен съвет;
Чл. 82. (1) Не подлежат на оспорване по предвидения в този кодекс административен ред актовете:
1...2...3...
- agents_group
- Младши потребител
agents_group написа:С това, че хич не сте в час с административното право, и в частност АПК, не е нужно да се хвалите на всеослушание... то си личи от изказванията, които правите. Вижте по - добре разпоредбата на чл. 82, ал. 1, т. 4 от АПК:
1...2...3...
Защо е необходимо да се заяждате с всички?! Я се поогледайте себе си първо!
Разбира се, че не се хваля, напротив, опитвам се да се оправдая, ако съм написала някоя глупост.
Но поне не давам оценки, когато не съм сигурна в нещо и си признавам незнанието. За разлика от Вас, който явно също не сте в час, след като ми цитирате горната разпоредба. До сега по темата говорим само за съдебно обжалване, никой не е споменал за оспорване по административен ред. Надявам се, че правите разлика между двете, защото иначе говори много лошо, още повече, ако се вземат предвид и онези гръмки изказвания в съседната тема...
- dozn03
- Потребител
Ааааааа, браво на колегата Latinici, Вие действително заслужавате да Ви поздравим... Защото това е едно от основните качества на един юрист - да открива грешката, нередността, порока. Но, естествено, на вас не са Ви преподавали моите преподаватели - онези едновремешни капацитети, няма да изброявам имена, тъй като някой ще пропусна... те много обичаха този подход - пуснат някоя глупост и чакат някой да ги обори. Защото това означава, че се мисли и има съсредоточеност над нещата.
А колкото до Вас, дозн03 /явно сте дознател, или дознателка / - хубаво е, че си признавате незнанието, но сведете малко глава, когато ви говори стар и опитен човек, при това не от системата на МВР.
Всичко хубаво.
А колкото до Вас, дозн03 /явно сте дознател, или дознателка / - хубаво е, че си признавате незнанието, но сведете малко глава, когато ви говори стар и опитен човек, при това не от системата на МВР.
Всичко хубаво.
- agents_group
- Младши потребител
agents_group написа:Ааааааа, браво на колегата Latinici, Вие действително заслужавате да Ви поздравим... Защото това е едно от основните качества на един юрист - да открива грешката, нередността, порока. Но, естествено, на вас не са Ви преподавали моите преподаватели - онези едновремешни капацитети, няма да изброявам имена, тъй като някой ще пропусна... те много обичаха този подход - пуснат някоя глупост и чакат някой да ги обори. Защото това означава, че се мисли и има съсредоточеност над нещата.
Всичко хубаво.
Ааааааааа , ама се о…..е!Хубав финт направихте , за да се измъкнете , ама не на нас тия.По-достойно беше ,чиче , да си признаете грешката.А сега хайде със здраве и ако обичате да ни спестите по-нататъшните ви заядливи и некомпетентни коментари!
- REVOLUTION
- Активен потребител
agents_group написа:Ааааааа, браво на колегата Latinici, Вие действително заслужавате да Ви поздравим... Защото това е едно от основните качества на един юрист - да открива грешката, нередността, порока. Но, естествено, на вас не са Ви преподавали моите преподаватели - онези едновремешни капацитети, няма да изброявам имена, тъй като някой ще пропусна... те много обичаха този подход - пуснат някоя глупост и чакат някой да ги обори. Защото това означава, че се мисли и има съсредоточеност над нещата.
Всичко хубаво.
Ей, тук Ви сцепиха, Агенте! С тези знания Вие ми изглеждате дори като преЦЦедател на отделение! Чудех се къде, но вече е ясно! Горкият Агент, слабо, много слабо! И като всеки "велик" разведчик се опитва с най-елементарния подход да се очистите. Вие ли бяхте менторът, достойният, ааа... и доблестният! Това ли е сУдията от старите времена! Срам, срам! Да си бяхте останали в Държавния арбитраж или във Военния съд, все тази, от там някъде сте издрапали! И само за едно моля, наистина - не обиждайте достойни хора.
За първи път нещо да каже "Агентурата" по правен въпрос и всичко бе кръгла нула "000000000000"! Това е, нищо друго не може да се каже!
Браво, пичове, бърза реакция имате, направо го треснахте овреме и разобличихте неговата правна неграмотност! То, между другото по този повод има и едно ТР на ВАС, като че ли ТР № 4/2004 г. или 2005 г. Вече не си спомням, но то е елементарно, просто актове на ВСС не могат да се обжалват пред по-горестоящ АО, защо ли - защото такъв няма! Елементарно, Вадсън, опс Агенте! Язък за агентурата!
- mitko6
- Потребител
REVOLUTION написа:Ааааааааа , ама се о…..е!Хубав финт направихте , за да се измъкнете , ама не на нас тия.По-достойно беше ,чиче , да си признаете грешката.А сега хайде със здраве и ако обичате да ни спестите по-нататъшните ви заядливи и некомпетентни коментари!
Момчета, напълнихте ми душата, имало надежда в тази нация! Така точно и кратко не бих никога се изразил! Да го оставим, другаря Агент, да бъдем все пак снизходителни, християни да бъдем, да простим, той носи тежко бреме и без друго - неук и самодоволен дърдорко!
- mitko6
- Потребител
mitko6 написа:REVOLUTION написа:Ааааааааа , ама се о…..е!Хубав финт направихте , за да се измъкнете , ама не на нас тия.По-достойно беше ,чиче , да си признаете грешката.А сега хайде със здраве и ако обичате да ни спестите по-нататъшните ви заядливи и некомпетентни коментари!
Момчета, напълнихте ми душата, имало надежда в тази нация! Така точно и кратко не бих никога се изразил! Да го оставим, другаря Агент, да бъдем все пак снизходителни, християни да бъдем, да простим, той носи тежко бреме и без друго - неук и самодоволен дърдорко!
Не се подценявайте!!!!
- REVOLUTION
- Активен потребител
agents_group написа:С това, че хич не сте в час с административното право, и в частност АПК, не е нужно да се хвалите на всеослушание... то си личи от изказванията, които правите. Вижте по - добре разпоредбата на чл. 82, ал. 1, т. 4 от АПК:
Християни, християни, но все пак неграмотността не трябва да се толерира! Та да напомним на Агентурата, отново, нещо от неговия репертуар - някога, когато учехме в 4 клас за поговорки и пословици, имаше една твръде удачна за нашия "герой". С неговите камъни, по неговата глава. Не се притеснявайте, тези глави са бетонни, няма да боли
- mitko6
- Потребител
REVOLUTION, този Агент вече няма да се появи, ще се покрие в"къртичината си", за да излезе новият - те са яки групари, нали разбра (така думаше он него време). Абе, агентите са като ято - просто алюзия на една песен.
А сега сериозно - с такъв "материал" не можем да омесим съдебната рИформа. Само младите и образованите юристи могат да променят статуквото, което с "новия" ЗСВ бе кампсулирано. Колкото повече честни конкурси за младши съдии, толкова по-бързо ще изтласкаме от тинята, в която ни закопа Агентурата. И за да ме разбере другаря Агент, нещо по-така, като за него "Повече пот в ученията, по-малко кръв в боя!" Ей това, военната униформа много липсва на Агента!
А сега сериозно - с такъв "материал" не можем да омесим съдебната рИформа. Само младите и образованите юристи могат да променят статуквото, което с "новия" ЗСВ бе кампсулирано. Колкото повече честни конкурси за младши съдии, толкова по-бързо ще изтласкаме от тинята, в която ни закопа Агентурата. И за да ме разбере другаря Агент, нещо по-така, като за него "Повече пот в ученията, по-малко кръв в боя!" Ей това, военната униформа много липсва на Агента!
- mitko6
- Потребител
mitko6 написа:А сега сериозно - с такъв "материал" не можем да омесим съдебната рИформа. Само младите и образованите юристи могат да променят статуквото, което с "новия" ЗСВ бе кампсулирано. Колкото повече честни конкурси за младши съдии, толкова по-бързо ще изтласкаме от тинята, в която ни закопа Агентурата. И за да ме разбере другаря Агент, нещо по-така, като за него "Повече пот в ученията, по-малко кръв в боя!" Ей това, военната униформа много липсва на Агента!
10x.
Това е самата истина!Viva la revolution!
- REVOLUTION
- Активен потребител
KCN_kg написа:mitko6 написа: Да си бяхте останали в Държавния арбитраж или във Военния съд....
Страхотно самочувствие !...
Председател на ВДА беше и проф. Ж. Сталев , а негов член, напр. Николай Урумов от ВАС и редица други !...
И тях ли включвате в групата на юристите под Вашето „ ниво „ на обучаване ?!
Най-малкото спазвайте собствените си призивиmitko6 написа: И само за едно моля, наистина - не обиждайте достойни хора.
Е, лютивият хвърля "отрова" (цианкалийй) по агентурному! Това че уважаваният професор и председател на КС - Ж. Сталев, е бил председател на ВДА, не означава, че другарят агент е надраснал материята за държавните стопански обединяния, познати Ви, г-н Лютиви, като ДСО. То е очевидно, че не е! За военните съдилища защо да говорим! Или Вие смятате, че те са "витрината" на нашата съдебна система! Доизяснете се! Ако ли не - защо се опитвате да "ме поставите на мястото ми" След тези изказвания на Агента аз твръдя, че той не е надскочил своите познания за ДСО! Това обида ли е! Ако това Вас обижда, простете ми - няма да Ви засягам повече!
- mitko6
- Потребител
mitko6 написа:Момчета, напълнихте ми душата, имало надежда в тази нация!
Има и момичета!
И да уточня за агента, ако все пак се появи - хич не е явно, че съм дознател, а "дознателка" съществува като термин колкото и "колежка". Но пък за сметка на това е пределно явно, че Вие наистина сте от агентите, за които говори Митко6. И държа да добавя, че не всички стари хора са задължително и опитни. "Не питай старило, а питай патило!" Така, че бих Ви уважавала само заради белите коси, както е приказката. Но толкова. А системата на МВР няма нужда да я намесвате. Дали ще си сведа главата, си моя работа.
Точно пред Вас няма ни най-малко за какво.
Те, колегите, хубаво Ви подредиха, ама сам сте си виновен.
Всичко хубаво и на Вас!
- dozn03
- Потребител
REVOLUTION написа:Viva la revolution!
Вие, момчето ми, види се, сте революционен тип... или полюционен по скоро, няма ли да е по - добре да напишете "Viva la polution!" и да се поскриете някъде, когато съдебната власт ви е погледнала дори с крайчеца на окото си и ви говори.
Колкото до другаря митко6... както виждаш, появявам се... Тъпо беше да предположиш, че ще се скрия от халосните ви патрони, в доста по - корави битки съм участвал... А вие, виждам, добре сте усвоил материята отпреди 10 ноември..., щом бълнувате втори ден тука за ДСО, държавен арбитраж и т. н. За военната ми униформа не се тревожете ни най - малко, никак не ми липсва, тъй като виси закачена в гардероба, надлежно опакована и запазена за поколенията... няма да ви казвам какъв чин имам, тъй като това не е правнорелевантен факт в настоящата тема... И стига с това "да омесим съдебната реформа"... надраснете вече хлебарския техникум, това не е тесто за милинки, нито за козунаци, че да трябва да се меси и да втасва и не ставайте за смях тук, пред всички...
А на дознательницата - защото нали знаете, че дознание е съветски термин, ще припомня, че кой е виновен, казваме Ние...
- agents_group
- Младши потребител
Драги чич Агент , вие и полюции ли вече нямате.Желанието ви да се заяждате може да е само израз на силна сексуална неудовлетвореност.Не си губете времето във форума , а бегом в най- близката аптека , за да си купите сини хапченца и после………стискам ви палци да се получи !Само дано не ви изпеят:”Я за швепса се хвани , не изпадай в стрес , не продавам чиче с..с , не продавам с..с!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Е, вие сте млад и навярно само това ви е в главата, но с това в главата казуси се не решават, освен ако казуса не е свързан случайно или нарочно с една по специфична част от НК...
А колкото до мен - хм, нека се изкажат стажантките и младите нахъсени адвокатки, някои от тях сигурно даже и пишат тука... не желая сам да се хваля ...
А факта, че говорите за платен с...с, не говори никак хубаво... все пак още не е приет Закон за проституцията
А колкото до мен - хм, нека се изкажат стажантките и младите нахъсени адвокатки, някои от тях сигурно даже и пишат тука... не желая сам да се хваля ...
А факта, че говорите за платен с...с, не говори никак хубаво... все пак още не е приет Закон за проституцията
- agents_group
- Младши потребител
|
|