- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има изпити за магистрати!
|
|
Аз нямам информация засега. Обаждах се в отдел "Кадри", но оттам казаха, че не са присъствали в заседанието и не знаят дали е минало гласуването. Казаха, че евентуално отдел "Правен" може да разполага с информация, но на техните телефони никой не отговаря
- karina2
- Нов потребител
Аз нямам информация засега. Обаждах се в отдел "Кадри", но оттам казаха, че не са присъствали в заседанието и не знаят дали е минало гласуването. Казаха, че евентуално отдел "Правен" може да разполага с информация, но на техните телефони никой не отговаря
- karina2
- Нов потребител
- karina2
- Нов потребител
- karina2
- Нов потребител
- karina2
- Нов потребител
KARINA 2 не мислиш ли, че е възможно поради откриването на процедури за избор на председател на ВКС и директор на НСлС да са отложили гласуването за следващата седмица?
- paragraf1
- Нов потребител
И аз помислих за това, но все пак не е редно гласуването да се отлага N-броя пъти. За съжаление обаче изглежда ще трябва да чакаме до петък, за да разберем.
- andronika
- Потребител
Latinici написа:Днес не са гласувани.
Това сигурно ли е?! Знаеш ли по какви причини? Това гласуване стана историческо. Хората вече ще забравят, че е имало конкурс.
- dozn03
- Потребител
Чух, че и на следващите две заседания ВСС ще се занимава с ВКС и НСлС, което означава, че може би пак няма да им стигне времето за други гласувания.Някой знае ли нещо повече?
- paragraf1
- Нов потребител
Колеги, не ви ли се струва странно това непрекъснато отлагане на гласуването, освен че е смешно. Имам чувството, че зад него се крие някакъв проблем, за който липсва воля от ВСС бързо да бъде решен. Не ми е ясно как за период от повече от месец няма да се намери време за гласуване на 19 човека. Има ли някой конкретен отговор на въпроса или само предположения?
- salzica
- Нов потребител
Уважаеми колеги, аз съм юрисконсулт и съм един от тези, които кандидатстват за наказателни съдии... Много се проточи тази работа, направо не знам какво да кажа. Първо, устните изпити на всички останали бяха още юли, а нас ни оставиха септември... Прави впечатление и друго - в протокола от 26.09.2007 г на ВСС пише "І. ОТЛАГА разглеждането на т. “Конкурси” от дневния ред, до изясняване на желанията на назначените вече кандидати с протокол №29/21.09.07 г. ", а в последния протокол, от 17.10.2007 г. пише съвсем друго - "ІІ. ОТТЕГЛЯ от дневния ред точки от 5 до 7 – Конкурси - /Докладва: Комисия по предложенията и атестирането/".
Ето - сега вече даже не го отлагат, а направо оттеглят предложенията !? Никой не казва защо, има догадки, че е заради прословутия спор за 2 и 3 годишния стаж... Не знам какво да си мисля, просто обаче съм сигурен, че батака е пълен и качествен... и после ще завалят едни жалби, не ти е работа. Чистосърдечно ви казвам, толкова нерви потроших, че вече започвам да съжалявам защо изобщо се хванах с това...
Ето - сега вече даже не го отлагат, а направо оттеглят предложенията !? Никой не казва защо, има догадки, че е заради прословутия спор за 2 и 3 годишния стаж... Не знам какво да си мисля, просто обаче съм сигурен, че батака е пълен и качествен... и после ще завалят едни жалби, не ти е работа. Чистосърдечно ви казвам, толкова нерви потроших, че вече започвам да съжалявам защо изобщо се хванах с това...
- d1355
- Младши потребител
Здравейте, колега, аз също чакам резултата от гласуването по този конкурс и е крайно неприятно това забавяне. Доколкото знам, оттеглянето е заради откритата процедура по избор на Председател на ВКС и НСлС, тъй като мандатът на сегашните изтича. Очевидно това е най-важната задача на състава на ВСС на този етап. Ако Вие сте прав обаче и чакат да се разреши спорът за стажа, ще има доста да почакаме, защото заседанията на ВСС по жалбите са насрочени чак за 12 декември 2007 г. Смятам, че това не е логично, още повече, че със забавянето докато стане назначаването, дори и колегите без изискуемия по новия закон стаж, вероятно ще го придобият /все пак между 2 и 3 години не е толкова голям периода/.
- andronika
- Потребител
Заседанията на 12 декември, после 1 месец за решение, и ако са решили да изчакат това, направо работата е, няма да ставам излишно циничен тук... Впрочем аз се питам какво ги интересуват жалбите по конкурса за граждански районни и окръжни съдии, или вие предполагате, че там се оспорва именно заради стажа ?
- d1355
- Младши потребител
Не че предполагам, то си го пише, нали жалбите ги има в сайта на ВАС, поне две от тях са за това, че назначените нямат стажа по новия ЗСВ. Ами въпросът е, че решението на ВАС по тези жалби се явява съдебна практика и спрямо другите. Но все пак съмнява ме, че това е причината.
- andronika
- Потребител
|
|