начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Младши юрисконсулт

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Младши юрисконсулт

Мнениеот Rumi_zvetkova » 24 Окт 2007, 16:54

Колеги, някой явявал ли се е скоро на конкурс за Младши юрисконсулт към Дирекция "Социално подпомагане"? Имате ли представа какво включва теста?
Rumi_zvetkova
Нов потребител

Мнениеот portokal » 24 Окт 2007, 17:22

Аз, но преди три години и нещо. Включваше 1-2 въпроса за устройството на АСП, въпроси от ЗСП, ППЗСП и ЗЗДет - пише си ги отговорите в закона, само че понякога става дума за разни подробности, примерно какъв е срокът, за който се лишава лицето от помощи, ако не знам си какво. Имаше, помня, въпрос кой е работодател на служителите по трудово правоотношение в АСП - варианти: изп. директор, самата АСП (това е верният отговор) и още нещо. Доколкото си спомням, имаше и въпроси от Закона за администрацията. Едва ли сега тестът ще е нещо коренно различно.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

1

Мнениеот marter » 25 Окт 2007, 08:31

Прегледайте нормативната уредба на агенцията. Не пропускайте и ЗИХУ, ППЗИХУ, ННЗ, а също така и програмите по които се работи (, като личен асистент, от социални помощи към заетост и разни други - приемно семейство и осиновяване - някой са отменени, а други нови действат в момента, европейските също не са никак за пренебрегване). Прочетете в страницата на НОИ как са регламентирани социалното подпомагане след 01.01.2007г. на страните-членки. Важно е. Не съм се явявала, но предполагам :oops: , че е необходимо за дейността, за която кандидатствате. Успех!
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Назад към Конкурси, изпити