- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за адвокати и младши адвокати
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Изпит за адвокати и младши адвокати
Някой знае ли кога ще се проведе изпита за адвокати и дали се приемат вече документи във ВАС? Мерси предварително.
- s.milcheva
- Младши потребител
Документи се подават до ВАдвС чрез съответната колегия до кр. на Септ. /предполагам/, а изпита ще бъде през Ноември. За предния изпит беше така - документи се примаха до кр. на Април, а изпита беше Юни.
- jazzi
- Младши потребител
Re: Изпит за адвокати и младши адвокати
s.milcheva написа:Някой знае ли кога ще се проведе изпита за адвокати и дали се приемат вече документи във ВАС? Мерси предварително.
краен срок за записване: 30 септември. ВАС ще обяви изпита, следи страницата.
необходимите документи и цялата информация и срокове са в наредбата: НАРЕДБА № 2 за условията и реда за провеждане на изпита за адвокати и младши адвокати.
успех
- latinka
- Младши потребител
10.11.2007г. е писмената част от изпита и после на 24.11.2007г. подаваш заявление свободен текст нотариално заверено копие на дипломата, нотариално заверено копие на удостоверението за правоспособност и документ че си платил 25 лева по сметката на ВАС но в платежното трябва задължително да пише точните датите на изпита иначе няма да ви признаят таксата която сте платили.
- r1234
- Младши потребител
Колеги (които са се явили на изпита), допускат ли да се ползват при решаването на казусите и при устния изпит да се ползват "принтирани" нормативни актове (на формат А4), т. е. да не са "книжки" ?
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
- marter
- Потребител
marter написа:Колеги (които са се явили на изпита), допускат ли да се ползват при решаването на казусите и при устния изпит да се ползват "принтирани" нормативни актове (на формат А4), т. е. да не са "книжки" ?
Не знам как е сега, но през 2005 година, когато съм се явявала аз, никой не проверяваше какви НА ползваме ( или съм проспала проверката ).
- g.atanasova
- Младши потребител
През м. Юни на изпита никой не проверяваше какви НА се използват и от къде са взети. Единственото условие беше да са на хартия, а не на някакъв вид електронен носител.
- pdimitrow
- Потребител
не са лоши книжките на Сиби, има препратки на всяка страница под текстовете на разпоредбите към други разпоредби и съд. практика, както и стари редакции. Иначе и аз имам някои закони разпечатани, иначе ако тръгна да купувам всичко няма да му излезе краят, няма да останат пари за първоначалната такса за вписване в колегията
- frontmen
- Потребител
Успех, другарчета, утре на изпита! Да се съберем преди изпита да обменим трепети и да ни мине по-приятно изпита?!
- s.milcheva
- Младши потребител
копирам си писаното в другата тема, защото ме мързи да го преписвам, а има отношение и тук
включвам се за последно, за да не Ви омръзна
за съжаление нямам време да уча и успях да обърна внимание само на въпросите, зададени в двата публикувани теста
всеки нов въпрос ще представлява особенна трудност за мен
така че и аз разчитам повече въпроси да се дублират, но, ако гледаме тестовете, трябва да си направим извода, че нямаме много шансове повтарящите се въпроси да са повече от 10% и то преко сили
с удоволствие бих откликнала на предложението на един колега по - напред в темата да се събера с някого, за да си подсказваме взаимно
въпреки че ми изглежда рисковане с оглед факта, че има квестори
така че ще съм благодарна на колеги, които са се явявали на въпросния изпит да споделят с нас има ли възможност да си подсказваме или рискуваме да ни изгонят
ico_best написа:Според вас има ли изобщо шанс да се паднат поне някои от тези въпроси?
включвам се за последно, за да не Ви омръзна
за съжаление нямам време да уча и успях да обърна внимание само на въпросите, зададени в двата публикувани теста
всеки нов въпрос ще представлява особенна трудност за мен
така че и аз разчитам повече въпроси да се дублират, но, ако гледаме тестовете, трябва да си направим извода, че нямаме много шансове повтарящите се въпроси да са повече от 10% и то преко сили
с удоволствие бих откликнала на предложението на един колега по - напред в темата да се събера с някого, за да си подсказваме взаимно
въпреки че ми изглежда рисковане с оглед факта, че има квестори
така че ще съм благодарна на колеги, които са се явявали на въпросния изпит да споделят с нас има ли възможност да си подсказваме или рискуваме да ни изгонят
- elibor
- Младши потребител
Аз мисля, че няма проблем да се съберем предварително, а пък ще действаме в зависимост от ситуацията. И аз нямах много време за подготовка
Желаещи?!
Желаещи?!
- s.milcheva
- Младши потребител
Лошото е че изпитът е доста рано, а аз съм доста далеко от СУ
Ще ми отнеме доста време, за да стигна и ако трябва да съм там и по - рано, ще трябва да стана в 5.
Ако стана в 5 пък втолата част от изпита ще я проспя.
Иначе съм навита.
А и ще има почивка между двете части - можем да убие заедно обяда
Така или иначе нямам познати, които ще се явяват - или поне не знам
Ще ми отнеме доста време, за да стигна и ако трябва да съм там и по - рано, ще трябва да стана в 5.
Ако стана в 5 пък втолата част от изпита ще я проспя.
Иначе съм навита.
А и ще има почивка между двете части - можем да убие заедно обяда
Така или иначе нямам познати, които ще се явяват - или поне не знам
- elibor
- Младши потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|