- Дата и час: 29 Ное 2024, 18:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
8 грама наркотично вещество
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
8 грама наркотично вещество
Здравейте,обръщам се към вас със един въпрос.. Хванаха един познат с 8 грама хероин,като се има предвид че полицията отдавна го следи.Но във статията във вестника не пише да е задържан.Та питанката ми е възможно ли е да му се размине без затвор..1во провинение му е...но все пак смятам че количестводо е доста... би трябвало да си полежи? Как смятате ?
- no_more_pain
- Младши потребител
Re: 8 грама наркотично вещество
no_more_pain написа:би трябвало да си полежи? Как смятате ?
Да и аз така смятам !!!
no_more_pain написа:...възможно ли е да му се размине без затвор..
Да възможно е. Всъщност, може би ще се учудите, но с новия ни "наказателно"-процесуален кодекс, теоретично ( а можеб би не само ) може да не влезеш в затвора и за умишлено убийство! И то не първо !!!!
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Re: 8 грама наркотично вещество
Inspector_MBP написа:no_more_pain написа:би трябвало да си полежи? Как смятате ?
Да и аз така смятам !!!no_more_pain написа:...възможно ли е да му се размине без затвор..
Да възможно е. Всъщност, може би ще се учудите, но с новия ни "наказателно"-процесуален кодекс, теоретично ( а можеб би не само ) може да не влезеш в затвора и за умишлено убийство! И то не първо !!!!
Няма,спокойно.
Чл.354а ,ал.3 и 5
Който без надлежно разрешително придобие или държи наркотични вещества или техни аналози, се наказва:............(ал.3)
В маловажни случаи по ал. 3 и 4 наказанието е глоба до хиляда лева.(ал.5)
Тук говорим за 8 грама,не за килограми или за стотици грамове.
Ако му е за първи път-направо да черпи-ще му се размине-100 %
- Гост
8 грама хероин не са маловажен случай.Маломажен случай са 2 цигари трева с ниско съдържание на тетрахидроканабинол.Вашият случай ще се наказва от 1 една до шест години- по чл.354а , ал.3 т.1 НК вероятно.Осемте грама хероин с високо съдържание на диацетилморфин, определено в тегловни проценти, ако това количество е разпределено на отделни дози, като те не са малко на брой, може да сочи на държане с цел разпространение и особено ако няма данни за хероинова зависимост у дееца- може да се повдигне обвинение и по чл.354а, ал.1 от НК- тогава ще се наказва от 2 до 8 г и глоба от 5 хил до 20 хил.лева.Мярката му вероятно ще е някаква поносима гаранция.Но обвинение може да се повдигне и по по-тежкия текст - за държане с цел разпорстранение, за да се защитава обвиняемия срещу по -тежката квалификация.Ако няма други висящи производства и осъждания може да се сдобие и с неефективно осъждане.Процесът позволява при определена процедура/ нарича се съкратено съдебно следствие/, да се определи наказание и под минимума в особената част на закона.Но до това или такова развитие на нещата, има много време.А незнанието на фактите ми пречи да Ви посъветвам.
- kpavlova
- Активен потребител
Съгласен съм напълно с Павлова.
Колкото до коментара за това, че било маловажен случай... Имате ли си на идея въобще, колко всъщност са 8 грама хероин ???
Жокера от мен - между 50 и 60 дози, в зависимост от чистотата !!!
Колкото до коментара за това, че било маловажен случай... Имате ли си на идея въобще, колко всъщност са 8 грама хероин ???
Жокера от мен - между 50 и 60 дози, в зависимост от чистотата !!!
-
Ами според мен 8 грама никак не са маловажни..при положения че комшията ми отнесе присъда 2год.,за 0.5гр. Той имаше и условна присъда която беше 6 месеца.Дефакто година и половина за 1/2 грам .. А този с 8.... няма да е много честно.Като се има на предвид че е разпространител,и полицията разполага със СРС и всичко необходимо за доказването на това.. Дано си понесе последствията.. защото иначе малко съмнително.Как така на някои им се разминава на други не
- no_more_pain
- Младши потребител
Аз пък не съм съгласен с "може да сочи на държане с цел разпространение", разпростарение се доказва единствено със свидетели в момента на покупко продажбата и съответно предаден наркотик-дадена сума. Да се повдигне обвинение за държане с цел разпространение единствено на база намерено количество е милиционерска работа, която със сигурност ще се провали в съда.
А последния коментар няма да го коментирам
А последния коментар няма да го коментирам
- josefin
- Младши потребител
josefin написа: Да се повдигне обвинение за държане с цел разпространение единствено на база намерено количество е милиционерска работа, която със сигурност ще се провали в съда.
Зависи в кой съд...
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
До инспектора МВР, винаги съм се чудел, като гледам по телевизията, как полицията винаги завишава цените на заловеното количество наркотик и то не с малко, а винаги е с доста. Доста повече отколкото е на пазара. Явно за да отчитат по-големи суми от реалните.
А и също, извинявай, ама 8 грама херц намерени на тип от улицата надали са с много чисто качество което значи максимум 20-25 дози.
А и също, извинявай, ама 8 грама херц намерени на тип от улицата надали са с много чисто качество което значи максимум 20-25 дози.
- chadel
- Потребител
Не знам Вие от къде сте толкова наясно с цените на дрогите, но при всички случаи не съм чувал на някой колега да са му платили процент от задържания наркотик, че затова да има полза да "завишава" цената.
Аз вече казах, че зависи от чистотата колко дози ще излязат. Да не би да не пиша достатчно ясно ?
Няма точен отговор на въпроса, колко дози е заловеното количество, освен ако вече не са били разфасовани. Истината е, че "матриала" е толкоз дози, колкото си ги направи дилъра, защото само той си знае колко аналгин, стрихнин, керемиден прах, кафе и т.н. боклуци е натъпкал (ще натъпче) вътре. И освен това зависи какви са дозите: петици, десетки, петнайски... От 8 грама може да излязат 30 може да излязат и 60 дози, просто зависи, зависи, зависи... Е ? Това ли беше най-важното в темата ?
Аз вече казах, че зависи от чистотата колко дози ще излязат. Да не би да не пиша достатчно ясно ?
Няма точен отговор на въпроса, колко дози е заловеното количество, освен ако вече не са били разфасовани. Истината е, че "матриала" е толкоз дози, колкото си ги направи дилъра, защото само той си знае колко аналгин, стрихнин, керемиден прах, кафе и т.н. боклуци е натъпкал (ще натъпче) вътре. И освен това зависи какви са дозите: петици, десетки, петнайски... От 8 грама може да излязат 30 може да излязат и 60 дози, просто зависи, зависи, зависи... Е ? Това ли беше най-важното в темата ?
-
josefin написа:Аз пък не съм съгласен с "може да сочи на държане с цел разпространение", разпростарение се доказва единствено със свидетели в момента на покупко продажбата и съответно предаден наркотик-дадена сума.
Не знам кое е "милиционерска" работа, но аз дали мога така... по милиционерски да Ви запитам, Вие въобще разлика между "разпространение" и "държане С ЦЕЛ разпространение", (респективно елемент от обективна страна <-> субективна цел) правите ли ???
-
Без допълнителен коментар. Клиент заловен с 33! кг. амфетамин се "размина" с 3г. и 2м.,т.е. на лежаното.как работи системата е по-вече от ясно. Присъдата я получи... защото просто беше с мярка за неотклонение "Задържане под стража" и НЕ ЖЕЛАЕШЕ да се води дело по общия ред,а се съгласи да се проведе ССС,на което да ПРИЗНАЕ ВИНА. Въпреки,че имаше СРС-та "...аз го видях да отваря багажника на колата и да се навежда вътре...след което ПО МОА ПРЕЦЕНКА СЛОЖЕ НЕЩО ВЪТРЕ,ЩОТО КОЛАТА СЕ РАЗЛЮЛЕ..."
/клиентът ми към него момент е 120 кг. на 178см. ръст/,а "вторият" герой казано на жергон "изби рибата". Въпреки,че беше тъмно,аз успях да го видя страничноукак постави пликовете /касае се за 33 пакета/ - това са жълти торбички "Била",след което затвори багажника и се отправи към блока. Да,възможно е,ако не ставаше въпрос за м.февруари,около 21.30ч.,на охраняем паркинг на който осветлението е ел. крушки в 4-те ъгъла и най-важно,че ТОЙ ТВЪРДИ: "ВИДЯХ ВСИЧКО ТОВА ОТ ОКОЛО 150-180М."
Вече написах "Без коментар!"
/клиентът ми към него момент е 120 кг. на 178см. ръст/,а "вторият" герой казано на жергон "изби рибата". Въпреки,че беше тъмно,аз успях да го видя страничноукак постави пликовете /касае се за 33 пакета/ - това са жълти торбички "Била",след което затвори багажника и се отправи към блока. Да,възможно е,ако не ставаше въпрос за м.февруари,около 21.30ч.,на охраняем паркинг на който осветлението е ел. крушки в 4-те ъгъла и най-важно,че ТОЙ ТВЪРДИ: "ВИДЯХ ВСИЧКО ТОВА ОТ ОКОЛО 150-180М."
Вече написах "Без коментар!"
- lawYovchev
- Младши потребител
Колеги от системата,смятате ли,че ако всички вкупом или поотделно разследващите органи бяха успели "да го заковът",аз щях да мога да направя КАКВОТО И ДА Е БИЛО ЗА ДА ГО ЗАЩИТЯ или поне да му се размине горната граница на наказанието. По основния въпрос - 8гр.
Да 8,но ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО КАКВИ СА ЕВЕНТУАЛНИТЕ ДОЗИ. Без специално значение дали това което пише Inspector_MBP е вярното количество или това твърдяно от chadel, истината е,че това е ХЕРОИН,а не ХИНИНОВА вода. Споделям напълно мнението на колегите,които са "от другата страна на барикадата",защото това си е НАРКОТИК!Дали ще бъдем снизходителни,ако това лице е до
"Нашето училище!" Помислете и си отговорете сами на себе си.Не на мен,а на Вас си!Ама било за първи път!Е и,какво да го правим?Обади се към третия-четвъртия случай,пък ние тогава може да решим,че си
"ОПАСЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО!"
Хайде тръгвай си от съда по живо,по здраво и се пази пак да не те хванеме.Чоа!...
Да 8,но ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО КАКВИ СА ЕВЕНТУАЛНИТЕ ДОЗИ. Без специално значение дали това което пише Inspector_MBP е вярното количество или това твърдяно от chadel, истината е,че това е ХЕРОИН,а не ХИНИНОВА вода. Споделям напълно мнението на колегите,които са "от другата страна на барикадата",защото това си е НАРКОТИК!Дали ще бъдем снизходителни,ако това лице е до
"Нашето училище!" Помислете и си отговорете сами на себе си.Не на мен,а на Вас си!Ама било за първи път!Е и,какво да го правим?Обади се към третия-четвъртия случай,пък ние тогава може да решим,че си
"ОПАСЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО!"
Хайде тръгвай си от съда по живо,по здраво и се пази пак да не те хванеме.Чоа!...
- lawYovchev
- Младши потребител
Инспекторе, разбира се че правя разлика, и на всичкото отгоре ми е много добре позната.
Известен ми е принципа "всеки задържан в районно е виновен" и един от производните му " всеки пребъркан от патрул на улицата, в когото е открит наркотик, е разпространител".
Мерак никога не ви е липсвал. Доказването обаче е друга работа.
Известен ми е принципа "всеки задържан в районно е виновен" и един от производните му " всеки пребъркан от патрул на улицата, в когото е открит наркотик, е разпространител".
Мерак никога не ви е липсвал. Доказването обаче е друга работа.
- josefin
- Младши потребител
Inspektora наясно съм понеже в гимназията съм употребявал доста лека дрога (марихуана) и имам контакти, връзки и познати в тези среди. Помня времето когато джойнта беше левче, както се пееше в една песен.
- chadel
- Потребител
Inspector_MBP,понеже Вие ги хващате,а Ние гадните и БЕЗкрупулни адвокати ги пускаме,ако прецените за редно отговорете: Акция на ГД "БОП" при която едно лице отива на друго на гости /разбирай отивам в жилището на лицето "Х",/постоявам около 3-4-5 мин. звъни ми телефона,извинявам се,че трябва да изляза да говоря навън и... минута след моето излизане,последва влизане тип ЕКШЪН - барети, мускули,автомати ПОТРОШАВАНЕ на ЛИЦА и ПРЕДМЕТИ. Лицето на което МУ Е ПОДХВЪРЛЕН ПАКЕТА /едни нищо и никакви 30кг. хероин/ просто докато чака "завръщането ми" е в...тоалетната! Ха сега да преценим - НЯМА дактилоскопни следи в/у пакета,НЯМА косми,генетичен материал /слюнка примерно/,ВЪОБЩЕ НИЩО УЛИЧАВАЩО ЕДНО ЛИЦЕ В ПРИТЕЖАНИЕ НА ВИСОКОРИСКОВО НАРКОТИЧНО ВЕЩЕСТВО. Скромният ми въпрос е: КОЙ "ПРЕЦАКА" 6 месечната /примерно/ акция на ГД"БОП?
ОТГОВОРИ:
А. Адвоката,защото каза на клиента "И да не си пипнал на момчето/тата торбата!"
Б. Клиента,защото е бил по малка нужда.
В. "Госта -телефонист" защото не му я е дал в ръцете и погъделичкал,че да прихне човек от смях.
В. "Момчетата",защото???...
Т. Друго.
Повярвайте - абсолютно нищо лично! Просто за да стане поне мъъъничко ясно защо НЕ ВИНАГИ 30 кг. чист хероин се равняват на 15 г. затвор!
ОТГОВОРИ:
А. Адвоката,защото каза на клиента "И да не си пипнал на момчето/тата торбата!"
Б. Клиента,защото е бил по малка нужда.
В. "Госта -телефонист" защото не му я е дал в ръцете и погъделичкал,че да прихне човек от смях.
В. "Момчетата",защото???...
Т. Друго.
Повярвайте - абсолютно нищо лично! Просто за да стане поне мъъъничко ясно защо НЕ ВИНАГИ 30 кг. чист хероин се равняват на 15 г. затвор!
- lawYovchev
- Младши потребител
Забравих да попитам: Имам ли право на ИСК по ЗЗД за НЕПОЗВОЛЕНО УВРЕЖДАНЕ?
...
Чл. 45. Всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил другиму.
Във всички случаи на непозволено увреждане вината се предполага до доказване на противното.
и на ИСК по ЗОДОВ - Отговорност за дейност на правозащитните органи?
...
Чл. 2. Държавата отговаря за вредите, причинени на граждани от органите на дознанието, следствието, прокуратурата, съда и особените юрисдикции от незаконно:
1. задържане под стража, включително и като мярка за неотклонение, когато то е отменено поради липса на законно основание;
2. обвинение в извършване на престъпление, ако лицето бъде оправдано или ако образуваното наказателно производство бъде прекратено поради това, че деянието не е извършено от лицето или че извършеното деяние не е престъпление, или поради това, че наказателното производство е образувано, след като наказателното преследване е погасено по давност или деянието е амнистирано;
Все пак - имаме ЩЕТИ надхвърлящи мнотократно необходимостта от "РЕСПЕКТ",а по време на съдебния процес НЕ СЕ ДОКАЗА по БЕЗспорен начин ВИНАТА на клиента.
...
Чл. 45. Всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил другиму.
Във всички случаи на непозволено увреждане вината се предполага до доказване на противното.
и на ИСК по ЗОДОВ - Отговорност за дейност на правозащитните органи?
...
Чл. 2. Държавата отговаря за вредите, причинени на граждани от органите на дознанието, следствието, прокуратурата, съда и особените юрисдикции от незаконно:
1. задържане под стража, включително и като мярка за неотклонение, когато то е отменено поради липса на законно основание;
2. обвинение в извършване на престъпление, ако лицето бъде оправдано или ако образуваното наказателно производство бъде прекратено поради това, че деянието не е извършено от лицето или че извършеното деяние не е престъпление, или поради това, че наказателното производство е образувано, след като наказателното преследване е погасено по давност или деянието е амнистирано;
Все пак - имаме ЩЕТИ надхвърлящи мнотократно необходимостта от "РЕСПЕКТ",а по време на съдебния процес НЕ СЕ ДОКАЗА по БЕЗспорен начин ВИНАТА на клиента.
- lawYovchev
- Младши потребител
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|