начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

8 грама наркотично вещество

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот kpavlova » 13 Дек 2007, 19:59

Според мен нямате право на иск по чл.2 от ЗОДОВПГ.Клиентът Ви е признат за виновен и осъден на ЛС без да е отложено изпълнението.Това дали е "малко" или "много" виновен, след като присъдата е влязла в сила и нямате доказателства- нови - за възобновяване- е все едно да дискутираме дали една жена е малко бременна или много бременна.
За "силовия" обиск или претърсавне, или каквото беше там с масирано полицейско присъствие, което явно е изглеждало като да стреляш с топ срещу врабче- ЗОДВПГ не предвижда такива основания.Нещо повече, нашият закон ,не предвижда български гражданин, неженен и неосъждан да може да се защити срещу незаконосъобразен обиск, претърсване , изземване, извършени от разследващ орган и без да има никакво процесуално качество, без никога да придобие качеството "обвиняем".Това обикновено се случва по време на т.нар.операции тип "Респект".Във вашия случай, ако е претърпял някакви телесни увреди, прекомерни психични страдания, които не съответстват на целите на правосъдието/телесните увреди и "членовредителните наказания" никога не съответстват на тия цели/, можете да водите иск срещу държавата, но не у нас- а в Страсбург, с твърдение за нарушения на човешки права, забрани за изтезания и т.н, каквото Ви излиза по казуса.Но тези дела не са по.бързи от родните.Иначе- пред нашия съд по ЗОДОВПГ- ще ви отхвърлят вероятно иска, и накрая ще Ви натресат таксите, ако сте бил неблагоразумен да претендирате " големи пари".Това е така, защото в нашата "европейска" държава, ако си позволиш лукса да съдиш самата държава, и по нечие съдийско усомтрение, търсените пари се окажат много или Вие не достатъчно увреден- ще трябва да платите такси на същата тази държава, която Ви е противна страна по делото.Те.е да си платите за пробата, като за всяка друга.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот lawYovchev » 13 Дек 2007, 21:22

Благодаря Ви колега kpavlova,
АЗ и КЛИЕНТЪТ ми НЯМА да водиме на нито едно от основанията дела в Р.България,защото няма смисъл въобще да се изявява притенцията.
Просто идват ония с 10-те кладенеца с вода да те убеждават,че НЯМА ОСНОВАНИЕ?!...Айде холън-няма нужда.
В същност и "навън" НЯМА дасе води дело,ВЪПРЕКИ,ЧЕ ИМА!основание.
Моля да бъда разбран правилно.Касаеше се не за мене или клиентът ми,а по-скоро за реален,а не виртуален случай. Нека не се крием зад Закони и клишета,а да се види КАК РАБОТЯТ ТЕ!Далече съм от мисълта да превръщам форумът на говорилня. Нека веднъж за винаги се разбере,че ВСИЧКИ /или почети всички/ СМЕ ЮРИСТИ,а не бакали или кибиците пред Народния. Тук,по моя преценка,трябва да се изказват аргументирани/мотивирани мнения,а не да се опитваме да създаваме нови правила на играта Кой е по- по- най...Докато не се разбере,че трябва да сме в 1 отбор,а не врагове - това ще бъде и реалната ситуация в страната. Някой пише : "А пък аз НЯМА ДА ДАМ адвокат да снима материали",друг "Адвоката НЯМА право да "снима",а САМО ДА ВОДИ БЕЛЕЖКИ",Трети....т.н. Хора,ами нали УТРЕ всички тези материяли ще са в съда.Е,Вие трябва да "РАЗКРИВАТЕ ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА,ПО РЕДА ОПРЕДЕЛЕН В НПК" ИЛИ ДА ПАЗИТЕ МАТЕРИАЛИТЕ ЗА... ЗА КАКВО?КОМУ Е НУЖНО ВСИЧКО ТОВА?!... Малък фрагмент.В Америка /хубава,лоша,полицейска и каквато искате я наречете/ Вие сте ДЛЪЖНИ ДА СЪДЕЙСТВАТЕ И ПРЕДОСТАВИТЕ НСИЧКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА намиращи се във Вас и на другата - противниковата страна.Малцина сигурно знаят,че там за да си съдия,НЕ Е НЕОБХОДИМО задължително да си юрист.Такъв може да бъде всеки един гражданин,който щата уважава,преценява,че е справедлива и честна личност,ползуваща се с изключителен авторитет в обществото.Просто казано - доказал си,че си ЧОВЕК и ЛИЧНОСТ с авторитет и МОЖЕШ да правораздаваш от името на щата.
В заключение - Американската правораздавателна система НЕ ИСКА ДА ИМА ГРАЖДАНИ В ЗАТВОРА,А ПОДАНИЦИ,КОИТО СА ДИСЦИПЛИНИРАНИ,УВАЖАВАЩИ СТРАНАТА СИ,ПЛАЩАЩИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ и т.н. НО има нещо,което по моя скромна преценка е много хубаво.ВИНАГИ те съди един и същ съдия. Сгрешиш и си изправен пред него! Той: Синко/Дъще,разбирам,че .....Но това което си направил/а е престъпление.За целта -ГЛОБА! "Синкото"/ "Дъщерята" обаче пак оплесква нещата. Будят съдията,той търка очи и вижда нащия герой/иня. "Млади човече, виждам,че не си ме разбрал/а правилно.Аз не те вкарах в затвора,не защото не исках,а защото НЕ трябваше-Никой не ти е длъжен,за да издържа особата ти със своите данъци.Хайде сега полежи няколко..., плати и глоба в размер на....хиляди долара и сполайти по живо,по здраво." Да ,ама Нашия човек НЕ става.ПАК при същия съдия."Господине/Госпожо, виждам,че не сте човек,който желае да спазва Законите на щата.Е,тогава - право в Затвора и си вземи по-вече листи за писма,защото ще ти трябват.ОТИВАШ В ЗАТВОРА ЗА ДЪЛГО,ЗАЩОТО НЕ СИ СЕ ПРОМЕНИЛ/А!" Уточнение.НЕ ИСКАМ Америка да ми е за пример,нито да се "равнявам" по нея.Просто споделих как работят ТАМ. Май се отплеснах,за което моля за извинение.
lawYovchev
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право