начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Търся адвокат oт Бургас или съвет..бях нападнат от клиент в

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся адвокат oт Бургас или съвет..бях нападнат от клиент в

Мнениеот joreto1978 » 10 Яну 2008, 23:50

Преди 2 месеца бях нападнат от клиент в нетрезво състояние.Удърат,който успях да предодвратя

беше с ножче от нокторезачка.След,което премина в борба..
\да направя оточнение тогава карах такси\ нападението от въпросния клиент-нападател беше в

автомобила и бяхме в движение.
Запитаването ми е следното... Мога ли да заведа дело ?
Какви са правата ми по закон,мога ли да търся обещетение от нападателя ?
Или е капка в морето от проблемите съществуващи по степен на важност,поради което е възможно да садията да омаловажи проблемът ми ... ?
Последна промяна joreto1978 на 17 Яну 2008, 20:30, променена общо 3 пъти
joreto1978
Нов потребител

Мнениеот joreto1978 » 11 Яну 2008, 19:27

Свидетел имам единственно до,като беше борбата извън автомобила.
Беше един от многото минаващи автомобили...който се притече на помощ.Имаше и други свидетели,но полицаите помолиха само един да свидетелства.

По принцип успях да се справя с нападателя след,което пристигнаха много светкавично полицаите и мои колеги.
Така на другият ден разбрах че на нападателя след задържането му за 24 часа е осъден по бърза процедура \дребно хулиганство\
Офицер от районното управление ме посъветва да го съдя ,но не съм сигурен дали ще си изгубя времето ... ?
A не бих искал да остана безразличен към първото ми най-сложно изживяване да се боря за живота си до,като управлявам автомобил.
Надявам се да получа добри съвети тук!
За , което благодаря предварително на всички взели отношение по темата !
joreto1978
Нов потребител

Мнениеот gudio » 11 Яну 2008, 21:05

Щом са го осъдили даже - значи ще има данни в съда - за трите му имена, ЕГН, адрес и т.н., необходими за осъждането му. Обърнете се към адвокат, ако трябва преди това поразпитайте там в полиция или откъдето сте научили за делото, за задържането му - за да сте наясно кого ще съдите. Въпрос на доказване, както каза "Дон Кихот" ще бъде и размерът на вредите, които сте понесли - тук трябва да има някой и друг медицински документ и пр., също така ще трябват и свидетели... Впрочем - за какво ще го съдите :roll: :?: Пари за "глоба", че ей-тъй Ви е нападнал никой няма да Ви даде. Трябва да има нещо за компенсиране - "телесна повреда", "шок и ужас" и др. неимуществени вреди или нещо имуществено - потрошен автомобил, скъсани дреххи - това, за съжаление трябва да се доказва...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот joreto1978 » 11 Яну 2008, 23:14

Със сигурност мога да открия данните на лицето в деловодството в съда или в полицейското управление в ,което беше задържан!
Имам координатите на свидетелят,който беше привикан.
Положителното от ситуацията е ,че нямам нанесени рани или сериозни последствия външно,отрицателното е може би,че няма как да се докаже на 100 % без да имам нанесени рани или вреди,ако бъде отричано от страна на нападателя :(
Възможно ли е да го съдя за стресовото състояние,което прижевях ..
ситуацията не ми прилича на случайна и безобидна?
Като се замисля дали в БГ винаги трябва да се чака да се случи най-лошото за да има истинското съчувствие кам потърпевшите от страна на хората които решават проблеми като моят :(
Разочарован съм :(
Поради тази причина се отказах да работя в таксиметровата дейност :(
joreto1978
Нов потребител

Мнениеот gudio » 12 Яну 2008, 00:58

joreto1978 написа:Със сигурност мога да открия данните на лицето в деловодството в съда или в полицейското управление в ,което беше задържан!
Имам координатите на свидетелят,който беше привикан.
Положителното от ситуацията е ,че нямам нанесени рани или сериозни последствия външно,отрицателното е може би,че няма как да се докаже на 100 % без да имам нанесени рани или вреди,ако бъде отричано от страна на нападателя :(
Възможно ли е да го съдя за стресовото състояние,което прижевях ..
ситуацията не ми прилича на случайна и безобидна?
Като се замисля дали в БГ винаги трябва да се чака да се случи най-лошото за да има истинското съчувствие кам потърпевшите от страна на хората които решават проблеми като моят :(
Разочарован съм :(
Поради тази причина се отказах да работя в таксиметровата дейност :(

Таксиметровата дейност никога и никъде (за САЩ да не говорим, но дори в Монте-Карло) не е била без стрес или от най-добрите занятия :lol: Ама аз не се сещам изобщо за някаква работа, освен "Цар" или "Президент" :roll: без ядове ...е - имаше и един виц за социалистическия милиционер, дето си въртял верижка на пръста... ама и социализмът ( :cry: е-е-ех, носталгия) също си отиде... Значи - ако нямаш нито драскотина - ... :roll: ... може би всъщност няма и смисъл да го съдиш тоя... защото е сложна работа - свидетели, измислени някакви показания (и к`во ще доказваш - че си получил "нощно напикаване" или "андропауза" вследствие на нападението...?)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот joreto1978 » 12 Яну 2008, 12:42

Значи съм прав,че е маловажен инцидентът ми и в БГ това е нормално явление :roll: :(
joreto1978
Нов потребител

Мнениеот uvella » 14 Яну 2008, 11:05

Необходимо е медицинско свидетелство (съдебно), от което се установяват претърпените от вас телесни травми и психически дискомфорт... Чрез свидетели ще доказвате причинната връзка между получените травми, напускането на работа (последици за психическото ви състояние) и поведението на "клента". Ако нямате своевременно извадено (в деня на нападението или на следващия ден) медицинско... откажете се.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Назад към Наказателно право