- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за правоспособност
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Изпит за правоспособност
Здравейте всички във форума. Знае ли някой от вас как е минал изпитът за правоспособност на 11 януари 2008 година. Има ли скъсани?
- zoiatim
- Нов потребител
Мале ,само ако знаеш какво те чака след този изпит.Ако си от женски пол-значи си свикнала:::))))).Ако си от мъжки-ще се разбереш как се чувствали жените.Ха-ха!!!
- punisher
- Потребител
и аз имам въпрос по този изпит
И аз имам въпрос относно този изпит. Става въпрос за нормативната база - имаме ли право да ползваме закони, които сме си разпечатали от сиела-та, не на книжки, разрешено ли е?
- bonbon
- Младши потребител
Аз лично си носих законите,без разпечатки.Имаше обаче колеги с такива и не видях на някого да правят забележка.Говоря обаче само за моята комисия,не мога да кажа за другите.Имай предвид, че Наредбата за съдебното деловодство е отменена и има Правилник,мисля от 2004 г.
- eklekti4kata
- Потребител
eklekti4kata написа:Аз лично си носих законите,без разпечатки.Имаше обаче колеги с такива и не видях на някого да правят забележка.Говоря обаче само за моята комисия,не мога да кажа за другите.Имай предвид, че Наредбата за съдебното деловодство е отменена и има Правилник,мисля от 2004 г.
здравей
и аз сега се подготвям за този изпит,ти от къде си набави материялите
мерси предварително
аз дори пуснах темичка за целта
http://www.lex.bg/phorum/viewtopic.php?p=206313#206313
- anilevi
- Младши потребител
теоретико- практичен изпит
Здравейте на всички! Може ли някой да ми помогне, къде да намеря конспект за теоретико- практическия изпит за стажант юристи, актуален за 2008г.
Мерси предварително!
Мерси предварително!
- bibi_iv
- Младши потребител
Благодаря!
Може би същият мога да открия при административния секретар на Окръжният съд, където карам стажа?!
Може би същият мога да открия при административния секретар на Окръжният съд, където карам стажа?!
- bibi_iv
- Младши потребител
А може ли някой да ми даде инфо, относно подготовката за този изпит?
В смисъл, все пак сме минали държавните изпити и се питам трябва ли и тук толкова задълбочено, въпрос по въпрос от конспекта да се готвим или просто е необходимо да се знае кой въпрос от конспекта, коя точно мателия обхваща и в кой закон да търсим сътветния отговор.
нужно ли е да се разработват темите от конспекта?!
В смисъл, все пак сме минали държавните изпити и се питам трябва ли и тук толкова задълбочено, въпрос по въпрос от конспекта да се готвим или просто е необходимо да се знае кой въпрос от конспекта, коя точно мателия обхваща и в кой закон да търсим сътветния отговор.
нужно ли е да се разработват темите от конспекта?!
- bibi_iv
- Младши потребител
мисля, че и в сайта на МП го има конспекта.
трябва просто да знаеш кое в кой закон е...пример падат ти се документни престъпления.....отваряш НК на чл 212 мисля че беше преписваш всичко.....сядаш пред изпитващия и прочиташ това, което си преписал....и изпитващия те похвалва, че си много добре подготвен...и това е...издържал. честито колега
трябва просто да знаеш кое в кой закон е...пример падат ти се документни престъпления.....отваряш НК на чл 212 мисля че беше преписваш всичко.....сядаш пред изпитващия и прочиташ това, което си преписал....и изпитващия те похвалва, че си много добре подготвен...и това е...издържал. честито колега
- barri
- Потребител
Благодаря колега! Мисля да се явявам през лятото, защото сега още ми тече стажа. Знам, че няма от какво да се плаша специално за този изпит, но все пак - изпит си е!
Сега ще потърся конспекта и ако имам въпроси, пак ще нахалствам!
Сега ще потърся конспекта и ако имам въпроси, пак ще нахалствам!
- bibi_iv
- Младши потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|