начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

И пак ще има конкурси за магистрати - втора част!!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот shturka » 12 Яну 2008, 01:44

Дали на 27 или на 30 или на 40 - какво значение има, нали все пак се явяваш на конкурс за съдия, а не на кастинг за Агенция "Визаж" !!!!!
shturka
Младши потребител

Мнениеот novobranec » 12 Яну 2008, 01:56

...
Последна промяна novobranec на 01 Юни 2008, 16:04, променена общо 1 път
novobranec
Младши потребител

Мнениеот alehandro_1 » 12 Яну 2008, 16:28

Този безбъдник agents_group щом толкова знае защо не се е реализирал досега някъде, а филосоства толкова.Несериозно е такива като него да им се взима мнението за каквото и да е било.Толкова са обременени .. и да не кажа другата дума,че от безизходица търсят спасителния пояс и места кадето биха могли да бъдат интересни.Но уви.................в 21 век сме......
Последна промяна alehandro_1 на 18 Яну 2008, 14:50, променена общо 1 път
alehandro_1
Нов потребител

Мнениеот kaleva » 12 Яну 2008, 18:26

Novobranec,и аз не съм на 25г.~не съм много младша~но пък изобщо не съм притеснена кой и как ще ме приеме за младши прокурор,например!Не възрастта е определяща за КПД :)
kaleva
Нов потребител

Мнениеот pencheva » 13 Яну 2008, 10:36

А някой има ли идея кога изобщо ще ги обявят тези места :?:
pencheva
Младши потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 14 Яну 2008, 21:09

Колеги, изключително ми е интересно какво точно е назначаване след атестация в Районна прокуратура.Някой би ли ми обяснил, че на мен ми звучи леко странно.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот agents_group » 15 Яну 2008, 18:58

Звучи ви странно, тъй като явно не сте чели Закона за съдебната власт... И онзи там, дето одеве попита дали това било се отнасяло за младши съдии... Смях,смях... Да ти се счупи козирката от смях... А най -вероятно искате да влезете в системата, за която не знаете основни неща... И какво правим в този случай - седим си и питаме тук и там "Ама колеги, какво става бе, какво е туй джезве ?" и т. н.
Я се вземете в ръце, млади хора... :twisted: ние навремето като бяхме като вас, с какви по - сложни проблеми сме се блъскали... а вие трябва само с едно кликване да си принтирате ЗСВ или да прескочите до близката книжарница и да си го купите за 3.90 лв. Стига вече, влизайте в живота, но достойно и твърдо, както подобава...
И хайде сега, нали съм добър човек, ще кажете - само ни хули и кори, дърт дядка някакъв, ще ви дам жокер - вижте глава ІХ, чл. 160 - 237 ЗСВ - СТАТУТ НА СЪДИИТЕ, ПРОКУРОРИТЕ И СЛЕДОВАТЕЛИТЕ - там ще намерите информация и за провеждането на конкурсите, и какво е първоначално назначаване, и какво е назначаване, преместване и т. н. след атестация, а и за конкурсите за младши магистрати.
Та разбрахме се значи за друг път - проучвате, проверявате и после задръствате форума с тъпи въпроси, ОК ?
agents_group
Младши потребител

Мнениеот novobranec » 15 Яну 2008, 19:53

...
Последна промяна novobranec на 01 Юни 2008, 15:51, променена общо 1 път
novobranec
Младши потребител

Мнениеот agents_group » 15 Яну 2008, 21:18

novobranec написа:И пак смях, смях, за който не разбира от майтап.

Ти трай сега, твоя майтап го разбрахме, мноооооооого смешен майтап, нещо като "Фолти тауърс" в български вариант... :lol: :lol: :lol: Аз говорех за онзи другия, алехандро1...
agents_group
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 15 Яну 2008, 21:55

agents_group написа:Та разбрахме се значи за друг път - проучвате, проверявате и после задръствате форума с тъпи въпроси, ОК ?

:shock: :shock: :shock: :?
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот samoten_agent » 15 Яну 2008, 22:19

Дъртият дядка адаш неочаквано се е поразмекнал в последното си мнение. На прав път си, деде! Изображение
Сега ако някой обясни и какво е туй за джезвето, че Гугъл не казва...
Последна промяна samoten_agent на 15 Яну 2008, 22:40, променена общо 1 път
samoten_agent
Младши потребител

Мнениеот contralegem » 15 Яну 2008, 22:38

Към колегите, които не са се сблъсквали със словесните цапаници на дъртата кука - колеги, той сам си избра да изпълнява ролята на Форумския шут още от предишната тема /а може и от по-рано, не знам/. Прави ни весело, докато чакаме да се появи някоя конкурсна новина за обсъждане. Мненията му са пълни със сексизми и обиди, но не му се връзвайте наистина. :lol:
contralegem
Потребител

Мнениеот novobranec » 15 Яну 2008, 23:11

...
Последна промяна novobranec на 01 Юни 2008, 15:51, променена общо 1 път
novobranec
Младши потребител

Мнениеот samoten_agent » 15 Яну 2008, 23:20

Откъде този въпрос?!
Специално на мен дядката не ми пречи.
samoten_agent
Младши потребител

Мнениеот novobranec » 15 Яну 2008, 23:43

...
Последна промяна novobranec на 01 Юни 2008, 15:50, променена общо 1 път
novobranec
Младши потребител

Мнениеот samoten_agent » 15 Яну 2008, 23:49

Чакай, бе, дедо! Изображение Ставаше въпрос за другия дядка. За груповия агент. Стой тука сега!
samoten_agent
Младши потребител

Мнениеот contralegem » 18 Яну 2008, 20:10

Колеги, как тълкувате това
Чл. 5. (1) Висшият съдебен съвет с решение обявява отделен конкурс за всеки орган на съдебната власт - съд, прокуратура или следствена служба....
във връзка с това
чл.13 (3) Кандидатът може да посочи и няколко органа на съдебната власт при участието си в един конкурс, които следва да подреди според своите предпочитания. :?:

И пак са вкарали изискването за минимална оценка 4,50 от писмения изпит за допускане до устния...
contralegem
Потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 18 Яну 2008, 21:43

agents_group написа:Звучи ви странно, тъй като явно не сте чели Закона за съдебната власт... И онзи там, дето одеве попита дали това било се отнасяло за младши съдии... Смях,смях... Да ти се счупи козирката от смях... А най -вероятно искате да влезете в системата, за която не знаете основни неща... И какво правим в този случай - седим си и питаме тук и там "Ама колеги, какво става бе, какво е туй джезве ?" и т. н.
Я се вземете в ръце, млади хора... :twisted: ние навремето като бяхме като вас, с какви по - сложни проблеми сме се блъскали... а вие трябва само с едно кликване да си принтирате ЗСВ или да прескочите до близката книжарница и да си го купите за 3.90 лв. Стига вече, влизайте в живота, но достойно и твърдо, както подобава...
И хайде сега, нали съм добър човек, ще кажете - само ни хули и кори, дърт дядка някакъв, ще ви дам жокер - вижте глава ІХ, чл. 160 - 237 ЗСВ - СТАТУТ НА СЪДИИТЕ, ПРОКУРОРИТЕ И СЛЕДОВАТЕЛИТЕ - там ще намерите информация и за провеждането на конкурсите, и какво е първоначално назначаване, и какво е назначаване, преместване и т. н. след атестация, а и за конкурсите за младши магистрати.
Та разбрахме се значи за друг път - проучвате, проверявате и после задръствате форума с тъпи въпроси, ОК ?

Уважаеми колега, запозната съм със ЗСВ, независимо дали вярвате или не.А относно моят въпрос, за да ви стане ясно питам "не ви ли се струва странно" от гледна точка на това кой ще повишават в длъжност, като РП е най-ниското стъпало в прокуратурата.
Относно влизането в системата и нейното познаване, не зная вие какво работите, но смея да твърдя, че я познавам достатъчно добре.И моля, не се заяждайте с колегите във форума.Тук всеки се е включил за мнения, анализи, препоръки и съвети с цел да сме полезни едни на други, а не да се обиждаме.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот RichterZR » 18 Яну 2008, 22:09

T.A.R.A. написа:питам "не ви ли се струва странно" от гледна точка на това кой ще повишават в длъжност, като РП е най-ниското стъпало в прокуратурата.

Явно в случая не става дума за повишаване, а за преместване... Примерно някой е от гр. Х, а работи в прокуратурата на гр. Y, обаче иска да си работи в прокуратурата на гр. Х, където има свободно място - атестират го и го местят. Мястото в прокуратурата на гр. Y на свой ред се освобождава и също се разиграва на жребий, като се определя или за първоначално заемане, или за атестация. Примерно случва се така, че това място се обявява за заемане чрез атестация... Ако гр. Y е малък провинциален градец, доста се стеснява кръга - съдия от съответния РС, естествено, няма да отиде да стане прокурор, прокурор от съответната РП няма защо да се мести пак на место в същото ведомство, остава да дойде някой следовател от местното териториално звено... Според мен в един момент ще се окаже, че за доста места няма да има кандидати. Обратно - местата за първоначално назначаване чрез конкурс ще бъдат щурмувани от всички, които са извън системата и от тези вътре в системата, които не са сигурни дали чрез атестация ще могат да пробият, най - малко дори и поради факта, че е по - добре да кандидатстваш за повече места, отколкото за по - малко.
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
RichterZR
Младши потребител

Мнениеот gudio » 18 Яну 2008, 23:48

agents_group написа: ...Я се вземете в ръце, млади хора... :twisted: ние навремето като бяхме като вас, с какви по - сложни проблеми сме се блъскали... :shock: на сутрешната оперативка във вестник "Народна младеж" ли :?: а вие трябва само с едно кликване да си принтирате ЗСВ или да прескочите до близката книжарница и да си го купите за 3.90 лв. Стига вече, влизайте в живота, но достойно и твърдо, както подобава...

Литият бил вреден (каза го някой), ами пробвай със старите изпитани средства :
- Фенобарбитал - 2 пъти по 1 (евтини са и 100% реимбурсирани от НЗОК)...
- За др. - време е да се върнеш в СБАЛ "Св. Ив. Рилски" (Курило) - те и без това те издирват, за да ти ги дадат другите лекарства... 8)
Аватар
gudio
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити