начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

брак с чужд гражданин

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

брак с чужд гражданин

Мнениеот петя » 13 Яну 2005, 15:40

Малко ми писна от бягане по инстанции. Може ли някой да ми каже от опит какви документи се изискват от чужд гражданин /холандски/ за сключване на брак по българския закон и могат ли да са на друг език освен български. Благодаря предварително
петя

Re: брак с чужд гражданин

Мнениеот ела » 13 Яну 2005, 15:45

Всички документи за пред българския закон трябва за са на български език. Става и с преведено и легализирано /някои документи минават и с т.нар. апостил/ ксерокопие. Ще ви трябва акт за раждане и лични документи на щастливия младоженец.
ела

Re: брак с чужд гражданин

Мнениеот Милена.П » 14 Яну 2005, 12:20

Ще трябват и доказателства, че вече не е сключил брак, който към момента не е прекратен. Най-добре отидете в която и да е ритуална зала - там съответните длъжностни лица разполагат с една огромна "тетрадка", където са описани нужните документи, изисквани от чужденците от която и да е държава (аз например намерих документи за брак с гражданин на Нова Зенландия)
Милена.П

Назад към Семейни казуси