Ноември месец 2007 бях нападнат и обран. Беше ми нанесена среднотелесна повреда, отнети ми бяха лични документи, и мобилен телефон. Две седмици след проявлението, когато отидох до районното полицеиско управление за служебна бележка, ми съобщиха, че има развитие: "Извършителя е заловен. Открихме ви телефона. До месец/ месец и половина колеги ще ви се обадят да си ги вземете."
Мина месец и половина - Ни вест, ни кост, ни GSM.
След като отидох пак до районното инспектора каза, че още не са повдигнати обвинения срещу извършителя и че има срок от 3 месеца, но за какво точно така и не ми стана ясно.
Моля само да ми кажете от тук нататък има ли смисъл да ходя повече в полицията, за да бъда в течение какво се случва. Защо още не знам името на нападателя ми? Къде трябва да ходя да питам, за да получа отговори на въпросите ми?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 18:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нападение, обир. Разкриване. После какво?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нападение, обир. Разкриване. После какво?
docile написа:Моля само да ми кажете от тук нататък има ли смисъл да ходя повече в полицията, за да бъда в течение какво се случва. Защо още не знам името на нападателя ми? Къде трябва да ходя да питам, за да получа отговори на въпросите ми?
Добре е, че се сещате само след 2 месеца / можеше да чакате още / и започвате да разбирате, че има неща, които не са така, както ви ги обещават.
Казусът ви не е обречен, щом започвате да си задавате въпроси.
Вече сигурно се досещате, че за " полицията " има други приоритети и те не са вашите болки, страдания, документи и предполагам, уплаха.
Дерзайте в тази посока.
Успех или може би късмет - зависи от вас.
- zelen
- Потребител
Искам само някой по-запознат да ме опъти. Искам да знам къде да ходя да питам и да се интересувам, да задавам въпроси. Прокуратура, съд? От кой какво мога да изисквам? Мерси.
- docile
- Нов потребител
docile написа:Искам само някой по-запознат да ме опъти. Искам да знам къде да ходя да питам и да се интересувам, да задавам въпроси. Прокуратура, съд? От кой какво мога да изисквам? Мерси.
Запознатите сме тук и както сам се уверявате - упътваме ви.
Практиката показва, че ако не сте адвокат, нито прокуратурата, нито съдът ще ви оставят да им задавате въпроси и още по-малко - да ви отговарят. И това, съгласете се, е нормално- всеки предпочита да разговаря с професионалист, с когото се разбират от половин дума.
Единствено можете да изисквате от адвоката си и то, ако последният е доволен от вас.
- zelen
- Потребител
?
Отидете в съответното РПУ и говорете с инспектора, който Ви е съобщил, че телефона Ви е намерен, а извършителят установен.
С оглед това, което споделяте обаче смятам, че скоро ще Ви призове дознател да разпит. Ако сте подал жалба в полицията за случилото се- нанесена средна телесна повреда и отнети вещи говорим за грабеж- тежко умишлено престъпление. Жалбата Ви вече най- вероятно е придвижена към прокуратурата, а от там са образували ( или ще образуват досъдебно производство). От там нататък започва същинското разследване и ще бъдете призован за разпит. При него ще имате възможност да прецените искате ли да бъдете запознаван с хода на досъдебното производство и да Ви бъдат предявявани материалите по делото.
Инспекторът нещо Ви е "метнал"за теримесечният срок. Когато отидете следващият път попитайте дали този "инспектор" е дознател или оперативен работник.
И не на последно място, за да не Ви мотаят и залъгват наемете си адвокат и идете с него. Така или иначе такъв ще Ви трябва за по нататък в съдебна фаза.
За съжаление, много от оперативните работници се изхвърлят и лъжат хората...докато не се подходи агресивно.
Просто от любопитство... от къде сте?
С оглед това, което споделяте обаче смятам, че скоро ще Ви призове дознател да разпит. Ако сте подал жалба в полицията за случилото се- нанесена средна телесна повреда и отнети вещи говорим за грабеж- тежко умишлено престъпление. Жалбата Ви вече най- вероятно е придвижена към прокуратурата, а от там са образували ( или ще образуват досъдебно производство). От там нататък започва същинското разследване и ще бъдете призован за разпит. При него ще имате възможност да прецените искате ли да бъдете запознаван с хода на досъдебното производство и да Ви бъдат предявявани материалите по делото.
Инспекторът нещо Ви е "метнал"за теримесечният срок. Когато отидете следващият път попитайте дали този "инспектор" е дознател или оперативен работник.
И не на последно място, за да не Ви мотаят и залъгват наемете си адвокат и идете с него. Така или иначе такъв ще Ви трябва за по нататък в съдебна фаза.
За съжаление, много от оперативните работници се изхвърлят и лъжат хората...докато не се подходи агресивно.
- sympatiagata
- Младши потребител
И още нещо, ако нямате съдебно-медицинско удостоверение за нанесената средна телесна повреда извадете си. За него се плаща, но после ще бъде много полезно.
Само дознател или прокурор имат право да привличат като обвиняеми!
А колкото до гражданския иск да, не е зле да помислите и за това, но това става или по време на съдебна фаза или след като приключи целият наказателен процес .
Желая Ви успех!
Само дознател или прокурор имат право да привличат като обвиняеми!
А колкото до гражданския иск да, не е зле да помислите и за това, но това става или по време на съдебна фаза или след като приключи целият наказателен процес .
Желая Ви успех!
- sympatiagata
- Младши потребител
Re: ?
sympatiagata написа:Отидете в съответното РПУ и говорете с инспектора, който Ви е съобщил, че телефона Ви е намерен, а извършителят установен.
...
Благорадя за изчерпателния коментар. Студент съм, живея в Студентски град, София. Жалбата подадох в районното там.
Относно адвоката. Можете ли да ми дадете представа колко би ми стувало да ползвам тези услуги?
- docile
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|