- Дата и час: 29 Ное 2024, 18:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
tuzba za obida
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
34 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
4akaite, 4akaite maaaalkoooo
Знаете ли Пенсионерите, които аз наричам "пъпърдаци", защото те нямат статут на евро- пенсионери, а на комунистически остатъци, поддържали малоумен режим 50 години, трябва да бъдат напъхани в резерват.Ами дааа, как има резерват за индианци!!Поколението им е толкова обречено, че дори нямат пари за пилешки крака Поколението на лозунгите, жигулитата, почивните станции и доносите.Бих предложила друго- да им намалят пенсиите, но това пак няма да е пречистваща мярка, а по- скоро възпитателна за тях--така ще заживеят още по-здравословно!!Дядо ми как е лежал по лагерите, и те могат!!Само се влачат по автобусите и личните лекари, и само въртят телефони надолу- нагоре, и гласуват за комуняги, каращи крайслери!!И довчера писаха доноси кой ходи на черква, а днес се кръстят един през друг- Най- големите предатели на вярата- ако приемем хипотезата, че се върне комунизмът, те първи ще се отрекат от Христа и първи ще затрупат чиновническите бюра с доноси!!!
- Niketo
- Младши потребител
Всички сме "резултати" на някакво "минало".
Върнете се в медията, от която изпълзяхте. А ако бълването на омраза Ви действа като терапия, лекувайте се в друг форум.
А по въпроса за вредите Ви- потърсете си адвокат, преценете с него и заведете гражданско дело, в което да доказвате, че съседите са злоупотребили с правото си на жалба, която злоупотреба е била вредоносна за Вас.Не е толкова лесно
Наказателният кодекс засега го оставете намира, освен когато пишете " по служба", защото професията Ви е "източник на повишена опасност" досежно чуждите права на добро име.
Върнете се в медията, от която изпълзяхте. А ако бълването на омраза Ви действа като терапия, лекувайте се в друг форум.
А по въпроса за вредите Ви- потърсете си адвокат, преценете с него и заведете гражданско дело, в което да доказвате, че съседите са злоупотребили с правото си на жалба, която злоупотреба е била вредоносна за Вас.Не е толкова лесно
Наказателният кодекс засега го оставете намира, освен когато пишете " по служба", защото професията Ви е "източник на повишена опасност" досежно чуждите права на добро име.
- kpavlova
- Активен потребител
Re: pitane
Niketo написа:позорността не е обстоятелство, което е доказуемо- чувствала съм се засрамена, набедена, злепоставена, защото не бих си позволила незаконни действия!!!!
Какво искате да кажете - че според Вас съдът трябва да осъди тези които Вие посочите, само защото Вие сте се оплакали от тях, че сте засрамена, набедена, злепоставена и т. н. Напротив, точно тези обстоятелства трябва да се преценят от съда и ДА СЕ ДОКАЖАТ. Съдът е този, който трябва да прецени дали действията на съседите Ви по някакъв начин Ви засрамват, набедяват и т. н. Това са правилата на правораздаването. Може би в журналистиката не е така, но Вие се готвите да влезете в съда. А съдът съди въз основа на доказателства.
И когато пишете във фуорум за юристи не употребявайте правни термини едно към гьотере - първо си изяснете какво е набедяване и какво злепоставяне според Наказателния кодекс.
- system
- Активен потребител
Re: tuzba za obida
Niketo написа:Моля за малко помощ!Искам да пусна в районния съд частна тъжба с иск за 2880 лв срещу 4 съседа за обида и клевета.Правих ремонт и съседите се жалваха пред районната администрация, РДНСК, и районната прокуратура, че съм избила фасадата без тяхното съгласие.Отговорът и от трите инстанции е че няма нарушение на ЗУТ и че прокуратурата няма да образува нищо, защото не е налице престъпление.Искът ми е за тези пари, защото съседите настояваха пред инстанциите да затворя помещението, което е за нежилищни нужди, докато не се разреши друг граждански спор между нас, и аз го затворих, за да няма напрежение.Реално тези пари са за мин работна заплата и осигуровки за 1 година, които съм загубила.Според вас как би погледнал съдът на подобна жалба и би ли било в моя полза, ако посоча , че съм журналист в момента и разправиите с всички тези институции ми урониха името в действителност.
Във Вашият случай е за препочитане да водите гражданско дело за непозволено увреждане/деликт/ по реда на чл. 45 и сл. от ГПК. Отнесете проблема си към адвокат.
- etsotov
- Младши потребител
Niama omraza
Първо- няма омраза към никого, няма емоции, просто констатирам....Второ благодаря за мненията , оценявам ги.Трето- че са пъпърдаци, пъпърдаци са- да познавате български пенсионер , който мирише на крем "Нивея"??Всичките традиционно понамирисват на съмнителни неща....
- Niketo
- Младши потребител
Re: Niama omraza
Niketo написа: ... че са пъпърдаци, пъпърдаци са- да познавате български пенсионер , който мирише на крем "Нивея"??Всичките традиционно понамирисват на съмнителни неща....
Изказване, достойно за един журналист.
- system
- Активен потребител
Re: Niama omraza
Niketo написа:Първо- няма омраза към никого, няма емоции, просто констатирам....Второ благодаря за мненията , оценявам ги.Трето- че са пъпърдаци, пъпърдаци са- да познавате български пенсионер , който мирише на крем "Нивея"??Всичките традиционно понамирисват на съмнителни неща....
Ха, дано не се развихряте по същия начин и на работното си място (в което лично се съмнявам)!
- Sahiba
- Потребител
pak dela
Това каква съм в професионален план няма отношение по темата.В крайна сметка аз наистина мисля да ги съдя, да си потърся правата, защото хвърлих пари и нерви за нещо, което им беше обяснено от две институции независимо една от друга, че няма незаконни действия.
- Niketo
- Младши потребител
вижте, вярно е ,че защитата на правата е лично "право" и лично дело, помислете колко сигурен е успешния резултат на такова дело и дали ще Ви ползва то.
Оставихме вече НК и клеветата намира, надявам се.Водите иск по чл.45 от ЗЗД.Противоправното поведение на Вашите съседи се е изразява - явно- в злоупотреба с правото на жалба.Трудно ще го обосновете и докажете.Трябва да успеете да докажете, че съседите Ви, с абсолютно ясно съзнание, че нямат право да се жалят, го правят, като най-добре е / по лесно доказуемо е / да установите, че го правят с друга цел.Най-вероятно в мотивите на съда, който ще Ви отхвърли иска ще прочетете - правото на жалба срещу актовете на администрацията е конституционно установено и за упражнението му не следва да се носи отговорност.Отговорността, която законите предвиждат, ако искането / твърдението на жалбоподателя- е невярно, респ.неоснователно- това е отговорността за разноски по съответния процесуален закон.От друга страна, "подаването на жалба до компетентния административен орган при неизяснена фактическа обстановка ..." не съставлява противоправно поведение./това последното е цитат от реално решение по реално дело като Вашето бъдещо/.Другото, което може да Ви каже съда е ,че забавянето на започването на дейността - примерно- или спирането на издаването на разрешение за определена Ваша дейност, както и спирането на определена Ваша дейност, зависи от административния орган, а не е във властта на самия жалбоподател, за това той не е действал противоправно.Примерно.
Консултирайте се с колега, на който да занесете цялата си "целулоза" по случая, а той трябва да разбира от облигационно право, както и от ЗУТ, както и от вещно право/ май казвахте, че имате и някакъв собственически спор, не помня вече/
И то, си е Ваша работа, ама понеже предпочитам настъплението пред отстъплението, като подход, защо не си отворите обекта да работи, като от админ.правна гледна точна всичко си му е наред?Няма ли да страдат повече съседите така ?
И още нещо, длъжниците се "наказват" не със завеждането на дело, а с осъждане и реално изпълнение на осъдително решение.
Оставихме вече НК и клеветата намира, надявам се.Водите иск по чл.45 от ЗЗД.Противоправното поведение на Вашите съседи се е изразява - явно- в злоупотреба с правото на жалба.Трудно ще го обосновете и докажете.Трябва да успеете да докажете, че съседите Ви, с абсолютно ясно съзнание, че нямат право да се жалят, го правят, като най-добре е / по лесно доказуемо е / да установите, че го правят с друга цел.Най-вероятно в мотивите на съда, който ще Ви отхвърли иска ще прочетете - правото на жалба срещу актовете на администрацията е конституционно установено и за упражнението му не следва да се носи отговорност.Отговорността, която законите предвиждат, ако искането / твърдението на жалбоподателя- е невярно, респ.неоснователно- това е отговорността за разноски по съответния процесуален закон.От друга страна, "подаването на жалба до компетентния административен орган при неизяснена фактическа обстановка ..." не съставлява противоправно поведение./това последното е цитат от реално решение по реално дело като Вашето бъдещо/.Другото, което може да Ви каже съда е ,че забавянето на започването на дейността - примерно- или спирането на издаването на разрешение за определена Ваша дейност, както и спирането на определена Ваша дейност, зависи от административния орган, а не е във властта на самия жалбоподател, за това той не е действал противоправно.Примерно.
Консултирайте се с колега, на който да занесете цялата си "целулоза" по случая, а той трябва да разбира от облигационно право, както и от ЗУТ, както и от вещно право/ май казвахте, че имате и някакъв собственически спор, не помня вече/
И то, си е Ваша работа, ама понеже предпочитам настъплението пред отстъплението, като подход, защо не си отворите обекта да работи, като от админ.правна гледна точна всичко си му е наред?Няма ли да страдат повече съседите така ?
И още нещо, длъжниците се "наказват" не със завеждането на дело, а с осъждане и реално изпълнение на осъдително решение.
- kpavlova
- Активен потребител
maaaleeee
Първосигналната Ви реакция и елементарния Ви коментар тип кандидат студент на изпит по български език и литература с кръгла двойка далеч не ме трогва Коментарът Ви за професионалното ми положение също.Оставете на работодателя ми да прецени А това , което Вие окачествявате като омраза ми напомня на 70 те години, когато различната позиция е анатемосана, проклета и забележете----ПРЕМАХНАТА-както Вие казвате "уволнена", и всички са оеднаквени, бедни и равни!!!!
- Niketo
- Младши потребител
Стига сте плюли по колегата, "дойдохте" за съвет и помощ.
"Различна позиция" има, когато изхождаме от приети за установени някакви факти.А Вие плюете по принцип - цяло едно поколение и за всичко.Няма да намерите съмишленици в този форум, в този смисъл.
Изразената позиция колкото и да е крайна, следва да се изслуша.Но от изслушването до разбирането и споделянето на позицията има дълъг път, по който трябва да ни убедите в правотата си, така ,че да Ви повряваме или поне да уважаваме позицията.
"Различна позиция" има, когато изхождаме от приети за установени някакви факти.А Вие плюете по принцип - цяло едно поколение и за всичко.Няма да намерите съмишленици в този форум, в този смисъл.
Изразената позиция колкото и да е крайна, следва да се изслуша.Но от изслушването до разбирането и споделянето на позицията има дълъг път, по който трябва да ни убедите в правотата си, така ,че да Ви повряваме или поне да уважаваме позицията.
- kpavlova
- Активен потребител
oooooo
Бях чувала за домашна агресия--когато един мъж не е съгласен с жена си я бие!!!Вие като не сте съгласен с мен, понеже няма как да ме набиете, ми заповядвате да се скрия по дупките Да умреш от смях Горко на жените около Вас, ако има такива Има човек , има проблем, я шшштт, я по дупките, амммаааа, ще се обаждаме по обществените форуми Толкова ли смешно изглеждате, колкото и звучите, ставате за надзирател
- Niketo
- Младши потребител
Е, стига, де
понеже сте жена, журналист, и не харесвате комунизма и онези, които са живели в него, очаквате да Ви свалим шапка ли? За кое от трите?И в какъв ред?
понеже сте жена, журналист, и не харесвате комунизма и онези, които са живели в него, очаквате да Ви свалим шапка ли? За кое от трите?И в какъв ред?
- kpavlova
- Активен потребител
Re: oooooo
Niketo написа:Бях чувала за домашна агресия--когато един мъж не е съгласен с жена си я бие!!!Вие като не сте съгласен с мен, понеже няма как да ме набиете, ми заповядвате да се скрия по дупките Да умреш от смях Горко на жените около Вас, ако има такива Има човек , има проблем, я шшштт, я по дупките, амммаааа, ще се обаждаме по обществените форуми Толкова ли смешно изглеждате, колкото и звучите, ставате за надзирател
Госпожо, това е форум за юристи, не "обществен" форум. Ние обсъждаме правни въпроси. Ако някой не-юрист поиска мнение, консултация и т. н., по принцип не я отказваме, стига да е по възможностите ни да се справим. Не е редно да изказвате лична неприязън към други, неприятни на Вас хора в ТОЗИ форум, особено към участници в него. Това противоречи както на правилата на колегиалното и етично отношение между участниците във форума, така и, доколкото зная, на журналистическата етика. Още повече че Вашето лично отношение към тези хора няма никакво значение за конкретния случай - има един правен термин в тази връзка, но ще ви го спестя, за да не Ви затруднявам.
Още веднъж прочетете внимателно отговорите на колегите по Вашето запитване и тогава преценете какво да правите. Излишно е да обсъждаме повече.
- system
- Активен потребител
34 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|