начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

КОЛЕГИ ИМАМ СПЕШНО ЗАПИТВАНЕ!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КОЛЕГИ ИМАМ СПЕШНО ЗАПИТВАНЕ!

Мнениеот ivens » 30 Яну 2008, 19:54

Първо моля за извинение,че не съм много наясно с тази проблематика в детаели! И така на 25.10.2006 г. КАТ ми състави акт ,който не бе последван от наказателно постановление и до ден днешен и данъка си платих за МПС-то и там не ме чакаше нищо!Доколкото знам срока за издаване на Наказателно постановление е 6 месеца,които безвъзвратно е минал,значи Акта се погасява по давност,нали така?Или греша? Какво да направя? Да отида в КАТ и да им кажа давайте ми талона вземайте си акта? Какво ще ме посаветвате? Благодаря предварително за отделеното от вас време за отговор!
ivens
Младши потребител

Мнениеот kpavlova » 31 Яну 2008, 00:48

Няма проблем да Ви съставят Наказателно постановление със стара дата и да Ви го връчат сега- стига да са го извели със старата, нали така?
Талона Ви се взема и си карате с акта докато не Ви излезе НП и влезе в сила.Актът заменя талона до един месец, трябва да се "презаверява".Талонът ще Ви го върнат като платите глобата по постановлението- всъщност имате възможност да платите глобата по НП в едномесечен срок от влизането му в сила- дотогава Нак.постановление заменя талона.
Много голяма е вероятността като отидете да си вземете талона, да си Ви дадат нак.постановление с нормална / по-рано от 6 месеца преди нарушението/ дата.Искате си талона, колежката е права.
Е, от НП не можете да избягате,като решат да Ви го връчат, ако е вън от срок, ще обжалвате само на проц.основание.
В прилежащия ми КАТ е така- по 6-7 месеца се чака.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот tati_go » 03 Фев 2008, 23:14

НАП ми връчи НП 11 месеца и 7 дни след издаването му ?!?!?!
ПОЗНАЙТЕ КОГА Е СЪСТАВЕНО???
Актът ми беше за неспазен срок за подаване на документ??

Най-вероятно на гишето ще Ви чака НП съставено в срок до 6 месеца от съставения Ви акт.
Така, че искайте си само талона пък ....
До седем дена можете да обжалвате НП (от датата на връчването).
Аватар
tati_go
Потребител

Назад към Наказателно право