Смятам, че правото да получавате детски надбавки се е породило, когато детето е дошло да живее при вас. До момента, до който не подадете в Социалните служби молба да получавате вие тези детски добавки - за държавата правоимащ е другият родител, който преди това е подал такава молба и те (социалните) ще продължават да ги превеждат на него, защото за тях не е известна промяната в местоживеенето на детето. Така че, по-най бързия начин подавайте молба, че вие трябва да ги получавате за напред и те са длъжни да ги прехвърлят към вас. Приложете към молбата всички изисквани от закона документи, в това число и невлязлого в сила решение за родителски права, бележка от учулището и т.н..
За минало време - за периода, в който детето е живяло при вас, имате право да съдите за неоснователно обогатяване другия родител, който е получавал от държавата детските добавки, но не ви ги е давал на вас като родител, който отглежда детето. Ако спечелите делото - ще Ви присъдят и направените разноски за това дело, стига да ги поискате от съда и да докажете какви разноски сте направили.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Семеен кодекс
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Семеен кодекс
jiji22, относно незаконното обогатяване на ответната страна, която е получавала детските надбавки 8 месеца назад, моля само да ми подкаскажете къде и по кой член от ГПК или СК да заведа делото за което ме съветвате. Ще го направя сам. Само ми помогнете за това , не е трудно според мен.
- Сашо
Re: Семеен кодекс
Неоснователното обогатяване е уредено в ЗЗД - мисля, че беше чл.59 -общия състав на неоснователно обогатяване за чужда сметка, като обогатилият се дължи връщане на това, с което е обедняло другото лице.
- jiji22
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|