начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Кратък въпрос

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кратък въпрос

Мнениеот wesselchen » 01 Фев 2005, 19:06

Може ли едно дело да е архивирано без решението на съда да е влезнало в сила?
wesselchen
Младши потребител

Re: Кратък въпрос

Мнениеот Гери » 01 Фев 2005, 20:34

Не, но на практика в СРС - брачно имах такава случка! Всичко е възможно!
Гери

Мнениеот Мартина Баиданова » 01 Фев 2005, 21:15

Здравейте,
брат ми е на 16год. и се нуждае от операция в чужбина(в Русия),но поради това,че родителите ми са разведени(а брат ми няма пълнолетие),са необходими подписите и на двамата родители.
Баща ни живее в Австрия и не сме имали контакт с него повече от три години.Той не се обажда,а аз дори не знам телефонът му,нито в кой град живее.От 15год. той не живее с нас и не е полагал родителски грижи.
Операцията е планирана за началото на април,тази година и подписът на баща ни ни е необходим възможно най-скоро.
Има ли начин брат ми замине,за да му бъде направена операцията,без подписа на баща ни при тези обстоятелства,които изброих и ако не,как бихте ми препоръчали да го намеря?Какво е най-добре да предприемем двете с майка ми?
Предварително Ви благодаря за съдействието.
Мартина Баиданова

Мнениеот Пионерче » 01 Фев 2005, 21:20

Може да се поиска отнемане на родителски права.
Другото, което ми хрумва, е да се поиска разрешение от Дежурния съдия, т.к. лицето не може да бъде открито.
Пионерче

Мнениеот Пионерче » 01 Фев 2005, 21:25

72 СК може би
Не знам
Пионерче

Мнениеот wesselchen » 02 Фев 2005, 12:33

Здравейте! За съжаление не мога да ви помогна по Вашия проблем. Исках само да кажа, че е по-добре да пуснете запитването си като тема, а не като отговор на мойта, защото така възможността да я видят повече хора и да Ви дадат подходящ съвет е по-голяма.
wesselchen
Младши потребител

Назад към Семейни казуси