начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

И пак ще има конкурси за магистрати - втора част!!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот mistik » 09 Фев 2008, 11:19

genius75 написа:И що да им пожелавам успех ?!?! Дори да не ги огрее, кво? Няма пак да са съдии, прокурори..., ли. Тях няма кво да ги мислим.
По-важно е да се следи, кога ще излезе конкурса за първоначално встъпване.
Отличен 6 за нерегистрирана. Правилна мисъл.

Супер разсъждене за юрист и то интересуващ се от конкурсите за магистрати. Само че, господин юрист като мислите по този начин за какво тогава отивате пред съда на който задачата му е да раздава безпристратно правосъдие. Новата наредба и закон имат толкова недостатъци, че те ще засегнат както първоначално постъпващите така и малкото работещи в системата наивници смятащи, че все някога ще престанат назначенията на роднинско-приятелско-любовнически принцип, както продължават да се правят и по настоящем.
mistik
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 13 Фев 2008, 18:20

Като ме познаваш толкова добре, какъв е начина ми на разсъждение ?!?!? :twisted:
И какво общо има правоприлагането? :twisted:
Въпросите са риторични......От мистик отговор не искам........
genius75
Потребител

здравейте, интересна компания се е събрала около тази тема

Мнениеот best_judge » 14 Фев 2008, 15:21

прочетох вашите мнения, явно атестацията не ви вълнува. мисля, обаче, че този проблем е доста сериозен. комисии, оценки, конкуренция - има ли практика някъде в страната вече - по повод на ранговете. ще ви бъда благодарна за по-конкретни примери. успешен ден
best_judge
Нов потребител

Мнениеот genius75 » 15 Фев 2008, 16:13

Здравей, най-добрия съдия! Наистина интересна компания се събрахме! Само идиоти и зевзеци (включая и себе си :lol: ) !
Има разни решения на страницата на ВСС в частта на протоколите. Разгледай и надявам се, ще се ориентираш. Струва ми се, че все още няма окончателни резултати! Чао!
genius75
Потребител

Мнениеот t.gr_today » 27 Фев 2008, 16:17

Здравейте!
Може ли да попитам....а и ако може и отговор да получа...конспект за конкурса има ли и от къде мога да си го сваля?
t.gr_today
Нов потребител

Мнениеот contralegem » 27 Фев 2008, 19:15

За кой конкурс - ако за младши, то няма обявен ни нов конкурс, ни нов конспект. Ако има, би трябвало да е на страницата на ВСС, в подзаконови актове. Имаше един Коспект за конкурсни изпити за младши съдии, младши прокурори и младши следователи към старата Наредба, но са го махнали. Мисля, че някой го беше публикувал в старата тема. Приет е с Протокол 41, съгласно Решение на ВСС от 4.10.2006 г.
contralegem
Потребител

Мнениеот eklekti4kata » 27 Фев 2008, 19:39

На въпроса на колегата за ранговете при атестирането - в Наредбата пише, че при еднакъв резултат от атестирането, се гледа кой има по-висок ранг.Няма как да има обаче практика, те още събират документите.
Аз искам да попитам някой от явявалите се за младши длъжности - ако се явяваш на конкурс за младши съдия и искаш само за наказателен, има ли това значение, защото за казусите пише ,че се явяваш на казус от "съответния правен отрасъл"- то за мл.следовател и мл.прокурор-ясно за отрасъла ,но за съдиите не знам дали има предварително деление на граждански и наказателен, както са по отделенията в съдилищата.Как мислите?Май няма значение къде си по-силен и какво искаш.
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот ponedelnik » 07 Мар 2008, 09:30

Колеги, на какво се дължи това мълчание?
ВСС мълчи, а заедно с него и всички останали също .....
До къде я докараха с атестациите?
Мислите ли, че има обективен критерий, който да позволява да отличиш един съдия от друг .... , както и че тези критерии има кой да ги приложи честно?
ponedelnik
Младши потребител

Мнениеот tomi_1 » 12 Мар 2008, 16:03

Може ли да разясните какво значи конкурс чрез атестиране ? Само хора от съдебната система ли могат да участват или и външни ?
tomi_1
Младши потребител

Мнениеот Biby » 12 Мар 2008, 16:52

Само хора от системата.
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот rayan » 14 Мар 2008, 16:42

Вижте кои са хората от системата кандидати за местата чрез атестиране.
http://www.vss.justice.bg/bg/jobs/01-2008/1.htm
rayan
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 14 Мар 2008, 20:48

Гледайте внимателно, колеги! Да не Ви хрумне да станете младши магистрати.... Както е по "закон", ние, младшите, си оставаме ничии деца - уж сме в системата, а сме вън фактически. И нашият по-голям от 3 години юридически стаж, включващ и магистратски такъв, изобщо не може да се сравнява например с 3 години общ юридически стаж. Възмутена съм безкрайно от отношението към едни от малкото хора в системата, които сме влезли в нея след конкурс, и по-голямата част от нас не сме с вуйчо-владика. Не че не го знаехме, но толкова грозно и брутално да ни покажат, че не ни искат - това аз лично не го очаквах.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот dozn03 » 15 Мар 2008, 13:27

Подкрепям напълно горното мнение. Единственото обяснение, което успях да измисля е, че в закона е формулирано "конкурс за съдии, прокурори и следователи", т. е. не са включени младшите. Не твърдя, че е правилно и логично - напротив. Тук за мен сего възниква въпросът, ако си подадете заявленията за участие в конкурса за външни, като бъде обявен, дали ще ви допуснат. Или там пък ще кажат, че не може да участвате, защото сте "вътрешни"? :shock:
dozn03
Потребител

Мнениеот asddsa » 17 Мар 2008, 11:04

А, нямате ли възможност да обжалвате недопускането Ви до конкурса.
Ако ЗСВ и наредбата за конкурсите не позволяват обжалване, пробвайте до омбудстмана - в някой от протоколите от заседанията на ВСС четох, че ВСС сезира омбудсмана относно някакви ваши проблеми - май дали младшите след като им изтече мандата могат да работят в СРС тъй като там районните съдии са с ранг на Окръжни.
Така, че дори и нищо да не излезе от обжалване и сезирането на омбудсмана то поне няма какво да загубите. Айде успех.
asddsa
Младши потребител

Мнениеот crazyfrog » 17 Мар 2008, 11:21

Малко се отклонявам от темата, но относно възрастта виждам доста попрезрели кандидати - над 40, че и 50 годишни кандидати за нотариуси ...
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Мар 2008, 11:39

crazyfrog написа:Малко се отклонявам от темата, но относно възрастта виждам доста попрезрели кандидати - над 40, че и 50 годишни кандидати за нотариуси ...

И какво от това , хората си имат стажа ,работили са в системата,някой искат да се преместят .
Я виж колко стаж се иска за окръжен и за апелативен и върховен съдия и си направи сметката как се придобива тоя стаж и колко опит и знания трябва да имаш .
А за нотариуси виж вазрастта в закона ,аз съм далеч от мисълта ,че ако имаш някакв стаж ,който не е свързан и никога не е бил свързан с нотариалната работа ще имаш и познанията да я вършиш ........
Боже до къде я докарахме ..........възраст!
donna
Старши потребител

Мнениеот portokal » 17 Мар 2008, 13:38

crazyfrog написа:Малко се отклонявам от темата, но относно възрастта виждам доста попрезрели кандидати - над 40, че и 50 годишни кандидати за нотариуси ...

На 40-50-годишните не им отива да си търсят нова работа, или как? :)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот crazyfrog » 17 Мар 2008, 15:42

2. Специфични изисквания:
1.Да не са по-възрастни от 40 години към датата на обявяване на конкурса /изискването не се прилага за кандидатите - настоящи и бивши служители на МВР/.

цитат от изискване за дознатели ...
crazyfrog
Младши потребител

Мнениеот agents_group » 17 Мар 2008, 19:32

sunshine_75 написа:Възмутена съм безкрайно от отношението към едни от малкото хора в системата, които сме влезли в нея след конкурс, и по-голямата част от нас не сме с вуйчо-владика. Не че не го знаехме, но толкова грозно и брутално да ни покажат, че не ни искат - това аз лично не го очаквах.

И какво сега - хленч до Бога ли е туй, що ли... Даааа, значи вие сте една от онези, дето си помислиха да излъжат СИСТЕМАТА !!! И какво ги навирате в очите на хората тия конкурси, по никой начин не мога да разбера, явили сте се, спечелили сте, хубаво... ние като сме назначени без конкурс, като да не сме пак съдии, как сме катерили стълбицата. Нямали били вуйчо - владика... че купете си бе, например :lol: :lol: :lol: Чакайте си да ви мине срока и ще ви назначат... Обаче те не, та не, искат като по тарикати от останалите да минат напред с незнайно колко гърди. Ама сте хем смешни, хем жалки, направо не знам как да ви окачествя, ама хайде стига, че ви отделих предоста време 8) 8) 8)
Последна промяна agents_group на 18 Мар 2008, 19:04, променена общо 1 път
agents_group
Младши потребител

Мнениеот samoten_agent » 17 Мар 2008, 22:36

Глей с`а, дядка, к`ва е работата.
Като външен с 3 години стаж извън системата имаш право да се явиш на конкурс за 20-те процента места за хора отвън.
Като младши на една година + 3 години извън системата нямаш право да станеш районен сега нито по атестация, нито като външен, защото си вътрешен.
Там е цялата работа. Парадоксът, дет` съ вика. Че не е болка за умиране, не е, ама ти тука к`ъв го раздаваш?
samoten_agent
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити