начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

пълномощно-пенсия

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пълномощно-пенсия

Мнениеот Борис » 21 Фев 2005, 14:20

Здравейте,
Бих бил благодарен ако ме посъветвате!
С пълномощно, издадаено в българско представителство в чужбина съм упълномощен да взимам пенисята на майка ми. Когато отидох първия път в пощата, служителката ми каза, че не може да се прави пълномощно на международен паспорт, трябвало на личната карта. Въпреки, че не се съгласих, реших, че е по-добре да поискам да ми изпратят ново пълномощно, с данните от личната карта. Така и стана - изпратиха ми ново пълномощно. Когато отидох с новото пълномощно същата служителка реши, че този път ще ми откаже, тъй като не съм носел личната карта на майка ми за да провери данните. Казах и че това си е работа на консула или на който подготвя пълномощното и й предложих да види моята лична карта. Но изглежда има хора, които когато си наумят, че ще показват "огромната" власт, с която разполагат го правьт на всяка цена, макар и във вреда на тези заради, които са назначени на работа. Както и да е, с най-голямо уважение й обясних, че не мога да взема личната крата, пък и не е нужно. Бе ми отказано. Да си търся правата по съдебен път, смятам да го оставя каго последна възможност.
И сега за съвета. Незнам какво да направя. Сещам се за Закона за жалбите, но тъй като нямам юридическа подготовка се обръщам към вас. А също така е възможно и аз да не съм прав!
Благодаря за търпението!
Борис
Борис

Re: пълномощно-пенсия

Мнениеот monteskio. » 21 Фев 2005, 14:41

Здравейте,
Както първото ,така и второто пълномощно са ВАЛИДНИ. съгласно закона за б.документи за самоличност,такива са както паспорта,така и личната карта. Удостоверяванвто на верността наидентификационните данни на УПЪЛНОМОЩИТЕЛЯТ се извършва от нарочен орган,катовъв вашият случай това компетентното лице в посолството. След като тези лични данни са удостоверени, всички останали субекит следвамда приемат тези факти за истински. Предвди съществуването на документа изявяващ волята на определено лице, не е необходимо във вашия случай да представяте други документи на упълномощителят. Единствен отрябва да се срявнят вашите данни. Служителката си е превишила правата, което е основание да подадете жалба до директора на съответната п.станция, с правно основание чл.125,126 КТ, за недобросъвестно изпълнение на служебните задължение,както иза незачитане насилата на официални удостоверителни документи. В жалбата,накратко опишете ситуацията и се позовете наоснованието,мкоето ви написах.
УСПЕХ!

monteskio
monteskio.

Мнениеот адв. » 21 Фев 2005, 15:26

И ДВЕТЕ ВИ ПЪЛНОМОЩНИ СА О.К. !!! Тази служителка си проси една жалба от Вас до началника си !
адв.

Мнениеот ела » 21 Фев 2005, 17:07

Съгласна съм с колегите, но от опит ще Ви кажа - един скандал (по-възможност по-голям и на по-висок глас) и викане на началника.... на място - никакви жалби - "право куме в очи"...
ела

Мнениеот галина » 21 Фев 2005, 18:45

Явно служителката е много ядосана от факта,че майка ви е в чужбина и работи,като на всичкото от горе получава по-голяма заплата от нея и не щеш ли на всичкото от горе иска и полагащата и се пенсия. вие сте напълно в правото си и не позволявайте на някаква служителка недоволна от всичко и от всеки да ви разиграва.Не ходете повече при нея, а направо при началника/дано само и той да не е същия/.Успех !
галина

Мнениеот Пионерче » 21 Фев 2005, 19:04

И, разбира се, за всичко това си имате свидетел, незаинтересован, нероднина.
Пионерче

Мнениеот Борис » 21 Фев 2005, 19:11

Много благодаря за всички съвети!
Наистина сега се чувствам с малко повече самочуствие за да подам жалба. Може би нямам свидетели, но поне една жалба вече ще изясни нещата и най-малкото ще и кажат на служителката, че имам право да я получа.
Благодаря отново!
Борис
Борис

Мнениеот Пионерче » 21 Фев 2005, 19:22

Еми вземете някой познат и отидете с него отново.
Пионерче

Мнениеот галина » 21 Фев 2005, 20:46

И да не забравиш да пишеш във форума за развръзката!!!!!!
галина

Мнениеот monteskio. » 21 Фев 2005, 21:01

Е, много ясно, че ако постъпи така, както го посъветвах - всичко ще бъд еок.))

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот Борис » 27 Фев 2005, 21:09

Здравейте, пиша за да ви разкажа как се развиха нещата.
Не успях да подам жалба, тъй като докато проучвах каква е длъжността на служитлеката и къде в йерархията се намира, попаднах на нейна колежка в друга поща. Когато й обясних и показах леко раздразнение, тя се обади на първата (оказа се, че я познава) и културно й обясни, че имам право да взема парите. Та така, определи ми първата служителка една дата. Излиза малко, че пак тя от добра воля ще ми ги даде, но щом й доставя удоволствие аз няма в този случай да се ежа. Лошото е, че не би трябвало да се случват по този начин нещата. Както и да е, мисля, че ще мине известно време докато ще искаме, освен същинското задължение, и малко уважние.
Благодаря ви за съветите!
Борис
Борис

Мнениеот адв. » 28 Фев 2005, 00:57

Пак заповядай !
адв.

Мнениеот галина » 28 Фев 2005, 20:10

Радвам се,че сме помогнали! Опитай отново при нужда!
галина

Назад към Взаимопомощ