начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

семеен кодекс-издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

семеен кодекс-издръжка

Мнениеот Милена » 08 Мар 2005, 16:58

Здравейте!Интересуваме имам ли право да искам издръжка за нашето дете(11г.)от съпруга ми,с който сме разделени от 6месеца,но все още имаме брак?И ако имам право какъв е редът за това?
Благодаря ви!
Милена

Re: семеен кодекс-издръжка

Мнениеот monteskio » 08 Мар 2005, 18:02

чл. 82 СК.

monteskio
monteskio
Активен потребител

Re: семеен кодекс-издръжка

Мнениеот галина » 08 Мар 2005, 18:47

Да имате право да търсите издръжка от съпруга си,независимо от това,че все още нямате развод.Към момента вие сте във фактическа раздяла и това не пречи да заведете иск пред районния съд.Обръщате се към адвокат и той ще свърши цялата работа.Надявам се,че сме били полезни до тук.Успех!
галина

Назад към Семейни казуси