donna написа: Всички получават по 1/3- това е абсолютно сигурно
Откъде тая сигурност . въпросът изглеждаше почти елементарен а очевидно преди 70 години е бил предмет на ожесточена полемика.
|
|
donna написа: Всички получават по 1/3- това е абсолютно сигурно
bartol написа:donna написа: Всички получават по 1/3- това е абсолютно сигурно
Откъде тая сигурност . въпросът изглеждаше почти елементарен а очевидно преди 70 години е бил предмет на ожесточена полемика.
rujena1 написа:donna написа:bartol написа:Наследяване на покрити недвижими имоти от преживяла съпруга и две разнополови деца през 1943 г.
Това което четете в чл.38, изр.2 ЗН се оказва че не се прилага.
Верният отговор - само в Определение № 23 от 1931 г. на ОС на ВКС
Публикувано е само в едно периодично списание - БЮ от 1931 г.
т.е. правата са по 2/5 за децата независимо от пола им и 1/5 за съпругата.
Коментаторите на ЗН Тончев и Фаденхехт оспорват категорично това - според тях правата са по 1/3 за всички.
От 1952 г. досега по прилагането на чл.38 във вр. с чл.21 от ЗНасл. отм.няма публикувано нито едно решение
Не съм чела коментарите ,но и за мен правата са по 1/3 за всекий .
Всички получават по 1/3- това е абсолютно сигурно
donna написа:bartol написа:donna написа: Всички получават по 1/3- това е абсолютно сигурно
Цитата не е мой не злоупотребявай
donna написа:rujena1 написа:donna написа:bartol написа:Наследяване на покрити недвижими имоти от преживяла съпруга и две разнополови деца през 1943 г.
Това което четете в чл.38, изр.2 ЗН се оказва че не се прилага.
Верният отговор - само в Определение № 23 от 1931 г. на ОС на ВКС
Публикувано е само в едно периодично списание - БЮ от 1931 г.
т.е. правата са по 2/5 за децата независимо от пола им и 1/5 за съпругата.
Коментаторите на ЗН Тончев и Фаденхехт оспорват категорично това - според тях правата са по 1/3 за всички.
От 1952 г. досега по прилагането на чл.38 във вр. с чл.21 от ЗНасл. отм.няма публикувано нито едно решение
Съгласна съм с Вас напълно но ме гложди нещо - втората съпруга на Т като получава неговата 1/2 респективно и Н нещо не ми се връзва. Нали съпруга наследява с всички редове, т.е не би ли трябвало да наследи заедно със сестрата на Т - М мисля беше?????
Не съм чела коментарите ,но и за мен правата са по 1/3 за всекий .
Всички получават по 1/3- това е абсолютно сигурно
Ей ти го целият цитат , аз просто си изчислих квотите съобразно закона ...
beckham написа:Rujena1 най-ме кефи как разсъждава. Мисля, че отговорите и са най- адекватни и правилни. Личи си, че е добре подготвена. Хайде дано стане нотариус.
karanedeff написа:rosi_ros написа:Колеги, при какви идеални части и по отношение на кои наследници реституирахте имота ?Мисля, че никой нищо не писа по този въпрос.
Реститутка е само дъщерята М., а след нейната смърт през 1995 г. дъщерята й Л. и синът й Ж. - естествено при радни квоти за двамата
donna написа:Това какво значение има , и не е вярно ?
Ти като по млад да не би да си получил комплекси ...учи се ,тъкмо като станеш на 50г ще сключиш ДГИ ,като в казуса със срок , така или инъче договора си е напълно действителен
Колкото и на колежката това да не и хареса
Пък докато тече гледането и издръжката ти ,току виж отчуждят половината ти двор за улица и мероприятието не се изпълни по причини разни ...и ти да се надаш ,на процедурата по ЗКИР ,че ще ти опрай положението
tarboxx написа:donna написа:Това какво значение има , и не е вярно ?
Ти като по млад да не би да си получил комплекси ...учи се ,тъкмо като станеш на 50г ще сключиш ДГИ ,като в казуса със срок , така или инъче договора си е напълно действителен
Колкото и на колежката това да не и хареса
Пък докато тече гледането и издръжката ти ,току виж отчуждят половината ти двор за улица и мероприятието не се изпълни по причини разни ...и ти да се надаш ,на процедурата по ЗКИР ,че ще ти опрай положението
Донна дано да сте права за ДИГ и аз мисля че е възможно, само питам какво Ви е мнението за следното: те имат по 1/3 ид.част, сина Т почива през 1953 г. преди майка си и се наследява от сина си който пък го наследява втората му съпруга. Дела на майката - 1/3 след нейната смърт се разпределя на дъщерята и наследниците на сина Т. т.е по 1/ 2 , НО втората съпруга би трябвало да не наследи транслативно , а наследява с всички редове, т.е би трябвало 1/2 от насл.на Т да се раздели между втората съпруга и наследниците на дъщерята. Моля пишете за мнението си защото аз не мога с точност да се сетя как беше формулиран казуса и мисля че последния ми само извод е грешен - не наследява направо втората съпруга, респ. Н а дела на Т се разделя между втората съпруга и сестрата на Т. Дано ме разбрахте нещо не ми тече мисълта.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта