начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Може ли БЕРБАТОВ и ПИБ да отнесат някакво наказание???

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот BAHUHA » 18 Юни 2008, 16:29

toti99, ти разпостраняваш лъжи, за което може да бъдеш глобен съгласно закона:
"Банката наскоро имаше проблеми - отбелязаха го и от БНБ" ???????

Напротив! БНБ казаха, че банката НЯМА проблеми
http://www.darikfinance.bg/view_article ... le_id=7519

Модераторът трябва да те изтрие, иначе той ще отнесе глобата, а може и ДАНС да се заинтересува.......
между другото - а ти откъде знаеш, че Бербатов не си държи всички пари там.
Внимавай със спекулациите!!!!!!!!!!!
По скоро тези тук могат "да отнесат някакво наказание"
BAHUHA
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 18 Юни 2008, 20:54

Тоти, дай да се разберем. На Бербатов ПИБ е "неговата" банка, защото му плаща хонорар да го показват по телевизията ;-) Кое е нелогичното? Дори е и напълно морално! Как да не кажеш, че банката е твоя, когато ти плаща? Щеше да е... хайде не неморално, а глупаво, ако не ти плащаше :P

Пък така си е. Гонзо защо няма банка? Или поне не я казва по телевизията коя е :P. Като колега икономист, сам разбираш, че за едната лихва, как да ги похвалиш :wink:
Като стана дума... ти ако трябва да си вкараш парите някъде, ще се довериш ли на "ритнитопковец"? Или, да кажем, ако Андрей Слабаков, Стефка Костадинова или Жени Калканджиева ти препоръчат Коментар на Международните счетоводни стандарти редакция 2007 ти би ли си ги купил? Виж, за последната бих се замислил :P ако книжката върви с вечеря, ама...

А за самата ПИБ, аз много добре работя с тях. За момента нямам забележки към обслужването.

btw... Как се сети да пуснеш такава тема в раздел "Конкурси, изпити"?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот toti99 » 19 Юни 2008, 13:19

BAHUHA - чети Фнимателно.

toti99, ти разпостраняваш лъжи, за което може да бъдеш глобен съгласно закона:
"Банката наскоро имаше проблеми - отбелязаха го и от БНБ" ???????

Напротив! БНБ казаха, че банката НЯМА проблеми

Как ти звучи това - ИМАШЕ - на мен ми звучи / а то си е и така по всички граматически правила / като нещо което го е имало и сега го нема .

Аз говоря в сегашно време . Поведението на Бербатката е неморално от гледна точка на потребителите. Затова и казвам да се сезира въпрпосната комисия . Питането ми е чисто правно . Има ли достатъчно състав за сезиране на Комисията ако се окаже , че Бербатката няма достатъчно солидна сума в ПИБ.

Хипотетично - Имаме реклама на крем за лице да кажем от Глория.
Глория обаче въобще не употребява рекламирания крем. След време /или по време на рекламната кампания / няколко жени употребяващи въпросния крем получат някакви почти неотстраними обриви или гадна алергия какво ще стане. Жените ще кажат , че са се подвели от участието в рекламата на Глория , иначе е нямало да купат въпросния крем.

На теб оставям изводите какво ще и се случи на Глория след като жените разберат , че Глория въобще не използва въпросния крем , и на компанията производител на крема разбира се ....... .

Нямам нищо против ПИБ - просто не е морално да лъскат в момента имиджа си с Бербатката .
toti99
Потребител

Мнениеот sunrise » 19 Юни 2008, 13:53

Абе , сага като се замисля, имаше една реклама на един бобър, дето си миеше зъбите с колгейт и те направо светеха като слънце. Ама моите не. В тази връзка , някой дали знае адреса на бъбъра, щото тоя взе ,че ме подведе? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот satir » 19 Юни 2008, 13:55

toti99 написа:...
БАНКАТА ИМА/ШЕ ПРОБЛЕМИ С ТАКИВА КАТО ВАС, КОИТО ДРЪНКАТ НАЛЯВО И НА ДЯСНО ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ!!!
И всеки ще си лъска имиджа както може :!: Не виждам нищо нередно в това. Ако некой като Вас я и "изцапал" нормално е да се попребърше след това :idea:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот satir » 19 Юни 2008, 13:57

sunrise написа:Абе , сага като се замисля, имаше една реклама на един бобър, дето си миеше зъбите с колгейт и те направо светеха като слънце. Ама моите не. В тази връзка , някой дали знае адреса на бъбъра, щото тоя взе ,че ме подведе? :roll:

ул. "Бистър поток" завой N126 третия бент у лево
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот toti99 » 19 Юни 2008, 14:28

Бобри - мобри ... глупости на търкалета...... бегаш по "тъч линията" нещо....

Глория и Бербатката са си баш истински , и не и завиждам на Глория при казус като посочения по - горе.
toti99
Потребител

Мнениеот BAHUHA » 19 Юни 2008, 15:39

toti99, сигурна съм, че тук всички са грамотни и не е необходимо да си губим времето с глаголи.
Важен е смисълът, нали така? Казаното от теб - "отбелязаха го от БНБ" предполага, че ПИБ наистина са имали проблеми. А впоследвтвие се оказа, че "проблемите" са само в главите на някои.

Неслучайно ти написах, че подобни изказвания са наказуеми - знаеш, че са сезирани безчет комисии и органи и първоизточниците все още се издирват.

Относно Глория и кремчетата - ами, много филми гледаш ...

Аз харесвам Бербатов. Кефя му се в тази реклама. За мен изборът е добър. Честно, не ме интересува къде си държи парите. Важното е, че ми доставя удоволствие пламъкът в очите му и спокойния му глас.
И за миг не се замислям дали казва "моята банка". Но приятното усещане веднага го асоциирам с банката.

Това е целта на всяка реклама, нали?
BAHUHA
Нов потребител

Мнениеот toti99 » 19 Юни 2008, 16:19

BAHUHA - теб май те мързи да мислиш. Харесваш Бербатов , кефиш се .... хубаво но това какво общо има с мойто ПРИНЦИПНО ПИТАНЕ... става въпрос за измамно послание / може би /...

Казуса с Глория може да си стане като нищо реален . Хипотетично приеми че е станало така. Какво ще и се случи на Глория. Първо разбира се ще и ускубат косите.... и т.н.
toti99
Потребител

Мнениеот satir » 19 Юни 2008, 16:49

...бахур.....
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот d_d » 19 Юни 2008, 16:54

Абе toti99, ти като си купиш бисквити "Катеричка", от вътре катеричка ли очакваш да изскочи ?
d_d
Потребител

Мнениеот BAHUHA » 19 Юни 2008, 17:00

toti99, за да ти спестя чуденките - цитат от ЗЗП, раздел 2:
"За да се прецени дали една реклама е заблуждаваща, трябва да се имат предвид всички нейни страни, включително:
1. характеристиките на стоките и услугите като: наличност, вид, изработка, състав, начин и дата на производство на стоките или изпълнение на услугите, годност за употреба, начини за употреба, количество, географски и търговски произход, резултати, които могат да се очакват от тяхната употреба, резултати и съществени характеристики от изпитванията или извършените проби върху стоките или услугите;
2. цената или начинът на формирането й и условията за доставка на стоките и изпълнение на услугите;
3. данни за рекламодателя или рекламиращия, като: име или фирма; адрес или седалище; адрес на управление; имущество; права върху индустриална и интелектуална собственост; получени награди или отличия."
Това би трябвало кардинално да отговори на въпроса ти.
BAHUHA
Нов потребител

Мнениеот Mmillennitta » 19 Юни 2008, 17:04

Не мисля, че става въпрос за мислене или не, а за въздействието на рекламата.
Ако тя действа, значи е добра. Ако е на подсъзнателно ниво - още по-добре. Зависи от таргета.

В тази реклама не виждам нищо подвеждащо.

В случая с козметиката - не е рекламното лице този, който си го отнася. Той е наемник.
Mmillennitta
Нов потребител

Мнениеот toti99 » 20 Юни 2008, 09:34

Добре приемам аргументите Ви и за Глория , но за всеки случай най-добре е Глория да не го прави .

Банката е права да се рекламира както намери за добре .

Бербатов е наемник , но той изрича думите - МОЯТА БАНКА....

АКО ОБАЧЕ ТОЙ НЯМА СОЛИДНА СУМА В ПИБ - ИЗЛИЗА ЧЕ ЛЪЖЕ В ПОСЛАНИЕТО СИ И МИСЛЯ ЧЕ МОЖЕ ДА ГО ОТНЕСЕ ....

НА "БОЙНОТО ПОЛЕ" КОЙ ЗАГИВА - ЗАГИВА НАЕМНИКА , НЕ ПОРЪЧИТЕЛЯ - ВСЛУЧАЯ ПИБ.
toti99
Потребител

Мнениеот satir » 23 Юни 2008, 11:19

"16 май 2008 г.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми колеги,
По повод на публикации и предположения в медиите относно състоянието на Първа инвестиционна банка Управителният съвет на Българската народна банка заявява, че внимателно и отблизо следи развитието на целия банков сектор, включително и на Първа инвестиционна банка. БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система. На базата на тази информация Управителният съвет на БНБ категорично потвърждава, че всички български банки, включително и ПИБ, са в отлично състояние, с висока ликвидност и нормални нива на кредитирането.
Отличното състояние на банковия сектор потвърждава високото обществено доверие към българската банкова система. В този смисъл БНБ разполага и с пълната подкрепа от страна на правителството и категорично заявява, че няма да допусне Първа инвестиционна банка да изпадне в затруднения на базата на безпочвени слухове.
БНБ заявява, че ще използва целия си инструментариум и влияние, за да запази стабилността и здравословното състояние на Първа инвестиционна банка. Запазването на стабилността на банковата система е в интерес на страната и на всеки български гражданин."
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Savina_lex » 02 Юли 2008, 17:03

Немога да повярвам , че се занимавате със подобно нещо! :shock:

D_d e много прав :)
Savina_lex
Младши потребител

Re: Може ли БЕРБАТОВ и ПИБ да отнесат някакво наказание???

Мнениеот kinshasa » 10 Окт 2008, 12:14

Само за информация.
В бисквити с наименованието "Катеричка" няма да излезе животинчето, а само бисквитките:-))
Както и жената от рекламите за прахове не се казва Мария:-))) :D :lol: :D :lol:
Приятен ден.
kinshasa
Потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити