начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за длъжностни лица по регистрацията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот hrangelova » 23 Юни 2008, 10:36

Spasova_ написа:А дали работата като длъжностно лице по регистрация в Търговския регистър се зачита като юридически стаж?

Колегата karanedeff е отговорил ясно на този въпрос. Изрично е записано в ЗТР, че се зачита за юридически стаж.
hrangelova
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 24 Юни 2008, 10:32

Колеги, я кажете някой подаде ли си документите? Как процедират в Агенцията? Трябва ли копията на приложенията да са нотариално заверени и ако не - искат ли оригиналите за сверяване при приемането? Ако ги подава пълномощник - пълномощното му трябва ли да е с нотариално заверен подпис? И също така - нещо чухте ли за изпитите - как ще протичат, ще има ли конспект, въобще - някакъв регламент?
chronometer
Младши потребител

Мнениеот ytrewq » 24 Юни 2008, 21:05

Колеги, някой всъщност знае ли на практика какво точно прави това дл. лице по регистрацията - само слага резолюции "да " и "не" или въвежда от клавиатурата на компа данните от заявлениията, вкл. и не краткия понякога "предмет на дейност"? :roll:
Щото машинописа не се учи в ЮФ, нали? :roll:
ytrewq
Потребител

Мнениеот vanche_i » 25 Юни 2008, 08:58

А някой знае ли дали местоработата е само в София или има места и за Регионалните дирекции на АВ?
vanche_i
Младши потребител

Мнениеот fixxxer » 25 Юни 2008, 12:15

Не знам дали работа а е само за София или не, но длъжностните лица правят сами всичко, вкл. и набиват като прости машинописки данните от подадените документи на компютрите им - въжедат ги, произнасят се по тях и т.н. Била доста тежка и еднообразна работа :(
fixxxer
Потребител

Мнениеот ytrewq » 25 Юни 2008, 13:05

Благодаря fixxxer за инфото. Проста чиновническа работа е явно това. Тая заплата май трябва да върви комплект с дългокрака машинописка-секретарка :D
ytrewq
Потребител

Мнениеот fixxxer » 26 Юни 2008, 09:39

ytrewq
ние с теб сме за нотариуси, не за длъжностни лица по регистрацията. Само да ни вземат там, пък Солунската митница и търговския регистър не ни требват изобщо :D
fixxxer
Потребител

Мнениеот mishka_vn » 26 Юни 2008, 11:00

а това изискване за три години юридически стаж? не е ли прекалено?
mishka_vn
Младши потребител

Мнениеот vanche_i » 26 Юни 2008, 11:40

А някой от вас пробвал ли е да се свърже по някакъв начин с Агенцията?
Аз от 3 дни звъня на посочените в сайта им телефони и никой не отговаря :shock:
Моля ви , ако знаете някакъв телефонен номер да кажете
vanche_i
Младши потребител

Мнениеот allana » 26 Юни 2008, 11:42

Обадих се на 9846170 - казаха ми че конкурса бил за всички градове, не ми казаха кои точно, три пъти повтори всички, но дали е така, малко ме съмнява, и по колко бройки за град и това не каза. Дано да имаш повече късмет от мен и да ти отговорят
allana
Младши потребител

Мнениеот alegrina » 26 Юни 2008, 12:08

На посочените телефони действително никой не отговаря. Но като четох устройственият им правилник /старата редакция/ , са предвидени по 1 бройка за всички областни градове и 64 за София, което ме навежда на мисълта, че може би сегашните обявени 41 бройки са само за София. В предните обяви си пише точно и ястно : Длъжностно лице по регистрацията към Главна дирекция .... с месторабота: София ...бройки, Плевен ...бройки и т.н.
А сегаштага обява ми звучи малко като обява от джобс- Искате ли да сте част от ....., ние предлагаме...., от вас очакваме..... Няма цитирана Заповед, няма цитиран нито един нормативен акт, съгласно който се определя заплата1 изисквания за длъжността и т.н. егати и обявата.
Последна промяна alegrina на 26 Юни 2008, 16:17, променена общо 1 път
alegrina
Потребител

Мнениеот bebitor » 26 Юни 2008, 12:09

Пиша от името на Донна, която ме помоли да предам на колегите следното:
Тя днес е ходила да подаде документи за ТР и е срещнала проблеми. Независимо, че не се изисква да се посочи за кой град се кандидатства, са я накарали да посочи ръкописно такъв и са и обяснили, че за всеки град, за който желае, трябва да си набави и да подаде отделен комплект с документи.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 26 Юни 2008, 20:30

bebitor написа:Пиша от името на Донна, която ме помоли да предам на колегите следното:
Тя днес е ходила да подаде документи за ТР и е срещнала проблеми. Независимо, че не се изисква да се посочи за кой град се кандидатства, са я накарали да посочи ръкописно такъв и са и обяснили, че за всеки град, за който желае, трябва да си набави и да подаде отделен комплект с документи.

Благодаря ти пирятелко ,че написа това което те помолих. Смятам да подам жалба и до министъра /аз не кандидаствам заради заплатата ,а и вече ми е безразлично/.Този конкурс ще е пълен фарс,събота или неделя ще развия по обстойно материята по конкурсите.
Между другото ми казаха ако искам за по вече градове /тъй като се сдърпахме там/ да ида у дома да си снимама документите -демек на 250 км ,а при тях има копирна машена.Деловодителката като и показах обявата и я питах де и се привиждат градове ми каза ,че така и е наредено. Книжата никой не ги преглежда ,не сравняват ако лицето А отиде да подаде вместо лицето Б никой няма да забележи.
Тоя конкурс е търсим на човека работа :twisted: ...абе фарс :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот alegrina » 27 Юни 2008, 08:56

А казаха ли за кои градове ще се провежда конкурса. Защото човек може да се изправи пред ситуацията да е дошъл от Кърджали например да си подаде документи и да не му гиприемат, защото точно за този град няма обявен конкурс.
alegrina
Потребител

Мнениеот chronometer » 27 Юни 2008, 10:22

alegrina написа:А казаха ли за кои градове ще се провежда конкурса. Защото човек може да се изправи пред ситуацията да е дошъл от Кърджали например да си подаде документи и да не му гиприемат, защото точно за този град няма обявен конкурс.

А не, защо? Ще му ги приемат безропотно, ще се разкарва още два пъти като маймуна до София за теста и за интервюто и накрая ще го уведомят, че са впечатлени от познанията му, но видите ли, за Кърджали не е предвидена бройка... :wink:
chronometer
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 27 Юни 2008, 10:49

да кажа само на интересуващите се от СИ България, че има места за Търговище и Разград.
Последна промяна monamoneva на 27 Юни 2008, 11:09, променена общо 1 път
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот krasimir » 27 Юни 2008, 11:03

а аз имам предварителна информация, че за Търговище няма места, а Вие колега със сигурност ли твърдите, че за Разград и Търговище има места
krasimir
Младши потребител

Мнениеот monamoneva » 27 Юни 2008, 11:07

да, колега. а с абсолютна сигурност знам, че няма място за гр. Шумен.
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот vanche_i » 27 Юни 2008, 11:10

А знаете ли дали има места за Благоевград?
vanche_i
Младши потребител

Мнениеот fixxxer » 27 Юни 2008, 11:23

Явно поредната пародия на "конкурс" в България. Егати жалката история и то за чиновничество в Агенцията по вписванията, просто нямам думи :(
fixxxer
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити