- Дата и час: 30 Ное 2024, 14:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ
|
|
Честито на бъдещите нотариуси и техните роднини, специални поздравления за издържалите конкурса с над 4.00 на внучката на Нотариус рег.№180, на сина на Нотариус рег.№215 и на съпругата на Нотариус рег.№232!
- an777
- Младши потребител
Е недейте така.И от това правило си има изключения.Аз пък познавам кандидати - всички от семейството на нотариус № ххх,които не изкараха мечтаното 4,00.
Стават понякога такива работи ......
Стават понякога такива работи ......
- sarbijanac
- Активен потребител
цитат на Донна:
Вие бяхте тая с голямата уста дето оплю адвокатите в една от темите ,ти беше сигурнат в много неща , да ти е честито ,но по -скромно замълчи си ...поздрави на безработната ти майка
Виж, Дона, човек или е коректен като човек или не е такъв. Никога не съм плюла адвокатите, преиначаваш, което е грозно. Относно родата съм я коментирала, защото поне в 10 постинга се говори за важни роднини, чрез които се става нотариус. Изказванията ти са обидни независимо дали става въпрос за мен или други хора в други форуми. Това не е поведение на интелигентен човек. Защо никъде не изкоментира опита ми например, защото дори едно магаре да вържеш и да прекараш през него толкова работа а повярвай ми в нот кантори се работи като вол и то ще има доста знания, та дори и да съм тъпа като магаре се предполага че едва ли връзки или и аз не знам какво още според теб ми е помогнало.
Успех на устния на всички издържали писмения, защото като гледам резултатите ще ни е нужен,
Вие бяхте тая с голямата уста дето оплю адвокатите в една от темите ,ти беше сигурнат в много неща , да ти е честито ,но по -скромно замълчи си ...поздрави на безработната ти майка
Виж, Дона, човек или е коректен като човек или не е такъв. Никога не съм плюла адвокатите, преиначаваш, което е грозно. Относно родата съм я коментирала, защото поне в 10 постинга се говори за важни роднини, чрез които се става нотариус. Изказванията ти са обидни независимо дали става въпрос за мен или други хора в други форуми. Това не е поведение на интелигентен човек. Защо никъде не изкоментира опита ми например, защото дори едно магаре да вържеш и да прекараш през него толкова работа а повярвай ми в нот кантори се работи като вол и то ще има доста знания, та дори и да съм тъпа като магаре се предполага че едва ли връзки или и аз не знам какво още според теб ми е помогнало.
Успех на устния на всички издържали писмения, защото като гледам резултатите ще ни е нужен,
- kalinamalina
- Младши потребител
Според мен, таз хубава жена -министърката в много скоро време трябва да се развихри и да помете тая клика в НК.
Един показен конкурс за добро начало и накрая мишоците пак си направиха каквото си знаят.
То бяха списъци, то бяха чертички, точки пред имената в списъка, то бяха шушукания и казуси велики ... и накрая пак "родата" се класира.
Направо тая камара да я направят затворена гилдия и в нея да се влиза само по наследство и то по пряка линия -хъммм...може да се приложат разпоредбите за наследствените квоти на ЗН от 188....и коя година беше там.
Един показен конкурс за добро начало и накрая мишоците пак си направиха каквото си знаят.
То бяха списъци, то бяха чертички, точки пред имената в списъка, то бяха шушукания и казуси велики ... и накрая пак "родата" се класира.
Направо тая камара да я направят затворена гилдия и в нея да се влиза само по наследство и то по пряка линия -хъммм...може да се приложат разпоредбите за наследствените квоти на ЗН от 188....и коя година беше там.
- Vazen
- Младши потребител
kalinamalina написа:цитат на Донна:
О моля ти се интелегентната ,я иди при леля си под полата и ми не разправяй просто щуротии ,че моята работа е проверил някой ,който е мислил различно от тоя дето е проверил твоята интересно как разбра тоя факт .
Просто се изложи ,ти беше човека който се изпусна тук с доста инфо.
Боже тя имала опит ,те другите нямат. Тоя конкурс е фарс и ти го доказа ,помня черните номера от предходния конкурс на двата плика ,виждам и твоите изказвания и бих ти казала ,че при положението в което си по -добре за тебе е да беше замълчала ,а не да афишираш .
БРАВО НА ТАКИВИ РОДНИНИ с такиви племенници ,но за пръв път срещам човек който си вади козовете на масата на показ
Според калина малина ние нямаме никави знания ... , е бива ама и да се хвалиш то просто преля чашата
- donna
- Старши потребител
Участвам в този обиден диспут с теб Дона, защото никакви козове не съм изкарвала на масата, а зад това стои мноого труд и не съм съгласна с лека ръка някой да го омаловажава по този начин. Да, може и да има хора с протекции, но има и много като мен които са чели и са се трудили достатъчно и човек трябва да уважава труда им. Форума е открит и всеки е видял писаното от мен, аз нямам какво да крия, всичко е в твоя мозък, а леля е от 2004 год. нотари-от тези дето цялата гилдия настръхна като дойдоха новите и никой не ги обича. И тогава конкурса бе труден, аз бях скъсана. Наистина каквито и простотии да чуя от теб повече няма да ти опонирам.
- kalinamalina
- Младши потребител
Стига, бе, хора. Предполагам, че наистина има уреждачи, щом толкова упорито се говори. Поетът е казал, че няма дим без огън, може и да е прав. Но ако синът, дъщерята, жената, племенникът и т.н. на някой са наистина подготвени (представете си, и това сигурно е възможно) и заслужават да спечелят конкурса - какво, да им се забрани да участват ли?
С изключение на изцепката в друга тема "по-добре да отидете при нотариус, отколкото при адвокат", за която вече се изписаха доста обяснения, аз не виждам с какво пишещата с ник Калина Малина е предизвикала нападките от страна на Донна (извинявай, Донна ).
П.П. Преживявала съм лично ситуацията "аз дадох същите отговори като Х, а имам с цяла единица по-ниска оценка", познато ми е разочарованието от това и свое обяснение за тези случки също нямам все още - обяснението може да е безобидно, например различните проверяващи или разликата в моя и на Х начин на изразяване; може и да не е толкова безобидно, но след като аз лично при N-тия си опит също успях, мисля, че едва ли обяснението е свързано непременно с някакво тайно нагласяване на класирането (а и преди това мислех така, иначе нямаше да продължа да се явявам).
С изключение на изцепката в друга тема "по-добре да отидете при нотариус, отколкото при адвокат", за която вече се изписаха доста обяснения, аз не виждам с какво пишещата с ник Калина Малина е предизвикала нападките от страна на Донна (извинявай, Донна ).
П.П. Преживявала съм лично ситуацията "аз дадох същите отговори като Х, а имам с цяла единица по-ниска оценка", познато ми е разочарованието от това и свое обяснение за тези случки също нямам все още - обяснението може да е безобидно, например различните проверяващи или разликата в моя и на Х начин на изразяване; може и да не е толкова безобидно, но след като аз лично при N-тия си опит също успях, мисля, че едва ли обяснението е свързано непременно с някакво тайно нагласяване на класирането (а и преди това мислех така, иначе нямаше да продължа да се явявам).
Последна промяна portokal на 21 Юли 2008, 10:48, променена общо 1 път
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
като се видят имената на 90% от тези, които отиват на устния изпит, ще се види че там "случайни хора" НЯМА!
Има и такива по политическа линия немалко!!!
И при тази система, нещата могат да се нагласят.
Случайните ще ги цапардосат на устния и ще се разчисти пътя за тези, които ТРЯБВА да станат нотариуси.
мила, родна българска картинка!
Наивници сме всички, а другите ги няма!!
Няма да се оправи тази мафиотизирана дължава
Има и такива по политическа линия немалко!!!
И при тази система, нещата могат да се нагласят.
Случайните ще ги цапардосат на устния и ще се разчисти пътя за тези, които ТРЯБВА да станат нотариуси.
мила, родна българска картинка!
Наивници сме всички, а другите ги няма!!
Няма да се оправи тази мафиотизирана дължава
- fixxxer
- Потребител
Има ли някой който ще обжалва конкурса??
Поздравления за честно игралите като Каранедев, който все пак е изкарал прилична оценка, която показва знания - малко не му достигна
Поздравления за честно игралите като Каранедев, който все пак е изкарал прилична оценка, която показва знания - малко не му достигна
- Hlebarka_s_boks
- Младши потребител
Малко е рано някои да отварят шампанското, не мислите ли?
По-скоро да си приготвят бързичко следващия транш. Иначе подозирам че ще има много оценки 3.80 на устния изпит
По-скоро да си приготвят бързичко следващия транш. Иначе подозирам че ще има много оценки 3.80 на устния изпит
- ytrewq
- Потребител
Скритият списък в конкурса за нотариуси - май ще се окаже доста верен относно хората които ще спечелят - я дайте да отворим тая тема пак!
- fixxxer
- Потребител
Latinici написа:СЕРГЕЙ ЯНКОВ ЯНКОВ - 5,20
Председател на Национално бюро за правна помощ към Министерство на правосъдието
ГЕОРГИ ИЛИЕВ ГЕОРГИЕВ – 4,00
Главен секретар на Министерство на правосъдието
И двамата нямат нито един ден стаж по гражданско право.
Гпупости. Просто съвпадение на имена
- ytrewq
- Потребител
На печелившите честито, на останалите - приятна ваканция. Давайте го по-спокойно, все пак във всяка игра има и губещи, а когато се обърне колата е много лесно да се търсят виновни. Аз също съм сред неуспелите, макар че някъде из този форум бях спрягана за сигурен кандидат, но с това не се свършва света. Все пак и от адвокати винаги ще има нужда
- buhti4ka
- Младши потребител
Всички тук се ядосват, че не могат да се доредят до кочината, наречена Нотариална камера, а не да се премахне кочината. Тази професия е останка от Средновековието и е просто излишна. Юристите с опит в тази област го знаят това. В САЩ няма нотариуси, има такива със същото име, но това са нещо като "лицензирани свидетели" със средно образование, изкарващи някой допълнителен лев в извънработно време. Там обаче никой не прехвърля колите на главния прокурор и президента в тяхно отсъствие и никой нотариус не връща за заверки на подписи, щото му се плащало малко. Сърдете се на себе си. Сега Нотариална камера като си напише новия закон може и по-зле и по-парадоксално да стане всичко. http://notary.bghot.com/
- joro12
- Нов потребител
buhti4ka написа: Все пак и от адвокати винаги ще има нужда
Особено след сделки, които ще се сключват при нотариуси, избрани измежду най- добрите кандидати, дето нямат и един ден стаж по вещно право.
- razli4na
- Активен потребител
Браво, Калинче! Желвая успех и по- наттък!
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Не мога да твърдя със сигурност дали конкурсът е бил честен или не. Само съм учудена от резултата на хора, които познавам и чийто знания знам на какво ниво са. Да приемем ,че ксонкурсът е честен, че не е имало връзки и корупция. Е, тогава да попитам , застъпниците на спечелилите, не е ли по-добре , на тези с ниските оценки да им забраним направо да работят като юристи? защото те са срам за професията и риск за правосъдието като адвокати , съдии и така нататък. Защото за да имаш двойка и дори тройка , това не означава ли ,че ти си хванат от улицата за този конкурс?
А що се отнася ,че може по казуса да има интерпретация и едни да считат един отговор за верен , а други друг, то какво правят там проверяващите. Къде отива закона и правната сигурност, ако ще имаме интерпретации на тема...
А що се отнася ,че може по казуса да има интерпретация и едни да считат един отговор за верен , а други друг, то какво правят там проверяващите. Къде отива закона и правната сигурност, ако ще имаме интерпретации на тема...
- sunrise
- Активен потребител
|
|