начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот jegosan » 21 Юли 2008, 12:55

Имам един въпрос има някой от четящите, който да се е явявал на устен изпит при предишните изпити.Интересна ще ми бъде информацията от провеждането му.
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 13:08

Предложение : според някой от пиишещите тук /визирам калина малина и онзи там коректива как му беше ника :lol: тренд или нещо от сорта /, да ми се забрани да работя :lol: щото не ставам и пиша само простотии и глупости :lol: :lol: Вярно ли е това ... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Кинке на предния конкурс нали изначале само леля ти се беше явила :lol: сега твърдиш ,че и ти /оправи си моля ти се фактологията / ,после тия твои твърдения за проверката на работите ми напомня за първото изречение ..... :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот law_m » 21 Юли 2008, 13:14

sunrise написа:Не мога да твърдя със сигурност дали конкурсът е бил честен или не. Само съм учудена от резултата на хора, които познавам и чийто знания знам на какво ниво са. Да приемем ,че ксонкурсът е честен, че не е имало връзки и корупция. Е, тогава да попитам , застъпниците на спечелилите, не е ли по-добре , на тези с ниските оценки да им забраним направо да работят като юристи? :roll: защото те са срам за професията и риск за правосъдието като адвокати , съдии и така нататък. Защото за да имаш двойка и дори тройка , това не означава ли ,че ти си хванат от улицата за този конкурс?
А що се отнася ,че може по казуса да има интерпретация и едни да считат един отговор за верен , а други друг, то какво правят там проверяващите. Къде отива закона и правната сигурност, ако ще имаме интерпретации на тема...

Абсолютно съм съгласна! Аз също познавам хора, които се явиха и ако не мога да преценя колко знам самата аз, то поне съм виждала възможностите на тези хора и знам, че знаят и могат. Обаче, те имат двойки, а пък други колеги работещи само наказателно право и нямащи никаква представа от гражданско право имат петици. Ами малко ми е странно... то излиза, че знаят повече от съдии и помощник нотариуси, пък според мен няма как да е точно така. От друга страна, не съм съгласна, че всички които не успяха не са чели и са стояли само по кръчмите. Аз четох, ама не успях... Искам да разбера защо, ама и това няма как да стане, защото и да си видя работата какво... като не знам кои са "верните" според комисията отговори и не мога да я сравня с единствената успяла за града, за който участвах. И като имате предвид, че това ми е за втори път, май повече няма и да пробвам. Ако пък все пак има някой, който е успял без помощни средства честито му и дано премине и следващото сито! За мен остава единственото успокоение, че не съм с 2,00, а мъничко повече, което все пак значи, че не съм съвсем кръгла нула. Е, не ставам за член на великата гилдия на нотариусите, ама .... Друг е въпроса, че дадох казуса на нотариусите, с които работя и чух доста интересни според мен мнения и отговори, които ме накараха да се запитам всъщност ако те трябваше да се явяват сега на изпит с кой щях да работя, защото едва ли някой щеше да мине.
law_m
Нов потребител

Мнениеот ivan_21 » 21 Юли 2008, 14:12

Колеги-участници в конкурса за нотариуси, поздравявам ви за спектакъла, който се случи! Станахме участници в масовката на представлението на главните герои. Обикновено на адвоката се плаща да се прави на артист, а в случая ние си платихме дъжавната такса, за да ни направят на маймуни.
Прав е колегата Vazen да се намеси ДАНС и да се засекат разговорите на членовете на комисията с изкаралите над 4 и техните роднини.
В моя съдебен район изкараха оценка над 4 две лица, които никога не са стъпвали в съдебна зала ( а казусът беше съдебен ), а доказани колеги получиха 2-ки и 3-ки.
Не трябва само да пишем писанки в този форум; трябва да се организираме и да изискаме публично оповестяване на сайта на Министерството на правосъдието на изпитните работи - на всички кандидати. Така всеки ще прецени като съпостави с останалите какво е написал. Всичко това се случва, защото няма никаква публичност.
Трябва да се инициира проверка за връзките и отношенията на лицата, изкарали над 4 с лицата от изпитната комисия ( те така и не бяха оповестени ). Трябва да се ритне кошера, защото се подиграха много грозно с кандидатите в конкурса.
ivan_21
Младши потребител

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Мнениеот kolejka » 21 Юли 2008, 16:10

4естито на успелите в конкурса! Пожелавам им след като се "влеят" в гилдията на НК да засен4ат с професионализъм и "4ове6ко" отношение към клиентите действащите нотариуси. От два дни 4ета мненията ви за казуса и начина на провеждане на конкурса и съм учудена за кой ли път от негативизма и безпардонността на 90 % от у4астващите. Много грозно впе4атление ми правят изказванията на Донна, 4ест у4астник в този форум. С някакво чувство на превъзходство се държи сяка6 форума е нейн и сяка6 някой й е виноен, 4е ве4е два пъти се проваля на конкурса! Надявам се пове4ето у4астници да се съгласят с мен, 4е не е възможно абсолютно всички около 110 кандидата, издържали писмения изпит, да са си платили. Двама помощник нотариуси от Пловдив, които познавам, са издържали, а не предния конкурс не успяха. Единият от тях е син на нотариус. Бащата ако е имал възможност за въздействие - би го сторил и тогава, не мислите ли? Шефката на Службата по Вписания в София - Тенева, която е издала три книги, касаещи нотариалната материя, едва е преминала бариерата над 4. Друг съдия по вписванията в София - Стойкова е скъсана. Зам. шефката на Службата по Вписвания в Пловдив - Кръшкова е скъсана също. Питам аз ако вси4ко бе нагласено, нима гореизброените, които са в системата по някакъв или друг на4ин, нямаше да намерят на4ин да се "оправят"? 4естото на класиралата се с nick "KALINAMALINA". Не ми е известно при кой нотариус е помощник нотариус, но сигурна съм 4е последния не би й помогнал в конкурса най - малкото защото би се ли6ил от 4аст от персонала си, и то явно "компетентна и трудно заменима" .....
kolejka
Младши потребител

Re: ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 16:45

kolejka написа:4естито на успелите в конкурса! Пожелавам им след като се "влеят" в гилдията на НК да засен4ат с професионализъм и "4ове6ко" отношение към клиентите действащите нотариуси. От два дни 4ета мненията ви за казуса и начина на провеждане на конкурса и съм учудена за кой ли път от негативизма и безпардонността на 90 % от у4астващите. Много грозно впе4атление ми правят изказванията на Донна, 4ест у4астник в този форум. С някакво чувство на превъзходство се държи сяка6 форума е нейн и сяка6 някой й е виноен, 4е ве4е два пъти се проваля на конкурса! Надявам се пове4ето у4астници да се съгласят с мен, 4е не е възможно абсолютно всички около 110 кандидата, издържали писмения изпит, да са си платили. Двама помощник нотариуси от Пловдив, които познавам, са издържали, а не предния конкурс не успяха. Единият от тях е син на нотариус. Бащата ако е имал възможност за въздействие - би го сторил и тогава, не мислите ли? Шефката на Службата по Вписания в София - Тенева, която е издала три книги, касаещи нотариалната материя, едва е преминала бариерата над 4. Друг съдия по вписванията в София - Стойкова е скъсана. Зам. шефката на Службата по Вписвания в Пловдив - Кръшкова е скъсана също. Питам аз ако вси4ко бе нагласено, нима гореизброените, които са в системата по някакъв или друг на4ин, нямаше да намерят на4ин да се "оправят"? 4естото на класиралата се с nick "KALINAMALINA". Не ми е известно при кой нотариус е помощник нотариус, но сигурна съм 4е последния не би й помогнал в конкурса най - малкото защото би се ли6ил от 4аст от персонала си, и то явно "компетентна и трудно заменима" .....

:lol: :lol: :lol: вече започвам да си мисля ,че и лелята се включи в защита :lol: :lol: :lol: А кой му е виновен на момичето да пише неща така да се каже от кухнята :lol: :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

Re: ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Мнениеот sunrise » 21 Юли 2008, 17:00

[quote="kolejka"]4естито на успелите в конкурса! Пожелавам им след като се "влеят" в гилдията на НК да засен4ат с професионализъм и "4ове6ко" отношение към клиентите действащите нотариуси. От два дни 4ета мненията ви за казуса и начина на провеждане на конкурса и съм учудена за кой ли път от негативизма и безпардонността на 90 % от у4астващите. Много грозно впе4атление ми правят изказванията на Донна, 4ест у4астник в този форум. С някакво чувство на превъзходство се държи сяка6 форума е нейн и сяка6 някой й е виноен, 4е ве4е два пъти се проваля на конкурса! Надявам се пове4ето у4астници да се съгласят с мен, 4е не е възможно абсолютно всички около 110 кандидата, издържали писмения изпит, да са си платили. Двама помощник нотариуси от Пловдив, които познавам, са издържали, а не предния конкурс не успяха. Единият от тях е син на нотариус. Бащата ако е имал възможност за въздействие - би го сторил и тогава, не мислите ли? Шефката на Службата по Вписания в София - Тенева, която е издала три книги, касаещи нотариалната материя, едва е преминала бариерата над 4. Друг съдия по вписванията в София - Стойкова е скъсана. Зам. шефката на Службата по Вписвания в Пловдив - Кръшкова е скъсана също. Питам аз ако вси4ко бе нагласено, нима гореизброените, които са в системата по някакъв или друг на4ин, нямаше да намерят на4ин да се "оправят"? 4естото на класиралата се с nick "KALINAMALINA". Не ми е известно при кой нотариус е помощник нотариус, но сигурна съм 4е последния не би й помогнал в конкурса най - малкото защото би се ли6ил от 4аст от персонала си, и то явно "компетентна и трудно заменима" ...
Ами то и аз това се питам де... Как на позицията на която са тези хора могат да имат такива оценки? Как са издържали тогава конкурсите за местата ,които заемат сега? Няма как да си съдия по вписванията и да имаш две или три на изпита за нотариуси? Ете тоя диалектически въпрос другари не моа го угадя нещо :wink:
Коя от двете комисии , които са ги изпитвали са били неграмотни-тази за съдия по вписванията или за нотариуси.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот beckham » 21 Юли 2008, 17:10

Колеги, призовавам всички онези честни и достойни юристи - участници в този нелеп маскарад, да се явят пред сградата на Министерството на правосъдието на 23.07.2008г. от 9.30 ч. с искане за среща с Министъра на правосъдието и възможност да ни се даде възможност за оповестяване на работите ни и съпоставка с писмените работи на произволно избрани кандидати получили оценка 4 и повече.
Крайно време е да покажем, че сме дойстойни граждани които няма да позволим да ни мачкат и унижават една шепа хайдуци и да ни се внушава чувство за малоценност.
beckham
Младши потребител

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 17:14

beckham написа:Колеги, призовавам всички онези честни и достойни юристи - участници в този нелеп маскарад, да се явят пред сградата на Министерството на правосъдието на 23.07.2008г. от 9.30 ч. с искане за среща с Министъра на правосъдието и възможност да ни се даде възможност за оповестяване на работите ни и съпоставка с писмените работи на произволно избрани кандидати получили оценка 4 и повече.
Крайно време е да покажем, че сме дойстойни граждани които няма да позволим да ни мачкат и унижават една шепа хайдуци и да ни се внушава чувство за малоценност.

Колега мн. от нас работят а аз по това време имам търгове , но си мисля ,че по разумното е една жалба до ЕСПЧ-Конкурс без ясни критерии и т.н.
donna
Старши потребител

Мнениеот kolejka » 21 Юли 2008, 17:17

Потвърдихте мнението ми 4е сте "злобен" и недобронамерен 4овек, donna! Престанее да сипете злъ4 във форума. От близо година не жевея БГ и явно ве4е съм отвикнала от поведението на хора като Вас. Имам племенница, една единствена която живее в Англия и е на близо 2 г. за ваше сведение, но това едва ли Ви интересува, просто търсите с кого да се заядете явно. Просто изразих мнение, не мислех, 4е е нужно "да искам разре6ение" от някои хора, които се мислят за коректив!
kolejka
Младши потребител

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 17:24

kolejka написа:Потвърдихте мнението ми 4е сте "злобен" и недобронамерен 4овек, donna! Престанее да сипете злъ4 във форума. От близо година не жевея БГ и явно ве4е съм отвикнала от поведението на хора като Вас. Имам племенница, една единствена която живее в Англия и е на близо 2 г. за ваше сведение, но това едва ли Ви интересува, просто търсите с кого да се заядете явно. Просто изразих мнение, не мислех, 4е е нужно "да искам разре6ение" от някои хора, които се мислят за коректив!

:lol: :lol: :lol: о много съм зла имам метла и хвъркам с нея по нощите ...някои хора май взеха да губят САМООБЛАДАНИЕ .Какво ме интересува мен Англия :lol: :lol: :lol:
ЗНАЧИ СЪМ ЗЛА ,ЧЕ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПИШЕ ЖАЛБА :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_21 » 21 Юли 2008, 18:31

подкрепям идеята на beckham да се изрази протест срещу този цирк и да се оповестят работите, но на всички участници; също така подкрепям идеята на donna да се сигнализират европейските институции; то се е видяло, че в нашата страна с тези управници нещата няма да се променят, цялата страна се тресе от корупция, та какво остава за този конкурс
ivan_21
Младши потребител

Мнениеот beckham » 21 Юли 2008, 18:45

Благодаря за подкрепата, тя е за всички вас унизените. Както взехте отпуска да се явите на 20 май на изпит така вземете отпуска да се явите на 23.07.2008 г. пред сградата на МП с искане за оповестяване на работите ни. Не се дръжте като мишоци да покажем, че сме гражданско общество!!!!!!
beckham
Младши потребител

Мнениеот gandalf_bg » 21 Юли 2008, 20:13

еххххх, мечти, мечти :lol:
сладури, щяли да ми протестират, петиции да пращат :lol:
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот likes » 21 Юли 2008, 22:07

donna, аз не участвам в този конкурс. Не се интересувам кой печели и кой - не. Това не е моята материя. Нямам и близки, които участват. Влизам във форума защото се разтоварвам и научавам нови за мен неща - от колеги с опит и разум. Имах добро мнение за Вас - като компетентен участник и професионалист. Искрено съжалявам, че Вашите мнения в тази тема не са на ниво. Имах друго мнение за Вас. Оттдавам го на емоции.
P.S. Не съм леля на никой участник.

Мнениеот donna » 21 Юли 2008, 22:18

likes написа:donna, аз не участвам в този конкурс. Не се интересувам кой печели и кой - не. Това не е моята материя. Нямам и близки, които участват. Влизам във форума защото се разтоварвам и научавам нови за мен неща - от колеги с опит и разум. Имах добро мнение за Вас - като компетентен участник и професионалист. Искрено съжалявам, че Вашите мнения в тази тема не са на ниво. Имах друго мнение за Вас. Оттдавам го на емоции.
P.S. Не съм леля на никой участник.

Вашето мнение не ме интересува , не може в тема с 80и повече страници , в над 3000 мнения в темата и форум където се знае ,че не ям доматите с колчетата ,и където аз не съм единствената възмутена ,където няква си ми разправя как и е писана оценката ...по метода първото изречение ,заучена фраза , аз игралата в тоя цирк да стоя безропотно,да се радвам на портежето ви калина малина и да ви ръкопляскам.
Ако това се беше случило в Англия така ли безучастно щяха вс. да мълчат и да се съгласяват с безобразията.
donna
Старши потребител

Мнениеот likes » 21 Юли 2008, 22:38

абе момиче спри се!!! нямам връзка нито с Англия, нито с девойчето, с което сте се захапали! Исках по малко по-мек начин да Ви отбележа, че се държите като обезумяла.
p.s. може би, ако се бяхте класирали...., ако бяхте спечелили конкурса ..., щяхте да сте най....най...най...нотариус.
Да, ама форумът си е същият.

конкурса за идиоти

Мнениеот lamiata2003 » 21 Юли 2008, 22:49

А бе тъпанари. Не разбрахте ли, че си лаете като бесни псета а кервана си върви. Ония дето от 20 години ви крадът и ебът си направиха поредната делавера и го издухахте. ТАКА ЩЕ Е И НА СЛЕДВАЩАТА ВЗЯТКА ПРЕЗ МАРТ 2009 когато преди да здадат караула ще се накрадат още един път. Само че вашите БГ тъпи революции са на масата и във форума, а от там нататък сте си мършички и такива ще си умрете с широко разтворени халки отзад. Докато и един българин заема някаква длъжност на тази територия, ще има изроди като марковски, рашковци, петровци, ситнилски, влаховци, догановци, костовци, жиловки корнезовки, миховки, братоевци и лекомислени гейове станишевки и такава сган от кол и въже, дето ви пие мозъка и кръвчицата и докара тая държава до състояние на помийна яма., а вие ще си пишете и ще си умрете роби, щото сте се родили като роби и такива ще си умрете. Оправията е цялата администрация, съдебна система и милиция, да бъде изчистена от БГ изметта и заменена от дисциплинирани немци, швейцарци, австрийци, франсета и англичани, а бай ганя да мете улиците от него дрего не става. :roll: :P :) :D
lamiata2003
Нов потребител

Re: конкурса за идиоти

Мнениеот DEKAH » 21 Юли 2008, 23:04

lamiata2003 написа:А бе тъпанари. Не разбрахте ли, че си лаете като бесни псета а кервана си върви. Ония дето от 20 години ви крадът и ебът си направиха поредната делавера и го издухахте. ТАКА ЩЕ Е И НА СЛЕДВАЩАТА ВЗЯТКА ПРЕЗ МАРТ 2009 когато преди да здадат караула ще се накрадат още един път. Само че вашите БГ тъпи революции са на масата и във форума, а от там нататък сте си мършички и такива ще си умрете с широко разтворени халки отзад. Докато и един българин заема някаква длъжност на тази територия, ще има изроди като марковски, рашковци, петровци, ситнилски, влаховци, догановци, костовци, жиловки корнезовки, миховки, братоевци и лекомислени гейове станишевки и такава сган от кол и въже, дето ви пие мозъка и кръвчицата и докара тая държава до състояние на помийна яма., а вие ще си пишете и ще си умрете роби, щото сте се родили като роби и такива ще си умрете. Оправията е цялата администрация, съдебна система и милиция, да бъде изчистена от БГ изметта и заменена от дисциплинирани немци, швейцарци, австрийци, франсета и англичани, а бай ганя да мете улиците от него дрего не става. :roll: :P :) :D

браво! Ха сега кажи как да го направим т'ва и ще те призная.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот beckham » 21 Юли 2008, 23:26

на 23.07.2008 от 9.30 под прозорците на министъра
beckham
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити