начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот dream_t » 23 Юли 2008, 11:03

ПИТАЙТЕ ТЕЗИ ,КОИТО СА ИЗКАРАЛИ ПИСМЕНИЯТ ИЗПИТ-90% ОТ ТЯХ ЗНАЯТ.ЗА ОСТАНАЛИТЕ , КОИТО ЧЕСТНО СА ИГРАЛИ -колеги гответе се за около 11-13.09.2008г.
dream_t
Младши потребител

Мнениеот jegosan » 23 Юли 2008, 11:06

Благодаря за информацията!
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот fixxxer » 23 Юли 2008, 11:13

Роси-Рос, жего-сан!
Май не сте ме разбрали - изобщо не подценявам хората от провинцията и малките съдебни райони. Наистина София не е България, но битката може би е комай :lol: честна само за малките съдебни райони с малко вписвания и ипотеки където не бих кандидатствал, защото изобщо не съм убеден че ще сте на плюс в края на годината.
Желая ви искрено успех на устния
Просто има значени, и голяма разлика дали кандидатствате за София или за тополовград или Ивайловград или В. Преслав напр.
Всъщност, Дрийм-Т, много точно назова Пенова, Влахова, Комсалов,, Тенева и пр. връзкари, за които много добре всички знаем за какво иде реч там и как и защо ще станат нотариуси!
И запомнете - не сме злобни, продължаваме и гледаме напред! Просто никой не обича да се подиграват с труда му и да пробутват пред него разни връзкари и плащачи.
fixxxer
Потребител

Мнениеот jegosan » 23 Юли 2008, 11:16

Може би си прав, но нали идеята за пликове, честност, прозрачност, може и да няма как да знаят коя работа чия е, уф, не знам.
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот law_m » 23 Юли 2008, 11:38

jegosan написа:Може би си прав, но нали идеята за пликове, честност, прозрачност, може и да няма как да знаят коя работа чия е, уф, не знам.

Колега, кой Ви гарантира, че всъщност първо не са отваряни малките пликове и след това евентуално "проверявани" писмените работи.
Също не разбирам защо да трябва да обявяваш предварително, че искаш да си видиш работата. Ако всичко е толкова прозрачно и честно, би трябвало като отидеш в МП да ти предоставят работата ти -да си я погледнеш, видиш как са ти я оценили и къде си сгрешил. Ама то .... какви ги говоря и аз .... нищо честно няма в тази държава, че конкурса за нотариуси ли?!
law_m
Нов потребител

Мнениеот dream_t » 23 Юли 2008, 11:45

"АБСОЛЮТНО НЕ СА ЗНАЕЛИ"-КАК ГИ УЦЕЛИХА ВСИЧКИ ТОГАВА,ДА НЕ ГОВОРИМ ,че визираните от колегата и мен персони със сигурност са имали и нужната "подготовка"за всеки случай-преди изпита,КОЛЕГИ не знаете ли ,че министерството и г-н Танев без малко много да се изпокарат относно това кой ще прави казусите-ДОБРЕ , ЧЕ МАЙ НАКРАЯ СЕ РАЗБРАХА -КОЙ ОТ ТЕХНИТЕ ХОРА НАКЪДЕ ЩЕ ОТИВА И СЕГА ПЪЛНО МАЛЧАНИЕ .ТОЧНО В МОМЕНТ НА ОСТРИ ПОЛЕМИКИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС МИНИСТЪР ТАЧЕВА ИЗЛЕЗЕ ПО МЕДИИТЕ И ОБЕЩА ,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ВСИЧКО ЩЕ Е В РЕДА НА ЧЕСТНАТА ИГРА,НО СЛЕД КАТО СЕ ПОМИРИХА С КОМИСИЯТА И Г-Н ТАНЕВ ОТНОВО СЕ ИЗЯВИ С КАЗУСА-КАТО И ХОРАТА И НА ДВЕТЕ СТРАНИ ИЗКАРАХА ПИСМЕНИЯ СЕГА МИНИСТЕРСТВОТО НИКАКВО НЕ СЕ ЧУВА,НЯМА ОБЯСНЕНИЯ ЗАЩОТО НЕЩАТА СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ ЧЕСТНО!
dream_t
Младши потребител

Мнениеот Hlebarka_s_boks » 23 Юли 2008, 11:50

Kolegi, az imam SIGURNA informacia 4e kazusite sa predostaveni ot Notarialnata kamara (koeto e palen absurd i pri polojenie 4e ima i 2-ma tehni 4lenove v komisiata) i gi e izgotvial g-n Krasi Vlahov-sadiata.
Mojete da ste sigurni 4e kazusite sa bili predostaveni na kogoto triabva pone niakolko dena predi izpita :?
Hlebarka_s_boks
Младши потребител

Мнениеот Vazen » 23 Юли 2008, 14:14

Ей, все се заричам да не участвам в такива пародии и все се лъжа. Тъкмо се чудех тоз капацитет на съдебната ни система как е изкарала 5.40 - пък то имало как- любимия в къщи натворил казуса.

Ако госпожа Тачева прочете поне последните 10 страници от този форум би могла да научи доста за вече проведения конкурс и основните герои в него. :? :?
Vazen
Младши потребител

Мнениеот Magnollia » 23 Юли 2008, 14:23

Направо се чудя как още не Ви е дошла идеята да обжалвате конкурса, заповедта за назначаване на конкурс и т.н.
Нали колежката от Каварна вече прокара мостчето.
:D
Може и да ома смисъл, макар че си мисля, че хората, които не са се уредили не заслужават това. 8)
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот rosi_ros » 23 Юли 2008, 14:31

А вие какво сте очаквали ? Да са до кацата с меда и да не бъркат в нея ли или да се остават на честната конкуренция , та каквото сабя покаже.
По- важното е как да се създадат гаранции това да не се случва или да се случва с по-малко хора, защото повярвайте ми демокрацията и законността в Стара Европа не са това, което изглеждат.Важното е горчилките и разочарованията в живота да са по-малко, иначе от глад няма да умрем било то като адвокати, магистрати, тарикати и т.н. . Има една хубава поговорка, че умния човек и в WC ще намери какво да яде и пак гладен няма да стои.
rosi_ros
Младши потребител

Мнениеот Magnollia » 23 Юли 2008, 14:49

rosi_ros написа:... Има една хубава поговорка, че умния човек и в WC ще намери какво да яде и пак гладен няма да стои.

:P :P :P
Да, да, да... гладен няма да стои... умният човек... :!:
Въпросът е доколко е готов да яде л....а и колко може да изяде за да не остане гладен... (Извинете за цинизма).
Всичко е въпрос на избор! Понякога е по-добре да останеш гладен отколкото да се набуташ в ...... Човек сам избира - Бог му е дал изначално свободата на избор... добро или зло, гладен или сит :)
Понякога е по добре да "умреш" гладен, отколкото да живееш "сит".

Колежке Роси, успех на устния изпит (в което не се съмнявам) и дано не сте яли "нещо" от WC-то. :P
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот Latinici » 23 Юли 2008, 14:57

==
Последна промяна Latinici на 02 Сеп 2008, 17:05, променена общо 1 път
Latinici
Младши потребител

Мнениеот rosi_ros » 23 Юли 2008, 14:59

Със сигурност не съм, все още главата на раменете ми ме храни успешно, исках да кажа че не трябва да се отчайваме.Някои от нас помнят и по -тежки времена- млад адвокат, без клиентела, без позиции, разходи по кантора, инфлация, зле разбрана демокрация .Сега нещата, дори и след 10 години изглеждат по съвсем друг начин.Колетото се върти, все пак трябва време и още нещо докато името започне да те храни само.
rosi_ros
Младши потребител

Мнениеот Tisho_Sv » 23 Юли 2008, 17:51

Аз не знам какви хора сте, само мрънкате като 4 годишни, а сте юристи и уж си знаете правата. Като смятате, че тук не може да си ги търсите, има си съдебни и други инстанции в Европа, там ръцете на Танев и прочие няма как да достигнат... Или може би е по-лесно да се драска по цял ден във форума?
Tisho_Sv
Младши потребител

Мнениеот tarboxx » 23 Юли 2008, 19:14

Мда много странно, действащ нотариус Венелин Майсторов ОТНОВО кандидат за нотариус, учавстващ в този пародиен конкурс с първо желание Несебър. Това пък какво е...според мен мотив за едно решение на съда с което се обжалва този маскарад в смисъл: не е вярно че действащи нотариуси не могат да се справят с този казус, та той е елементарен. Та дори и преди конкурса да го бяхме публикували пак ще има които да не са го решили, а и оценките не могат да се обжалват защото великото решение на конкурсната комисия видите ли не е административен акт и не подлежи на обжалване, това "тяхно решение" е толкова стабилно че не може по никакъв начин и пред никого да се оспорва и т.н Филма матрицата е по действителен случай. Що се отнася до преминалите лекс посетители, не се палете пилците се броят наесен.
tarboxx
Потребител

Мнениеот tarboxx » 23 Юли 2008, 20:24

Следя и конкурса за длъжностни лица по регистрация в ТР, не че и там отговорите според тях са верни/не съм участник/ но все пак има някаква прозрачност - тест - отговори. Дори и да допуснат да си проверим писмените работи и какво от това, като няма с какво да ги сравним и не само с какво ами и с тези които са преминали. Аз съм съгласна с отговорите на калина малина, на роси и т.н нали общо ги коментирахме, каква е логиката в различните оценки, не казвам че те не си заслужават оценката, напротив, заслужават я но не само те. И донна и аз др. са писали вярно според мен, но...за това е спора, че не е обективно. Защо не е тест например - вярно невярно, тогава вече би било коректно оценяването или наистина практически въпроси от работата на нотариуса, защото както се писа по-горе като работиш в областта на наказателното право или си политически лидер надали можеш да протестираш като нотариус запис на заповед например, да изготвиш предварителен договор за части по ЗУТ, та дори и да напишат един свестен нот.акт / както съм и виждала вместо упи пишат все още парцел/. И сега пак ще си пишем само...Мисля че се налага да се промени изобщо регламента за оценяване, но не знам наистина как може да стане това и съм убедена че и на следващия някога някъде ще бъде същото.
tarboxx
Потребител

Мнениеот posledna » 23 Юли 2008, 22:10

Знае ли някой кога ще бъде насрочен устния изпит?
posledna
Младши потребител

Мнениеот sojka » 24 Юли 2008, 04:04

този конкурс беше на действащите нотариуси.където имаше по апетитно место те си платиха за да няма нотариуси.направете сметка един нотариус колко пари има и колко контакти ,а един адвокат колко има кой може да даде повече??????нотариуса печели по 500000 най малко на година и спокойно ще даде 200000 за да няма още пет години конкуренция.елементарно примери много
sojka
Нов потребител

Мнениеот rosi_ros » 24 Юли 2008, 09:21

по мои данни изпита ще бъде около 10 -ти септември.Най-вероятно ще бъде седмицата 10-14.09. Допуснати са 135 човека и сигурно ще изпитват по 31 човека на ден или в най-лошия случай ще изпитват три дни по около 50 човека-зависи колко са ангажирани членовете на комисията.
rosi_ros
Младши потребител

Мнениеот jegosan » 24 Юли 2008, 09:29

Роси на какво се базират твоите данни - официално съобщение или разпространяване на нелегална информация
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити