- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ
|
|
ПИТАЙТЕ ТЕЗИ ,КОИТО СА ИЗКАРАЛИ ПИСМЕНИЯТ ИЗПИТ-90% ОТ ТЯХ ЗНАЯТ.ЗА ОСТАНАЛИТЕ , КОИТО ЧЕСТНО СА ИГРАЛИ -колеги гответе се за около 11-13.09.2008г.
- dream_t
- Младши потребител
Роси-Рос, жего-сан!
Май не сте ме разбрали - изобщо не подценявам хората от провинцията и малките съдебни райони. Наистина София не е България, но битката може би е комай честна само за малките съдебни райони с малко вписвания и ипотеки където не бих кандидатствал, защото изобщо не съм убеден че ще сте на плюс в края на годината.
Желая ви искрено успех на устния
Просто има значени, и голяма разлика дали кандидатствате за София или за тополовград или Ивайловград или В. Преслав напр.
Всъщност, Дрийм-Т, много точно назова Пенова, Влахова, Комсалов,, Тенева и пр. връзкари, за които много добре всички знаем за какво иде реч там и как и защо ще станат нотариуси!
И запомнете - не сме злобни, продължаваме и гледаме напред! Просто никой не обича да се подиграват с труда му и да пробутват пред него разни връзкари и плащачи.
Май не сте ме разбрали - изобщо не подценявам хората от провинцията и малките съдебни райони. Наистина София не е България, но битката може би е комай честна само за малките съдебни райони с малко вписвания и ипотеки където не бих кандидатствал, защото изобщо не съм убеден че ще сте на плюс в края на годината.
Желая ви искрено успех на устния
Просто има значени, и голяма разлика дали кандидатствате за София или за тополовград или Ивайловград или В. Преслав напр.
Всъщност, Дрийм-Т, много точно назова Пенова, Влахова, Комсалов,, Тенева и пр. връзкари, за които много добре всички знаем за какво иде реч там и как и защо ще станат нотариуси!
И запомнете - не сме злобни, продължаваме и гледаме напред! Просто никой не обича да се подиграват с труда му и да пробутват пред него разни връзкари и плащачи.
- fixxxer
- Потребител
Може би си прав, но нали идеята за пликове, честност, прозрачност, може и да няма как да знаят коя работа чия е, уф, не знам.
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
jegosan написа:Може би си прав, но нали идеята за пликове, честност, прозрачност, може и да няма как да знаят коя работа чия е, уф, не знам.
Колега, кой Ви гарантира, че всъщност първо не са отваряни малките пликове и след това евентуално "проверявани" писмените работи.
Също не разбирам защо да трябва да обявяваш предварително, че искаш да си видиш работата. Ако всичко е толкова прозрачно и честно, би трябвало като отидеш в МП да ти предоставят работата ти -да си я погледнеш, видиш как са ти я оценили и къде си сгрешил. Ама то .... какви ги говоря и аз .... нищо честно няма в тази държава, че конкурса за нотариуси ли?!
- law_m
- Нов потребител
"АБСОЛЮТНО НЕ СА ЗНАЕЛИ"-КАК ГИ УЦЕЛИХА ВСИЧКИ ТОГАВА,ДА НЕ ГОВОРИМ ,че визираните от колегата и мен персони със сигурност са имали и нужната "подготовка"за всеки случай-преди изпита,КОЛЕГИ не знаете ли ,че министерството и г-н Танев без малко много да се изпокарат относно това кой ще прави казусите-ДОБРЕ , ЧЕ МАЙ НАКРАЯ СЕ РАЗБРАХА -КОЙ ОТ ТЕХНИТЕ ХОРА НАКЪДЕ ЩЕ ОТИВА И СЕГА ПЪЛНО МАЛЧАНИЕ .ТОЧНО В МОМЕНТ НА ОСТРИ ПОЛЕМИКИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС МИНИСТЪР ТАЧЕВА ИЗЛЕЗЕ ПО МЕДИИТЕ И ОБЕЩА ,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ВСИЧКО ЩЕ Е В РЕДА НА ЧЕСТНАТА ИГРА,НО СЛЕД КАТО СЕ ПОМИРИХА С КОМИСИЯТА И Г-Н ТАНЕВ ОТНОВО СЕ ИЗЯВИ С КАЗУСА-КАТО И ХОРАТА И НА ДВЕТЕ СТРАНИ ИЗКАРАХА ПИСМЕНИЯ СЕГА МИНИСТЕРСТВОТО НИКАКВО НЕ СЕ ЧУВА,НЯМА ОБЯСНЕНИЯ ЗАЩОТО НЕЩАТА СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ ЧЕСТНО!
- dream_t
- Младши потребител
Kolegi, az imam SIGURNA informacia 4e kazusite sa predostaveni ot Notarialnata kamara (koeto e palen absurd i pri polojenie 4e ima i 2-ma tehni 4lenove v komisiata) i gi e izgotvial g-n Krasi Vlahov-sadiata.
Mojete da ste sigurni 4e kazusite sa bili predostaveni na kogoto triabva pone niakolko dena predi izpita
Mojete da ste sigurni 4e kazusite sa bili predostaveni na kogoto triabva pone niakolko dena predi izpita
- Hlebarka_s_boks
- Младши потребител
Ей, все се заричам да не участвам в такива пародии и все се лъжа. Тъкмо се чудех тоз капацитет на съдебната ни система как е изкарала 5.40 - пък то имало как- любимия в къщи натворил казуса.
Ако госпожа Тачева прочете поне последните 10 страници от този форум би могла да научи доста за вече проведения конкурс и основните герои в него.
Ако госпожа Тачева прочете поне последните 10 страници от този форум би могла да научи доста за вече проведения конкурс и основните герои в него.
- Vazen
- Младши потребител
Направо се чудя как още не Ви е дошла идеята да обжалвате конкурса, заповедта за назначаване на конкурс и т.н.
Нали колежката от Каварна вече прокара мостчето.
Може и да ома смисъл, макар че си мисля, че хората, които не са се уредили не заслужават това.
Нали колежката от Каварна вече прокара мостчето.
Може и да ома смисъл, макар че си мисля, че хората, които не са се уредили не заслужават това.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
-
Magnollia - Потребител
А вие какво сте очаквали ? Да са до кацата с меда и да не бъркат в нея ли или да се остават на честната конкуренция , та каквото сабя покаже.
По- важното е как да се създадат гаранции това да не се случва или да се случва с по-малко хора, защото повярвайте ми демокрацията и законността в Стара Европа не са това, което изглеждат.Важното е горчилките и разочарованията в живота да са по-малко, иначе от глад няма да умрем било то като адвокати, магистрати, тарикати и т.н. . Има една хубава поговорка, че умния човек и в WC ще намери какво да яде и пак гладен няма да стои.
По- важното е как да се създадат гаранции това да не се случва или да се случва с по-малко хора, защото повярвайте ми демокрацията и законността в Стара Европа не са това, което изглеждат.Важното е горчилките и разочарованията в живота да са по-малко, иначе от глад няма да умрем било то като адвокати, магистрати, тарикати и т.н. . Има една хубава поговорка, че умния човек и в WC ще намери какво да яде и пак гладен няма да стои.
- rosi_ros
- Младши потребител
rosi_ros написа:... Има една хубава поговорка, че умния човек и в WC ще намери какво да яде и пак гладен няма да стои.
Да, да, да... гладен няма да стои... умният човек...
Въпросът е доколко е готов да яде л....а и колко може да изяде за да не остане гладен... (Извинете за цинизма).
Всичко е въпрос на избор! Понякога е по-добре да останеш гладен отколкото да се набуташ в ...... Човек сам избира - Бог му е дал изначално свободата на избор... добро или зло, гладен или сит
Понякога е по добре да "умреш" гладен, отколкото да живееш "сит".
Колежке Роси, успех на устния изпит (в което не се съмнявам) и дано не сте яли "нещо" от WC-то.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
-
Magnollia - Потребител
Със сигурност не съм, все още главата на раменете ми ме храни успешно, исках да кажа че не трябва да се отчайваме.Някои от нас помнят и по -тежки времена- млад адвокат, без клиентела, без позиции, разходи по кантора, инфлация, зле разбрана демокрация .Сега нещата, дори и след 10 години изглеждат по съвсем друг начин.Колетото се върти, все пак трябва време и още нещо докато името започне да те храни само.
- rosi_ros
- Младши потребител
Аз не знам какви хора сте, само мрънкате като 4 годишни, а сте юристи и уж си знаете правата. Като смятате, че тук не може да си ги търсите, има си съдебни и други инстанции в Европа, там ръцете на Танев и прочие няма как да достигнат... Или може би е по-лесно да се драска по цял ден във форума?
- Tisho_Sv
- Младши потребител
Мда много странно, действащ нотариус Венелин Майсторов ОТНОВО кандидат за нотариус, учавстващ в този пародиен конкурс с първо желание Несебър. Това пък какво е...според мен мотив за едно решение на съда с което се обжалва този маскарад в смисъл: не е вярно че действащи нотариуси не могат да се справят с този казус, та той е елементарен. Та дори и преди конкурса да го бяхме публикували пак ще има които да не са го решили, а и оценките не могат да се обжалват защото великото решение на конкурсната комисия видите ли не е административен акт и не подлежи на обжалване, това "тяхно решение" е толкова стабилно че не може по никакъв начин и пред никого да се оспорва и т.н Филма матрицата е по действителен случай. Що се отнася до преминалите лекс посетители, не се палете пилците се броят наесен.
- tarboxx
- Потребител
Следя и конкурса за длъжностни лица по регистрация в ТР, не че и там отговорите според тях са верни/не съм участник/ но все пак има някаква прозрачност - тест - отговори. Дори и да допуснат да си проверим писмените работи и какво от това, като няма с какво да ги сравним и не само с какво ами и с тези които са преминали. Аз съм съгласна с отговорите на калина малина, на роси и т.н нали общо ги коментирахме, каква е логиката в различните оценки, не казвам че те не си заслужават оценката, напротив, заслужават я но не само те. И донна и аз др. са писали вярно според мен, но...за това е спора, че не е обективно. Защо не е тест например - вярно невярно, тогава вече би било коректно оценяването или наистина практически въпроси от работата на нотариуса, защото както се писа по-горе като работиш в областта на наказателното право или си политически лидер надали можеш да протестираш като нотариус запис на заповед например, да изготвиш предварителен договор за части по ЗУТ, та дори и да напишат един свестен нот.акт / както съм и виждала вместо упи пишат все още парцел/. И сега пак ще си пишем само...Мисля че се налага да се промени изобщо регламента за оценяване, но не знам наистина как може да стане това и съм убедена че и на следващия някога някъде ще бъде същото.
- tarboxx
- Потребител
този конкурс беше на действащите нотариуси.където имаше по апетитно место те си платиха за да няма нотариуси.направете сметка един нотариус колко пари има и колко контакти ,а един адвокат колко има кой може да даде повече??????нотариуса печели по 500000 най малко на година и спокойно ще даде 200000 за да няма още пет години конкуренция.елементарно примери много
- sojka
- Нов потребител
по мои данни изпита ще бъде около 10 -ти септември.Най-вероятно ще бъде седмицата 10-14.09. Допуснати са 135 човека и сигурно ще изпитват по 31 човека на ден или в най-лошия случай ще изпитват три дни по около 50 човека-зависи колко са ангажирани членовете на комисията.
- rosi_ros
- Младши потребител
Роси на какво се базират твоите данни - официално съобщение или разпространяване на нелегална информация
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
|
|