начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

osigurovki

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

osigurovki

Мнениеот maria_man4eva » 30 Май 2005, 13:26

Бихте ли ми помогнали със следния професионален съвет: преди 10 месеца (през юли) се вписах в колегията и веднага заминах за чужбина. За това време не съм у редила въпроса с осигуровките си - пропуск, знам. Уча обаче второ висше, от където съм осигурена и съответно в базите на НОИ излизам с непрекъснати здравноосигурителни права. Членския внос за месеците, разбира се, ще си го платя, но трябва ли да си внасям и осигуривките за 10 месеца назад, при положение, че всъщност съм осигурена на друго основание? Моля ви за съвет, защото искам да "изчистя" напълно този въпрос, а никога не съм се занимавала с осигурително. Нямам и много време, защото може да се наложи пак да замина. Благодаря на всички предварително.
maria_man4eva

Re: osigurovki

Мнениеот net » 30 Май 2005, 16:26

Замислете се какво бихте ползвали от осигуровките /трудов стаж, болнични ...../, какви права ви дават те, необходими ли са ви и тогава решете дали да ги внасяте.
net

Re: osigurovki

Мнениеот mi6el » 30 Май 2005, 16:29

Въпросът е дали ги дължа по закон, при положение че съм осигурена на друго основание. |В смисъл - длъжна ли съм да ги внеса.
mi6el

Назад към Взаимопомощ