- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ
|
|
И аз участвах в този "цирк".За втори път.За разлика от първия, знаех какво ще стане.Все пак никой не обеща,че конкурсът ще е честен. Казаха,че ще прозрачен,че казусът ще бъде решим с еднозначни отговори,но не и че ще е честен.
По отношение на това кой какво е дал и какво е получил ,успях да разбера следното:
1/Продавани са казусите,без отговори.Сумата е между 15000 и 25000 лева в зависимост от това колко платежаспособен изглеждаш. Предлагането е било вечерта преди изпита.
2/Продавани са казусите с отговорите .За колко не знам.Отговорите са тези,които е формулирала комисията при съставянето на казусите.
Вариант 1 и 2 не гарантират место.
3/Продавани са оценки от изпита.Този варинт гарантира место на нотариус.Тук не става въпрос за само за пари.Според мен тук парите имат най-малко значение.Оценките са давани като връщане на услуга,гарантиране на лоялност,гаранция за бъдеща услуга ит.н.
4/Дълбоко съм убеден и че е имало и уговорки в определени райони да не се допускат нови нотариуси.Вижте "успелите" за къде кандидатстват.Има съдебни райони за които са допуснати кандидати навсякъде,за други- нито един кандидат.Става въпрос за съдебните райони на ОС-ща.
Написаното по-горе знам,че е така.Не мога да го докажа,но не ми и нужно.Нито имам намерение,нито някой ще осъди организаторите на цирка.Или най-малкото ще предприеме някакви други мерки срещу тях.Този който може реално да направи нещо това г-жа министър Тачева.Но тя ....едва ли.Та нали в нейното министерство си организираха собствен "цирк" за назначаване на длъжносни лица по регистрацията на...,забравих точното име.Но ако иска може да хвърли един поглед на отговорите на казуса,да ги сравни с оценките,да види кой как е оценявал и спокойно да отмените конкурса като манипулиран. Може спокойно да установи,че пет работи с едни и същи отговори са оценени от 2.00 до 5.20.Това е примера който аз знамз.Сигурно има и други такива.Няма устен изпит,няма нови назначения.
Накрая ще попитам нещо.Колеги, нямате ли чувството,че успелите честно кандидати в този изпит са като българските тото милионери?Всички са чували за тях,но никой не ги е виждал.Твоите познати също.
По отношение на това кой какво е дал и какво е получил ,успях да разбера следното:
1/Продавани са казусите,без отговори.Сумата е между 15000 и 25000 лева в зависимост от това колко платежаспособен изглеждаш. Предлагането е било вечерта преди изпита.
2/Продавани са казусите с отговорите .За колко не знам.Отговорите са тези,които е формулирала комисията при съставянето на казусите.
Вариант 1 и 2 не гарантират место.
3/Продавани са оценки от изпита.Този варинт гарантира место на нотариус.Тук не става въпрос за само за пари.Според мен тук парите имат най-малко значение.Оценките са давани като връщане на услуга,гарантиране на лоялност,гаранция за бъдеща услуга ит.н.
4/Дълбоко съм убеден и че е имало и уговорки в определени райони да не се допускат нови нотариуси.Вижте "успелите" за къде кандидатстват.Има съдебни райони за които са допуснати кандидати навсякъде,за други- нито един кандидат.Става въпрос за съдебните райони на ОС-ща.
Написаното по-горе знам,че е така.Не мога да го докажа,но не ми и нужно.Нито имам намерение,нито някой ще осъди организаторите на цирка.Или най-малкото ще предприеме някакви други мерки срещу тях.Този който може реално да направи нещо това г-жа министър Тачева.Но тя ....едва ли.Та нали в нейното министерство си организираха собствен "цирк" за назначаване на длъжносни лица по регистрацията на...,забравих точното име.Но ако иска може да хвърли един поглед на отговорите на казуса,да ги сравни с оценките,да види кой как е оценявал и спокойно да отмените конкурса като манипулиран. Може спокойно да установи,че пет работи с едни и същи отговори са оценени от 2.00 до 5.20.Това е примера който аз знамз.Сигурно има и други такива.Няма устен изпит,няма нови назначения.
Накрая ще попитам нещо.Колеги, нямате ли чувството,че успелите честно кандидати в този изпит са като българските тото милионери?Всички са чували за тях,но никой не ги е виждал.Твоите познати също.
- vanvan
- Младши потребител
Предлагам да закрием темата - очевидно е, че въпреки многото коментари, нищо няма да се случи, просто повечето от хората, отишли на устен изпит, ще станат нотариуси /да бъдат живи и здрави!/, а останалите, ще си останат или с възмущението или пък с безразличието си, респ. - с овчедушието си, въпреки писаческите си напъни, тука във форума /главно по други теми, нищо че уж бяха много активни и тук, ама само до изнасяне на резултатите /.
Мир Вам!!!
Повече конкурси за нотариуси едва ли ще има - или поне НЕ и в близките 5-6 години.
Бъдете спокойни!!!
Мир Вам!!!
Повече конкурси за нотариуси едва ли ще има - или поне НЕ и в близките 5-6 години.
Бъдете спокойни!!!
- fixxxer
- Потребител
fixxxer написа:Предлагам да закрием темата - очевидно е, че въпреки многото коментари, нищо няма да се случи, просто повечето от хората, отишли на устен изпит, ще станат нотариуси /да бъдат живи и здрави!/, а останалите, ще си останат или с възмущението или пък с безразличието си, респ. - с овчедушието си, въпреки писаческите си напъни, тука във форума /главно по други теми, нищо че уж бяха много активни и тук, ама само до изнасяне на резултатите /.
Мир Вам!!!
Бъдете спокойни!!!
Малей, то направо си звучи като присъда.
- razli4na
- Активен потребител
огледало !!!!
ми да! какво друго остава,освен да се закрие темата! Обсъдихте доста хора, голяма част от които не познавате (нито лично, нито професионално) Показахте един на друг колко много знаете! Пресметнахте доходите на нотариусите, сезирахте инстанциите и сега минаваме на следващата тема. Е браво! Невероятни сте. Един скромен човешки съвет: Преди да упреквате и обвинявате в каквото и да е, се погледнете в огледалото. Но не за да откриете поредната бръчка,пъпка или бял косъм,а да видите себе си. Така както бихте посетили кантората на дамата в инвалидна количка, или тази на действащия Нотариус - с интерес и с ехидно любопитство. И какво виждате? Ще Ви кажа за себе си. Аз - яростен противник на корупцията и с ясното съзнание, че закона санкционира в еднаква степен както даващия, така и получаващия подкуп, се оказах посред нощ в клиника, заради болната си майка , нуждаеща се от операция и няколко лекари с малки заплати. Загърбих всичките си убеждения, изцедих всичките си кредитни карти и за 30 мин. осигурих нужното за да спася майка си. И с кои очи сега да съдя другите? Нима не знаем, че закона е създаден от хора, че търпи тълкувания, поражда спорове, от които се храни цялото адвокатско съсловие. Но - законът е над всички! А ако някой от нас има възможност или нужда да застане над закона? Не сте ли изпадали в моята ситуация в болницата? Дано не ви се налага! Не сте ли давали банкнота на крайпътен полицай? Не сте ли предлагали да консултирате безплатно класната на детето си по бракоразводното и дело? Не сте ли си казвали "Господи,защитавам този кретен, заради безобразно високия хонорар, а той е чудовище"? Не? Помислете пак! Или Да - прави сте. И чудовищата имат права!
- ti_en_ti
- Нов потребител
Re: огледало !!!!
ti_en_ti написа::evil: ми да! какво друго остава,освен да се закрие темата! Обсъдихте доста хора, голяма част от които не познавате (нито лично, нито професионално) Показахте един на друг колко много знаете! Пресметнахте доходите на нотариусите, сезирахте инстанциите и сега минаваме на следващата тема. Е браво! Невероятни сте. Един скромен човешки съвет: Преди да упреквате и обвинявате в каквото и да е, се погледнете в огледалото. Но не за да откриете поредната бръчка,пъпка или бял косъм,а да видите себе си. Така както бихте посетили кантората на дамата в инвалидна количка, или тази на действащия Нотариус - с интерес и с ехидно любопитство. И какво виждате? Ще Ви кажа за себе си. Аз - яростен противник на корупцията и с ясното съзнание, че закона санкционира в еднаква степен както даващия, така и получаващия подкуп, се оказах посред нощ в клиника, заради болната си майка , нуждаеща се от операция и няколко лекари с малки заплати. Загърбих всичките си убеждения, изцедих всичките си кредитни карти и за 30 мин. осигурих нужното за да спася майка си. И с кои очи сега да съдя другите? Нима не знаем, че закона е създаден от хора, че търпи тълкувания, поражда спорове, от които се храни цялото адвокатско съсловие. Но - законът е над всички! А ако някой от нас има възможност или нужда да застане над закона? Не сте ли изпадали в моята ситуация в болницата? Дано не ви се налага! Не сте ли давали банкнота на крайпътен полицай? Не сте ли предлагали да консултирате безплатно класната на детето си по бракоразводното и дело? Не сте ли си казвали "Господи,защитавам този кретен, заради безобразно високия хонорар, а той е чудовище"? Не? Помислете пак! Или Да - прави сте. И чудовищата имат права!
Е темата започна да се пълни с изперкали ...господинчо остани си С болницата и се гордей със себе си ,но не намесвай другите!
АМИН
- donna
- Старши потребител
ti_en_ti написа::evil: ми да! какво друго остава,освен да се закрие темата! Обсъдихте доста хора, голяма част от които не познавате (нито лично, нито професионално) Показахте един на друг колко много знаете! Пресметнахте доходите на нотариусите, сезирахте инстанциите и сега минаваме на следващата тема. Е браво! Невероятни сте. Един скромен човешки съвет: Преди да упреквате и обвинявате в каквото и да е, се погледнете в огледалото. Но не за да откриете поредната бръчка,пъпка или бял косъм,а да видите себе си. Така както бихте посетили кантората на дамата в инвалидна количка, или тази на действащия Нотариус - с интерес и с ехидно любопитство. И какво виждате? Ще Ви кажа за себе си. Аз - яростен противник на корупцията и с ясното съзнание, че закона санкционира в еднаква степен както даващия, така и получаващия подкуп, се оказах посред нощ в клиника, заради болната си майка , нуждаеща се от операция и няколко лекари с малки заплати. Загърбих всичките си убеждения, изцедих всичките си кредитни карти и за 30 мин. осигурих нужното за да спася майка си. И с кои очи сега да съдя другите? Нима не знаем, че закона е създаден от хора, че търпи тълкувания, поражда спорове, от които се храни цялото адвокатско съсловие. Но - законът е над всички! А ако някой от нас има възможност или нужда да застане над закона? Не сте ли изпадали в моята ситуация в болницата? Дано не ви се налага! Не сте ли давали банкнота на крайпътен полицай? Не сте ли предлагали да консултирате безплатно класната на детето си по бракоразводното и дело? Не сте ли си казвали "Господи,защитавам този кретен, заради безобразно високия хонорар, а той е чудовище"? Не? Помислете пак! Или Да - прави сте. И чудовищата имат права!
- sani56
- Младши потребител
Вие явно сте от тези ,които смятат ,че всичко е пари ,включително и знанието . Ами да закрием правото и МП -то не е нужно .Щом то самото върши такива безобразия за каква правова държава можем да говорим. Прокуратурата направи проверки във ВТУ за изтичане на казуси ,а не се самосезира за конкурса за нотариуси .Явно това не е важно ,защото касае корупция в министерство ,което търпи критиките на ЕС.
Е тогава ще продължавате да плащате за услуги ,които ви се полагат но ще получавате некачествено обслужване !!!!!!!!!
Е тогава ще продължавате да плащате за услуги ,които ви се полагат но ще получавате некачествено обслужване !!!!!!!!!
- sani56
- Младши потребител
Абе умното, си е умно! Виж как само го каза..."ако някой от нас има възможност или нужда да застане над закона"?! Мисъл- еталон. Нито да й притуриш, нито да й отнемеш.
Да ти кажа, сладурче, не ми се е налагало да се гледам в огледалото и да си въртя подобни мисли.
Ще ти призная също, че не съм давала банкнота и на крайпътен полицай- не защото не пътувам често, тъкмо обратното- много пътувам, ами защото първо, подобна практика излиза от убежденията ми, а пък на следващо място- боря им наказателните постановления в съда, при това без да плащам на съдията, представи си.
Няма да споря с теб, нито ще се мъча да променям убежденията ти. Ще кажа само, че съжалявам задето колега е толкова объркан.
Не те знам от кой отбор си, ама не ми харесва да ни вадиш свирка и да играеш рефер. Не за друго, ами защото правилата ти не струват!
- razli4na
- Активен потребител
Ей "различната" много самонадеяно го раздаваш. Я малко изпусни въздуха, че много си се надъхала. Както някой преди мене беше казал пилците се броят на есен.
- beckham
- Младши потребител
beckham написа: Както някой преди мене беше казал пилците се броят на есен.
Даже не знаеш колко си прав!
- razli4na
- Активен потребител
Калеги, какво ви става ? Защо е тази злоба ! Бъдете добронамерени.Всички сме от един отбор-от този на скъсаните нерви и побелелите от яводе и гадове коси.Ако не сте със сигурност ще станете.
Някой знае ли кои ще бъдат в изпитващата комисия наесен ?Предварително благодаря за инфото ако някои пише !!!!!!!!!!!!!
Приятен ден на всички !
Някой знае ли кои ще бъдат в изпитващата комисия наесен ?Предварително благодаря за инфото ако някои пише !!!!!!!!!!!!!
Приятен ден на всички !
- rosi_ros
- Младши потребител
Аз предполагам, че комисията ще е същата, която проведе и писмения , друг е въпроса дали и петимата членове ще изпитват едновременно
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
И аз мисля същото.със сигурност ще изпитват и петимата , тъй като са длъжни да дадат индивидуална оценка.Някой обаче помни ли имената на членовете на комисията-Марков, Анелия... - това само помня.
МП не публикува членовете, а само бяха обявени на изпита
МП не публикува членовете, а само бяха обявени на изпита
- rosi_ros
- Младши потребител
Методи Марков, Димитър Танев, Нели Маданска, Снежанка Николова, Илия Иванов;
Нели Маданска - председател - представител на МП,
Методи Марков - преподавател по ГПНауки;
Снежанка Николова - съдия от ВКС;
Димитър Танев и Илия Иванов - нотариуси
Ако не ме лъже паметта, възможни са грешки, за което предварително се извинявам
Нели Маданска - председател - представител на МП,
Методи Марков - преподавател по ГПНауки;
Снежанка Николова - съдия от ВКС;
Димитър Танев и Илия Иванов - нотариуси
Ако не ме лъже паметта, възможни са грешки, за което предварително се извинявам
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
jegosan нямах време вчера да ти благодаря, затова го правя днес
Благодаря ти и леко четене на всички !!!!
Благодаря ти и леко четене на всички !!!!
- rosi_ros
- Младши потребител
|
|