Здравейте, бих искала да попитам задължително ли е наемането на адвокат т.к. ми предстои дело забавяне и неизплащане на издръжка на деца от моя страна ...
Казуса е следният т.к. от съда присъдиха родителските права на бащата .../ Няма да коментирам, какви се причините и защо се е получило така/ ... Той не ми разрешаваше достъп до децата доста дълго време. До преди година си плащах редовно издръжката, но накрая след безброй жалби в полиция и прокуратура реших, че никой не може да помогне и спрях да ги плащам.
Сега ме съдят за тези издръжки ...
Парите са внесени за годината, в която не съм плащала ... но ми предстои явяване пред съд
Получих "Постановление за внасяне в съда на предложение за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание" по чл. 78а НК
Какво означава това?
Предварително ви Благодаря...
- Дата и час: 04 Дек 2024, 16:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трябва ли да си наема адвокат ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Трябва ли да си наема адвокат ?
klodia написа:Здравейте, бих искала да попитам задължително ли е наемането на адвокат т.к. ми предстои дело забавяне и неизплащане на издръжка на деца от моя страна ...
Казуса е следният т.к. от съда присъдиха родителските права на бащата .../ Няма да коментирам, какви се причините и защо се е получило така/ ... Той не ми разрешаваше достъп до децата доста дълго време. До преди година си плащах редовно издръжката, но накрая след безброй жалби в полиция и прокуратура реших, че никой не може да помогне и спрях да ги плащам.
Сега ме съдят за тези издръжки ...
Парите са внесени за годината, в която не съм плащала ... но ми предстои явяване пред съд
Получих "Постановление за внасяне в съда на предложение за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание" по чл. 78а НК
Какво означава това?
Предварително ви Благодаря...
Е като парите се внесени ... Съгласно чл.183 ал.3 НК Деецът не се наказва, ако преди постановяване на присъдата от първата инстанция изпълни задължението си и не са настъпили други вредни последици за пострадалия. Тази разпоредба не се прилага повторно.
Дали ще си наемеш адвокат за да оправи батака ,воля твоя , но разберете веднъж завинаги няма нищо общо между издръжка и режим на лични контакти
Съмнявам доста в думите ви ,тъй като ако не ви даваше децата има тъжба по 182 НК има издъллинелно производство има предупреждение от МВР с протокол
- donna
- Старши потребител
Съмнявам доста в думите ви ,тъй като ако не ви даваше децата има тъжба по 182 НК има издъллинелно производство има предупреждение от МВР с протокол
Скъпа Дона,
естествено, че ще се съмнявате като не ме познавате ...
В крайна сметка доста малко са жените в България загубили правата над децата си ...Но и доста от потърпевшите нямат вина за това, но биват наказвани, не само от съда като цяло, но и от власт имащите съпрузи ... Защото когато ти вземат децата те диктуват правилата ... независимо че съдът е толерантен уж към загубилия правата си ...
Както и да е ...
Жалби съм подавала колкото трябва, но от Полицията вдигнаха ръце от нас и заявиха да се оправяме сами ...
Е аз трябва да понасям наказателна отговорност, защото не плащам издръжка, а той ще получи "мъмрене" за това, че не дава достъп до децата ...
Как да вярвам и да се надявам?!
Ставам престъпничка, а той остава ненаказан цял живот за това, че са разпорежда три живота, както пожелае ...
Предполагам никой не наказва моралните щети ... никой не осъжда провинилия се ако става дума за чувства, нали ...
Е от гледна точка на закона аз съм виновна, защото не плащам ...
А от гледна точка на морала той...
Не искам да го нападам ... негово право е да иска да издържам децата си, както той го прави, но това че нямах и нямам достъп до тях... това кой ще оправи ...?!
След години ли когато станат на 18 ще ме потърсят?
А аз пропускам ценни минути на техния разтеж и въжделения ... това може ли някой да ми го върне?
- klodia
- Нов потребител
Моите уважения към вашите емоционални проблеми.
Въпреки всичко- и двата ви проблема е възможно да бъдат разрешени!
Но не и във форума.
На въпроса - Трябва ли да си наема адвокат ? Отговарям така- препоръчително ви е!
Въпреки всичко- и двата ви проблема е възможно да бъдат разрешени!
Но не и във форума.
На въпроса - Трябва ли да си наема адвокат ? Отговарям така- препоръчително ви е!
- Гост.
- Старши потребител
poli_g - съжелявам , че съм поискала помощ от вас ...
явно тук си решавате Висши казуси ... а с обикновенни не се занимавате ...
Ще се оправя сама както винаги ...
Просто ми трябваше съвет ...
Благодаря , надявам се на никого да не се случват подобни проблеми ...
Но с малодушие нищо не се постига ...
А основното е, че забравяме че сме хора ..
Печелим пари за да се докажем независимо какъв е казуса нали ...
Има някакво израждане в човешките отношения, и това пречи на хората да виждат обикновенните трагедии в живота ...
Но както е казал Ал. Дюма в романа си "Граф Монте Кристо" - "Чакайте и се надявайте"
Ще чакаме и ще се надяваме, ние обикновенните люде от просотлюдието нещата да се оправят от самосебе си ...
Е, постигна целта си poli_g ще се заема отново сама с "казусите" на личния си живот, поне като постигна нещо няма да е с помоща на хора като вас ...
Най-интересното е, че жените са склонни да не вярват на други жени ... Невероятно, но факт
А понякога същите тези жени са малтретирани, унижавани, пребивани, но крият всичко за да изглеждат силни в очите на обществото и доста често същото това общество по-късно ги наказва заради скритите "тайни" от малката черна кутия на Пандора наречена Семейство ....
Факт!
Надявам се, никога poli_g да не стигнеш до дилемата смъртта си или семейството ти ...
Трудно ми е да повярвам, че скрити в черупките си практикувате от гледна точка на Темида... а доста често я изопачавате и уж тя била правосъдието...
Вие сте това ... Натежали сте и ... бъдете по обективни и съдете, както тя би постъпила, защото под фактите се крият стотици човешки съдби, а не сухи членове от кодекси ...и не само пари ....
Скъпи адвокати, съдии, прокорори .... надявам се да не ме съдите много за думите ми ...
Считам се за глас на народа, а не за поредната сензация във форума ви ...
Това е мнението на много такива като мен с малки, миниатюрни казусчета ...
Така че се замислете, а не осъждайте ...
явно тук си решавате Висши казуси ... а с обикновенни не се занимавате ...
Ще се оправя сама както винаги ...
Просто ми трябваше съвет ...
Благодаря , надявам се на никого да не се случват подобни проблеми ...
Но с малодушие нищо не се постига ...
А основното е, че забравяме че сме хора ..
Печелим пари за да се докажем независимо какъв е казуса нали ...
Има някакво израждане в човешките отношения, и това пречи на хората да виждат обикновенните трагедии в живота ...
Но както е казал Ал. Дюма в романа си "Граф Монте Кристо" - "Чакайте и се надявайте"
Ще чакаме и ще се надяваме, ние обикновенните люде от просотлюдието нещата да се оправят от самосебе си ...
Е, постигна целта си poli_g ще се заема отново сама с "казусите" на личния си живот, поне като постигна нещо няма да е с помоща на хора като вас ...
Най-интересното е, че жените са склонни да не вярват на други жени ... Невероятно, но факт
А понякога същите тези жени са малтретирани, унижавани, пребивани, но крият всичко за да изглеждат силни в очите на обществото и доста често същото това общество по-късно ги наказва заради скритите "тайни" от малката черна кутия на Пандора наречена Семейство ....
Факт!
Надявам се, никога poli_g да не стигнеш до дилемата смъртта си или семейството ти ...
Трудно ми е да повярвам, че скрити в черупките си практикувате от гледна точка на Темида... а доста често я изопачавате и уж тя била правосъдието...
Вие сте това ... Натежали сте и ... бъдете по обективни и съдете, както тя би постъпила, защото под фактите се крият стотици човешки съдби, а не сухи членове от кодекси ...и не само пари ....
Скъпи адвокати, съдии, прокорори .... надявам се да не ме съдите много за думите ми ...
Считам се за глас на народа, а не за поредната сензация във форума ви ...
Това е мнението на много такива като мен с малки, миниатюрни казусчета ...
Така че се замислете, а не осъждайте ...
- klodia
- Нов потребител
Ееее, с какво заслужих тези ви думи. С това, че ви препоръчах адвокат? Той наистина ви е наложителен. Ако нямате финансова възможност да си упълномощите такъв, имате право на служебен, при доказване на определени факти!
Колегата Донна, Ви е отговорила и на двете питания. Останах с убеждението, че не сте го разбрали/ ако греша, моля поправете ме/ и поради това ви препоръчах колега!
За престъплението- ако сте внесли цялата сума за неплатените издръжки, ведно с лихвите- наказателното производство срещу вас се прекратява. Няма 78а или друго!.
Това ви е текста, по който сте привлечена, като обвиняема. Вие сте интелигентна жена, след прочита му ще ви стане ясно, какво точно да сторите.
За режима на лични контакти- вземете си изпълнителен лист по съдебното решение и търсете съдебен изпълнител- с него ще си взимате децата, така както е решен режима на лични контакти!
Тук органите на реда НЯМАТ власт!
За физическия тормоз по време на брака- с добри чувства, без наличие на личен елемент, само ще цитирам една мъдра мисъл- ЧНикой не може да бъде унижавам повече, отколкото сам позволи"!
Нещо повече- законодателят и тази хипотеза е предвидил, като е създал норми в защита на пострадалото лице!
Не съм ви съдила за написаното- просто правните ви проблеми имат и законодателно разрешение!
Колегата Донна, Ви е отговорила и на двете питания. Останах с убеждението, че не сте го разбрали/ ако греша, моля поправете ме/ и поради това ви препоръчах колега!
За престъплението- ако сте внесли цялата сума за неплатените издръжки, ведно с лихвите- наказателното производство срещу вас се прекратява. Няма 78а или друго!.
Чл. 183. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който, като е осъден да издържа свой съпруг, възходящ, низходящ, брат или сестра, съзнателно не изпълни задължението си в размер на две или повече месечни вноски, се наказва с пробация.
(2) Същото наказание се налага и на онзи, който нарочно се постави в невъзможност да дава издръжка, било като прехвърли имуществата си, било като не упражнява правата си или по друг начин.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Деецът не се наказва, ако преди постановяване на присъдата от първата инстанция изпълни задължението си и не са настъпили други вредни последици за пострадалия. Тази разпоредба не се прилага повторно.
(4) (*) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Ако деянието по ал. 1 и 2 е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода до две години или пробация, както и обществено порицание.
Това ви е текста, по който сте привлечена, като обвиняема. Вие сте интелигентна жена, след прочита му ще ви стане ясно, какво точно да сторите.
За режима на лични контакти- вземете си изпълнителен лист по съдебното решение и търсете съдебен изпълнител- с него ще си взимате децата, така както е решен режима на лични контакти!
Тук органите на реда НЯМАТ власт!
За физическия тормоз по време на брака- с добри чувства, без наличие на личен елемент, само ще цитирам една мъдра мисъл- ЧНикой не може да бъде унижавам повече, отколкото сам позволи"!
Нещо повече- законодателят и тази хипотеза е предвидил, като е създал норми в защита на пострадалото лице!
Не съм ви съдила за написаното- просто правните ви проблеми имат и законодателно разрешение!
- Гост.
- Старши потребител
klodia написа:..Но както е казал Ал. Дюма в романа си "Граф Монте Кристо" - "Чакайте и се надявайте"
Ще чакаме и ще се надяваме, ние обикновенните люде от просотлюдието нещата да се оправят от самосебе си ......... ...
Дюма е прекрасен писател, но да чакате нещата да се оправят от само себе си е НЕ Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ!
- Гост.
- Старши потребител
Ако наистина е платила, защо тогава получава постановлението. Изобщо нужно ли е да и се налага глоба. По добре тези пари да идат за децата отколкото за държавата.
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
- pokerman
- Потребител
Благодаря!
Благодаря за изчерпателният отговор на въпросите ми .
Извинявам се за нападките от моя страна. poli_g и donna
Живота е изтъкан от наглед дребни казуси, но ако съберем тези неща се получава една бездънна яма, от която като че ли няма изход...
може би понякога се вижда "светлина в тунела" но тя е толкова малка... че се загубвам в търсенето и ...
Ето за това говорех !!!
Какво от това, че днес ще заведа свидетели или съдия изпълнител утре ще бъде същото ...
Добре, че поне децата вече са големи и сами ме търсят, учим уроци по телефон, научавам за лични подробности от тях за приятелите им, получавам снимки от местата, кадето са посетили, от рожденни дни ...
Без баща им да знае за тази връзка....
Това е за мен "светлината" за която говорих ...
Така е, но при създалите се обстоятелства и това е решение
При положение, че казуса е от преди повечеот 5 год... и тогава нямаше:
законодателни хипотези за норми в защита на пострадалото лице!
това стана по-късно ...
А има и давностен срок...
Немислите ли?
Извинявам се за нападките от моя страна. poli_g и donna
Живота е изтъкан от наглед дребни казуси, но ако съберем тези неща се получава една бездънна яма, от която като че ли няма изход...
може би понякога се вижда "светлина в тунела" но тя е толкова малка... че се загубвам в търсенето и ...
Тук органите на реда НЯМАТ власт![
Ето за това говорех !!!
Какво от това, че днес ще заведа свидетели или съдия изпълнител утре ще бъде същото ...
Добре, че поне децата вече са големи и сами ме търсят, учим уроци по телефон, научавам за лични подробности от тях за приятелите им, получавам снимки от местата, кадето са посетили, от рожденни дни ...
Без баща им да знае за тази връзка....
Това е за мен "светлината" за която говорих ...
Дюма е прекрасен писател, но да чакате нещата да се оправят от само себе си е НЕ Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ!
Така е, но при създалите се обстоятелства и това е решение
При положение, че казуса е от преди повечеот 5 год... и тогава нямаше:
законодателни хипотези за норми в защита на пострадалото лице!
това стана по-късно ...
А има и давностен срок...
Немислите ли?
- klodia
- Нов потребител
pokerman написа:Ако наистина е платила, защо тогава получава постановлението. Изобщо нужно ли е да и се налага глоба. По добре тези пари да идат за децата отколкото за държавата.
Единствения вариант за 78а- / хм... това за първи път бих го прочела/... по ал.4 на 183- повторно
Веднъж ползван привилегирования състав на ал.3, и за да не е осъден за престъплението по ал.4- отива по адм. ред...
За глобата по 78а- съдът служебно си издава ИЛ и го праща на АДВ- онези си знаят работата.
Това принципно, не за конкретния случай.
- Гост.
- Старши потребител
Наистина ЗЗДН е от 2005г., но в НК са предвидени тези хипотези- от побоя е оставял следа- освидетелстване - жалба- наказателно производство.
Но, на практика.... прекратяване на брака е било най-разумното решение.
Само с родителските права нещо се е объркало...но вие сте си разрешили и този проблем. Поздравления за това, че сте намерили изход, но отново твърдя, че трябва да си плащате редовно издръжката и да си търсите упражняване на режима на лични контакти/ дори и спорадично и вяло/- не за друго, след това което ви се е случило, да не ви спретне и дело за лишаване от род. права.
Но, на практика.... прекратяване на брака е било най-разумното решение.
Само с родителските права нещо се е объркало...но вие сте си разрешили и този проблем. Поздравления за това, че сте намерили изход, но отново твърдя, че трябва да си плащате редовно издръжката и да си търсите упражняване на режима на лични контакти/ дори и спорадично и вяло/- не за друго, след това което ви се е случило, да не ви спретне и дело за лишаване от род. права.
- Гост.
- Старши потребител
Точно това се опитва сега да прави, защото от година и половина живея и работя в друг град ...
Определено точно това е целта му, и самия той ми каза преди години, че ще стане:
1. Да не виждам децата - и това е факт
2. Че ще следи ако не изпълнявам задълженията си финансови - да ме вкара в затвора - отново е на път да го стори ;
3. Че ще ме лиши от родителски права - рано или късно ще поиска да го направи..
Лошото е, че в тази борба съм безкрайно уморена ...
Искам да стъпя на краката си и да започна нов живот, а за сега миналото ме тегли доста назад.
А има и още нещо ..
Децата се страхуват от него и не смеят да му противоречат в нищо, така правих и аз докато бях до него ...
За да има мир и да няма побоища ...
Със сигурност знам, че един ден всичко ще си дойде на мястото и мисля, че това ще е скоро
Определено точно това е целта му, и самия той ми каза преди години, че ще стане:
1. Да не виждам децата - и това е факт
2. Че ще следи ако не изпълнявам задълженията си финансови - да ме вкара в затвора - отново е на път да го стори ;
3. Че ще ме лиши от родителски права - рано или късно ще поиска да го направи..
Лошото е, че в тази борба съм безкрайно уморена ...
Искам да стъпя на краката си и да започна нов живот, а за сега миналото ме тегли доста назад.
А има и още нещо ..
Децата се страхуват от него и не смеят да му противоречат в нищо, така правих и аз докато бях до него ...
За да има мир и да няма побоища ...
Със сигурност знам, че един ден всичко ще си дойде на мястото и мисля, че това ще е скоро
- klodia
- Нов потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|