начало

ВКС подкрепи районен съдия пред КС – с чл. 343б, ал. 3 НК е забъркана „каша“ и има риск от произвол ВКС подкрепи районен съдия пред КС – с чл. 343б, ал. 3 НК е забъркана „каша“ и има риск от произвол

АКТ чл174 и попълване на талон за кръвна проба

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АКТ чл174 и попълване на талон за кръвна проба

Мнениеот bobity » 04 Сеп 2008, 12:25

здравейте
Бях спрян и ми бе поискана проба за алкохол. Тъй като не ми се е случвало често докато говорхме с полицаите единият ми подаде дрегера и аз без да се замислям започнах да надувам но тъй като бях приказвал и не си поех дъх нямах физическата възможност да духам достатъчно продължително. Полицаят се ядоса "нема се занимавам с теб" и почна да пише. Казах му "нямах въздух нека пробвам пак", а отговора - "не не нема се занимавам с тебе..." и продължава да пише . Спряха ме в 00 часа и 55 минути. Написа ми талон за кръвна проба после почна да пише акт и докато го пишеше .. което беше много бавно колегата му гледа законите и се чудят кво да пишат . В крайна сметка към 01 часа и 20 минути ми връчи и акта, а аз попитах тва онова защото явно не си знам правата. Каза ми треба отидеш до болницата за кръвна проба тка и тка ... питах го какво да правя с колатла тук ли да я оставям, отговора: "прей квот искаш" как така ... " ми твоя си работа сядаи и карай ако те спрат щи пишат друг акт ..." та 01 часа и 25 минути тръгвам от мястото където са ме спрели, живея на близко събуждам баща си за да кара той и отиваме в болницата след идване на дежурната докато прочете докат се обади докат дойде актосъставителя и става 01 часа и 40 минути и не дава съгласие за кръвна проба.
Длъжни ли са те да ме закарат до болницата, защото незнаех че мога да отида докато ми пишат АКТ. И правилно ли са попълнили времете за което трябва да се ява за пробата. В полето кадето пише " да се ява до .... часа", какво се пише до колко часът ( като точен час ) или до колко часа, като период от време.
Причината че не съм употребявал алкохол ме изнервя. И само веднъж ли имаме право по закон да надуем дрегера, защото ми се е случвало подобно нещо но другите полицаи ми дадоха да духам втори път с резултат 0.00
Единственото което мога да направя е да обжалвам заради това че не са напиасли правилно времето за явяване. Но тъй като не съм осведомен ще се раздвам да разбера дали се пише период от време в който трябва да отида, или се пише до колко часът най късно.
благодаря
bobity
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 04 Сеп 2008, 14:33

Вие дадохте ли кръвна проба за медицинско изследване?
Това не ми е ясно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bobity » 04 Сеп 2008, 20:24

Не кръвна проба ми бе отказана от актосъставителя.
На бързо се посъветвах с адвокат, и за медицинския талон няма проблем има грешка и за времето което са написали съм се явил, но тъй като се бях ядосал и съм подписал акта в който пише че съм ОТКАЗАЛ проба, а не че опита е неуспешен и не се знае какво ще стане.
И освен това нзм дали има за какво друго да се хвана, ако може да ме посьветвате нещо мн благодаря, ако не може би трябва да поема последствията за които общо взето най-съм си виновен сам.
Адвоката каза че ще стане голяма игра на това какво са казали полицаите и какво ние и какво всъщност е станало.
благодаря
bobity
Нов потребител

Мнениеот vetre » 06 Сеп 2008, 23:51

времето за явяване мисля че беше 45 минути.
от написаното ми се струва че си се включил в това време
а иначе аз бих се обадил на дежурния на 166 да им кажа какви ги вършат
и сигурно щяха да ти дадат да надуваш отново.
vetre
Потребител

Мнениеот Гост. » 07 Сеп 2008, 00:09

(3) Длъжностното лице от службите за контрол връчва на водача срещу подпис талона за медицинско изследване, като вписва:
1. лечебното заведение, в което той следва да се яви;
2. срока на явяването - до 45 минути, когато нарушението е извършено на територията на населено място, в което се намира лечебно заведение, и до 120 минути - в останалите случаи.
(4) Крайният срок за явяване на водача за медицинско изследване се определя от длъжностното лице от службите за контрол в зависимост от отдалечеността на лечебното заведение и възможността за ползване на обществен или друг превоз за отиване до него.

Имате си адвокат, не е етично ние да се ровим в неговата работа!
Имах такова дело- не е causa perduta!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bocman__ » 08 Сеп 2008, 14:44

хаха актосаставителя не може да ти откаже кръвна проба ти можеш да откажеш
bocman__
Младши потребител

Мнениеот vetre » 08 Сеп 2008, 17:34

bobity написа:И освен това нзм дали има за какво друго да се хвана, ако може да ме посьветвате нещо мн благодаря, ако не може би трябва да поема последствията за които общо взето най-съм си виновен сам.
Адвоката каза че ще стане голяма игра на това какво са казали полицаите и какво ние и какво всъщност е станало.
благодаря

ми в съда когато дойдат полицаите да дават показания защо не предложиш на съдията
понеже версиите ви се различават тотално да направите детектор на
лъжата.нали в полицията има такъв.то естествено няма да стане ама ще
е в твой +
vetre
Потребител

Назад към Наказателно право