начало

ВКС подкрепи районен съдия пред КС – с чл. 343б, ал. 3 НК е забъркана „каша“ и има риск от произвол ВКС подкрепи районен съдия пред КС – с чл. 343б, ал. 3 НК е забъркана „каша“ и има риск от произвол

Фалшифициран рег номер

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фалшифициран рег номер

Мнениеот didoisp » 07 Сеп 2008, 11:46

Игубих си предния номер на колата, обявих го за издирване и получих бележка, с която мога карам. На всяко кръстовище ме сираха и полицаите ми създваха нериятости. Предстоеше ми дълго пътуване за смяна на номерата и реших да си сложа собственоръчно направен преден номер. Хванаха ме и ми казаха че няма пороблеми само трябва да отида в полиията и да попълня 2-3 документа. Отидох и ги подписах, но ми дадоха призовка в кято пише да се явя като свидетел при шеф на ПУ. Също така имам и запвед за задържане по чл. 345. Какво следва? Ще ходя ли на съд ?
didoisp
Нов потребител

Мнениеот gudio » 07 Сеп 2008, 13:48

Да. Не може да подправяте рег. табели и това, че сте го направили е достатъчно, независимо от целта на упражнението. На мен навремето ми откраднаха кола, после я намериха с други регистрационни номера, свалиха ги и ми я върнаха без табели. За два дена придвижване из София, докато подготвя колата за промяна в регистрацията отнесох 20 спирания с подобаващо дълги разправии и 2 акта :lol: Обжалвах наказателните постановления и съдът ги отмени (на разни формални основания, не защото мога да си карам без табели - не можело, независимо от причините за това) :cry:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

RE

Мнениеот didoisp » 07 Сеп 2008, 15:50

Лично шефът на РПУ ми каза, че мога да продвижа колата до КАТ за да я пререгистрирам без преден номер закоето ми и издадоха удостоверение. А тогава каква е разликата дали се придвижвам без преден номер или с преденномер на който е изписано същото като на задия и талона?
didoisp
Нов потребител

Re: RE

Мнениеот p_n_n » 07 Сеп 2008, 19:15

[quote="didoisp"]Лично шефът на РПУ ми каза, че мога да продвижа колата до КАТ за да я пререгистрирам без преден номер закоето ми и издадоха удостоверение.

:roll: Ами тогава не трябваше да слагате друг, не считате ли...

УСПЕХ!
p_n_n
Потребител

Мнениеот vetre » 08 Сеп 2008, 21:03

полицейски простотии
без номер те тормозят , с подправен но твой си престъпник.
vetre
Потребител

Мнениеот Star_doznatel » 09 Сеп 2008, 06:42

Когато думите започват да губят смисъла си, човек започва да губи свободата си. Казал го е умен човек, но сега името му не ми е в главата. Дръж за думите и за българския език и си намери адвокат. Няма да стигнещ до съд. Регистрационна табела не е "знаци", каквито визира 145. Цялата тупурдия около рисуването на табелите цели запазване монопола в изработването на тези табели. Монопол, какъвто светът вече не познава.
Star_doznatel
Потребител

Re: фалшиви номера

Мнениеот barri » 09 Сеп 2008, 15:36

pepone2005 написа:А бе аз фалшива лична карта си направих,ти се притесняваш за един номер.Няма проблеми :)

Ти и друго ще си кажеш :D :D :D
barri
Потребител

Мнениеот gudio » 09 Сеп 2008, 20:38

Star_doznatel написа:Когато думите започват да губят смисъла си, човек започва да губи свободата си. Казал го е умен човек, но сега името му не ми е в главата. Дръж за думите и за българския език и си намери адвокат. Няма да стигнещ до съд. Регистрационна табела не е "знаци", каквито визира 145. :?: :shock: Цялата тупурдия около рисуването на табелите цели запазване монопола в изработването на тези табели. Монопол, какъвто светът вече не познава.

Познавам хора, които ги вкараха в съда по чл.276 за същото... :roll:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Star_doznatel » 10 Сеп 2008, 06:24

345 /нагоре през 200 - случва се/
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот yancheva » 10 Сеп 2008, 16:37

На мен дори ми написаха акт за това, че карам без регистрационна табела и то след като им показах удостоверението от РПУ-то. Дори ми казаха, че трябвало колата да не е в движение, а да повикам някого да ми я изтегли до КАТ. Толкова проблеми си имах покрай тази открадната табела, че просто не искам да се сещам... Накрая ме глобиха с 20 лева за цялата тази простотия и даже не мога да обжалвам наказателното постановление (а така ми се искаше). Реално погледнато никъде не пише дали удостоверението от РПУ-то замества табелата и какви са последиците ако караш без такава, но имаш документ, който удостоверява, че е открадната или загубена. А си имаш и задна... този казус още не мога да го преживея...
yancheva
Младши потребител

Назад към Наказателно право